13 Май, 2017 17:53 1 252 4

САЩ не се отказват от търговския протекционизъм

  • сащ-
  • търговия-
  • г-7-
  • протекционизъм-
  • финанси-
  • стивън мнучин-
  • италия

Американците си оставят вратичка за изход

САЩ не се отказват от търговския протекционизъм - 1
Снимка: БТА/ AP

Съединените щати не се отказват напълно от правото си да наложат търговски протекционизъм. Това заяви финансовият министър на страната Стивън Мнучин, цитиран от световните агенции.

В Италия се проведе среща на високо ниво на Г-7, в която участваха представители на най-големите икономики в световен мащаб.

Министрите на финансите и ръководителите на централните банки на страните от Г-7 подписаха манифест за всеобхватно икономическо развитие. Документът ще постави основите на система за единна политика за постигане на равномерен икономически растеж.

В същото време обаче американският финансов министър заяви, че от Вашингтон не искат да са протекционисти, но запазват правото си да завият в тази посока.

„Ние не искаме де сме протекционисти, но запазваме правото си да бъдем протекционисти дотолкова, доколкото сме убедени, че търговията не е свободна и честна“, заяви Стивън Мнучин.

В Италия голямата финансова седморка е обърнала особено внимание на кибер престъпността във финансовата сфера и начините, по които може да се противодейства на хакерските атаки. Срещата се проведе на фона на мащабна хакерска атака в петък, която бе насочена и срещу редица банки и финансови институции.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    2 24 Отговор
    Американците са велики, а като финансисти - икономисти са просто ненадминити ! Най мощната икономика в света имат ве, никой не мой да им се опре, какво си мислите вие, руски подлоги !?
  • 2 гостът

    19 1 Отговор
    2007 – $ 8,350 трилиона
    2008 – $ 10,718 трилиона
    2009 – $ 11,265 трилиона /м. май/
    2010 – $ 13,172 трилиона /м юли
    Това е до 2010 в момента официално дългът им е 19.5 трилиона долара.Производството на САЩ е 10% отБВП на планетата,а консумират 20% отБВП на планетата.На кратко икономически инвалиди.На който му харесва такава икономика е мозъчен инвалид.
  • 3 гостуващ

    16 0 Отговор
    Американците са наи-напредналите в експериментирането с икономически схеми. Но точно по тази причина при тях се появяват и най-рано добри анализатори на тези врътки ограбващи по законен начин труда на хората. Ето ви един анализатор, който умее на ги обяснява забавно и на разбираем език:
    http://www.dokumentalni.com/?p=4554 (икономическия преглед на Ричард Улф за април 2017)
    http://www.dokumentalni.com/?p=4482 (икономическият му преглед за февруари 2017)
    http://www.dokumentalni.com/?p=4538 (за март)
  • 4 Лупи

    8 0 Отговор
    Американците са най-умелите крадци на планетата това е неоспорим факт, както и са най-добрите манипулатори и флашификатори в Света. Най-работни, подредени и професионалисти в труда са японците и германците, а американците могат да са за пример основно за негативни качества или за въздухарски неща. Ако не грабеха петрол и полезни изкопаеми от други държави САЩ отдавна да са в гражданска война. Какво си мислите, че ония тлъстаци с камионите дето им викат пикапи и горят по 40 на 100 ще търпят и ден ако им направят бензина, с цени като нашия ли? Всеки човек с 3 грама мозък познаващ историята ще разбере кога и как САЩ стахана световна сила и защо неистово търсят нова световна война. Учи се по история и не е трудно ако си с IQ над 70 да го разбереш, вече ако сте учили по учебници на БХК е друга работа.
Новини по държави: