Last news in Fakti

24 Май, 2017 11:15 2 032 1

Атентаторът от Манчестър - свързан и с "Ал Кайда"

  • атентатор-
  • терорист-
  • ал кайла-
  • манчестър-
  • тероризъм-
  • ислямска държава-
  • абеди

Салман Абеди е контактувал с различни групировки

Атентаторът от Манчестър - свързан и с "Ал Кайда" - 1

Заподозреният за извършването на терористичната атака в Манчестър - 22-годишният Салман Абеди, е имал връзки с терористичната групировка "Ал Кайда", съобщава NBC, позовавайки се на американското разузнаване.

Абеди бил разпознат по кредитна карта, намерена на мястото на взрива, като с помощта на технология за разпознаване на лица самоличността му била потвърдена. Според служител на американското разузнаване през последната година Абеди е пътувал до Либия, ходил е и в други страни. Освен, че имал "явни връзки с Ал Кайда", той може да е контактувал с различни други групировки.

Отбелязва се, че в миналото роднини на Абеди вече са информирали британските власти за заплахата, която той представлява.

Терористичната атака в Манчестър беше извършена късно вечерта в Манчестър непосредствено след края на концерта на американската певица Ариана Гранде в "Манчестър арена". По последни данни, при нападението загинаха 22-ма души, а около 60 души бяха ранени. Освен това все още няколко тийнейджъри се водят за изчезнали. Отговорността за нападението беше поета от "Ислямска държава".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай Този

    0 0 Отговор
    Гадни мутри с още по гадна религия. Гадост.