23 Май, 2017 07:53 2 683 10

Джихадистите ликуват след атентата

  • ислямска държава-
  • манчестър-
  • великобритания-
  • атентат-
  • концерт-
  • ариана гранде-
  • ликуват

Поредно терористично нападение в Европа

Джихадистите ликуват след атентата - 1
Снимка: БТА/ AP

Поддържниците на „Ислямска държава“ ликуваха тази сутрин след терористичното нападение в град Манчестър, съобщи „Скай нюз“.

До този момент нито една групировка не е поела отговорност за нападението, което британските сили за сигурност разглеждат като терористично.

Най-малко 22 души загинаха, а над петдесет бяха ранени при експлозия на музикален концерт на американската поп звезда Ариана Гранде на Острова.

Първоначалната информация сочи, че атентатор самоубиец стои зад атаката. Разследването по случая продължава. Терористичното нападение в Манчестър е поредното в Европа. То се случва два месеца след атаката на Уестминстърския мост в столицата Лондон.

Мерките за сигурност в Манчестър и в други градове на Острова са засилени. Полицаи са дислоцирани на ключови локации, забелязва се и засилено полицейско присъствие на ЖП гарите.

Британският премиер Тереза Мей заяви, че случилото се в Манчестър е ужасен терористичен акт. Тя добави, че нейните мисли са с жертвите и техните близки в този момент.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    16 8 Отговор
    Инженерите и лекарите - Вилькомен Рефюджизз ликуват!!!
  • 2 Пеньо

    21 4 Отговор
    Ликувайте главорези, няма да е за дълго!
  • 3 Хараламби

    15 6 Отговор
    Този път едва ли ще им се размине. Хората, особено младите в Англия вече се организират. Само да кажат, че мюсулмани стоят зад атаката и ще има вълна от нападения над ислямски квартали и лагери из цяла Англия. С танкове ще трябва да ги пазят. И те вече се усещат и се крият. Особено тези с чувалите на главата не смеят да си подадат носа навън.
  • 4 Mak

    7 15 Отговор
    Следва цял ден на задоволство и подигравки от сподвижниците на хибридния руслям и борци със западната култура и цивилизация.

    Коментиран от #5

  • 5 Kcaniba

    15 4 Отговор

    До коментар #4 от "Mak":

    Без подигравка .... за поредния гейслям

    По принцип имаше един друг тиранин, ставленик на САЩ и британски възпитаник, капитан от кралските ВВС - Садам Хюсеин...
    Създател на партията БААС.
    После той нещо почна да не им играе по свирката.
    Американците измислят няква поредна коалиция, Макейн лъже , че оня има химически оръжия, в ООН някни колби с бял прах се мятат( може би и Tide да е било)...
    По ТиВи 100 денонощия по всички канали разпраеха колко лош е бил... в Европа обаче си беше спокойно, ни милиони рефюджиз ни камекадзета.
    Та издумкаха го америте, техния човек, Килъри Хлинтън с хищническа усмивка рече - Ви кейм - Хи дайд.
    Та победиха америте, и ко стана, на подвластните им територии се появиха, за кой ли път - талибани, ИДИЛ, милиони бежънци в спокойната Еуропа, терактове станаха ежедневие, насилие и изнасилования просто политкоректно се премълчават.
    От къде е дошло това в Европа според вас???
    Либерастиии!!
    Русия ли е пак виновна?? Путин??
    Може би е време да отворим очи, и погледнем реалността

    Коментиран от #10

  • 6 гост

    9 0 Отговор
    Още от 2015г. най-разпространеното име в УК е Мохамед, броейки различните му вариации. Това е достатъчно като факт, който да притеснва местните. Има цели квартали където е опасно да се разхождаш заради дрогирани черни, носещи мачете, узи и разпространяващи наркотици. Понеже нищо друго не знаят, нищо друго не могат да направят.
  • 7 Фалшиви новини

    9 0 Отговор
    това вече не е новина , а провал на Европа ,с нейната тъпа толерантност към бурки . Сега са сетили в някои страни да забранят на тези да носят чували на тиквите си..
  • 8 123

    1 7 Отговор
    Трябва енергията на недоволните европейци и американци да се насочи към правителствата на САЩ и Русия с искане за споразумение по Сирийския въпрос и постигане на траен мир в близкия изток.
    Ако това не стане конфликтите ще се поддържат с цел осигуряване на пазар за оръжията и контрол над петрола.
  • 9 STHM

    4 1 Отговор
    АУШВИЦ ЗА ТЯХ
  • 10 Кака Гинка

    9 1 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Каквото и да им обяснявяш,те си знаят едно: "За всичко е виновен Путин и всяко зло иде от Русия." Така са програмирани и няма нужда да четат,нито да мислят - каквото кажат кумирите им,това е истината,а всички други са "ушанки", "рубладжии" "путинофили" т.н. и т.н...
Новини по държави: