Last news in Fakti

23 Май, 2017 09:33 3 354 17

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата

  • ислямска държава-
  • манчестър-
  • атентат-
  • терористи-
  • концерт-
  • ариана гранде

Джихадистите стоят зад терористичната атака в Манчестър

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата - 1
Снимка: БТА/ AP

„Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в град Манчестър, при който бяха убити най-малко 22 души, а десетки други ранени.

Джихадистката групировка стои зад кървавото нападение, което бе извършено от атентатор самоубиец след концерт на американската певица Ариана Гранде.

Британските сили за сигурност обявиха в часовете след атентата, че разглеждат случилото се като терористичен акт. Мерките за сигурност на Острова бяха повишени.

След терористичното нападение поддръжници на „Ислямска държава“ ликуваха в социалните мрежи, посочват британските медии.

Полицията потвърди, че атентатор самоубиец стои зад атаката. Той е носил раница, в която е скрил бомбата. Това е поредното нападение на Стария континент. Преди два месеца бе извършена атака и в сърцето на Лондон - до британския парламент.

Полицейското присъствие в Манчестър е засилено. Въоръжени униформени са разположени по улиците на града, посочват британските медии.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    22 9 Отговор
    Те не бяха ли от "опозицията", среще тиранина Асад, в гражданската война в Сирия!??? Лошите руснаци ги бомбиха там, тези борци за демокрация!!!
  • 2 аз съм АКБАР

    13 0 Отговор
    То за тия които ликуват има лек Ама няма да върви икономиката на горе
  • 3 СФАЩ

    28 8 Отговор
    НЕ ТРЯБВА ИДИЛ ДА ПОЕМА ОТГОВОРНОСТ ЗА АТЕНТАТА.ОТГОВОРНОСТ ТРЯБВА ДА ПОЕМАТ СЪЗДАТЕЛИТЕ НА ИДИЛ.ВСИЧКИ ЗНАЕМ КОЙ ГИ СЪЗДАДЕ И ВЪОРЪЖИ ,ПРОСТО НЕ ГИ НАЗОВАВАМ ДИРЕКТНО ЗАЩОТО КОЙТО ПИШЕ ПРОТИВ ТЯХ МУ ТРИЯТ КОМЕНТАРА.НО И ДА ГО ИЗТРИЯТ С ТОВА НЯМА ДА ГИ ОНЕВИНЯТ

    Коментиран от #5

  • 4 ьаиож

    3 6 Отговор
    много ясно че те ще поемат , те и за цената на черешите са виновни
  • 5 Kcaniba

    24 8 Отговор

    До коментар #3 от "СФАЩ":

    По принцип имаше един друг тиранин, ставленик на САЩ и британски възпитаник, капитан от кралските ВВС - Садам Хюсеин...
    Създател на партията БААС.
    После той нещо почна да не им играе по свирката.
    Американците измислят няква поредна коалиция, Макейн лъже , че оня има химически оръжия, в ООН някни колби с бял прах се мятат( може би и Tide да е било)...
    По ТиВи 100 денонощия по всички канали разпраеха колко лош е бил... в Европа обаче си беше спокойно, ни милиони рефюджиз ни камекадзета.
    Та издумкаха го америте, техния човек, Килъри Хлинтън с хищническа усмивка рече - Ви кейм - Хи дайд.
    Та победиха америте, и ко стана, на подвластните им територии се появиха, за кой ли път - талибани, ИДИЛ, милиони бежънци в спокойната Еуропа, терактове станаха ежедневие, насилие и изнасилования просто политкоректно се премълчават.
    От къде е дошло това в Европа според вас???
    Либерастиии!!
    Русия ли е пак виновна?? Путин??
    Може би е време да отворим очи, и погледнем реалността!!!

    Коментиран от #6, #7

  • 6 Хайко

    13 6 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Каквито и очи да отваряме каквото има да стане ще става...
    Европа бавно, но сигурно загива заради собствените си убеждения и торелантност.
    Арабелите се размножават като бълхи а европейците имат по 1-2 деца максимум...ге*ове...лес*ийки, тоалетни за ония дето си сменят пола - всякакви евро-атлантически извратенятщини.
    Явно си го заслужаваме.
    Ще има арабски халифат в Рим - писано е....
  • 7 Azazel

    8 23 Отговор

    До коментар #5 от "Kcaniba":

    Толкова глупости и измишльотини, в толкова малък текст, не съм си представял, че могат да се съберат... Садам Хюсеин никога не е бил "британски възпитаник, капитан от кралските ВВС" и винаги е бил близък до СССР, а не до запъдните държави! Ислямска държава беше създадена от офицери от неговия режим, но преди това в Европа далеч не беше спокойно - имахме си Ал Кайда, просто ИДИЛ зае тяхното място. Хилъри Клинтън пък няма нищо общо с цялата работа, защото в споменатия период в САЩ управляваха републиканците... За капак, в любимата ти не-либерастка Русия стават повече терористични актове, отколкото в ЕС, ама ти си повтаряй твоята "реалност" публично - току виж накрая те открият компетентните медицински лица и ти окажат нужната психиатрична помощ...

    Коментиран от #8, #17

  • 8 Kcaniba

    15 7 Отговор

    До коментар #7 от "Azazel":

    Какво е значението , коя е партията!??
    Как така е бил близък до СССР!??
    А Ирано-Иракската война??
    Нещо в Козяк са Ви подвели...

    Коментиран от #9

  • 9 Azazel

    8 19 Отговор

    До коментар #8 от "Kcaniba":

    Какъв Козяк, бе трол? Просто има исторически факти - през 1972 година Садам Хюсеин подписва двустранен договор за приятелство и сътрудничество със СССР, и благодарение на близките му отношения с комунистическите режими, до 1989 година купуваше оръжия, лекарства и всичко останало от източния блок, в т.ч. и България (гарантирам за това, защото имам роднини, които бяха дипломати по това време в Ирак). А, веднага след това дойдоха Пустинна буря и санкции, така че какъв човек на САЩ, какъв британски възпитаник?!?!... Но най-лошото е, че в момента такива тролове като теб се занимават с пропаганда и измислени истории, опитвайки се да изкарат ЕС слаб и лош, а Русия и Путин добри, при положение, че виждаме колко повече атентати стават в Русия и то, малко или много, точно заради политиката им (главно в кавказкия регион).

    Коментиран от #11

  • 10 Ловеца на поршета

    7 2 Отговор
    Като одерат живи няколко джихадисти и това го покажат пряко по телевизията атентатите рязко ще спрат!
  • 11 Kcaniba

    12 6 Отговор

    До коментар #9 от "Azazel":

    Чакай бре козяшки трол, а 1980 г. Като започва война с Иран, от кого купува въоръжения!?? Я пак провери за какви сумми Пентагона сключва сделки съкй кадам Хусеин!!!

    Коментиран от #12

  • 12 Azazel

    5 17 Отговор

    До коментар #11 от "Kcaniba":

    Не, че виждам смисъл да влизам в такива спорове с неграмотни и необразовани лумпени, като теб, ама не ти ли е хрумвало, че има няколко случая в историята, където любимите ти СССР и големите "злодеи" от САЩ, са били от една и съща страна на барикадата... Ето ти малко история по въпроса: "Ирaн прeдприeмa oфaнзиви пo цялoтo прoтeжeниe нa грaницaтa мeжду двeтe стрaни, oсoбeнo в южнитe рaйoни, къдeтo сe oпитвa дa плeни Aл Бaсрa, глaвнoтo пристaнищe нa Ирaк. Ирaк сe прoтивoпoстaвя упoритo, пoдпoмaгaн oт дaрeния и заеми oт други aрaбски държaви в рeгиoнa и с oръжия oт Съюзa нa съвeтскитe сoциaлистичeски рeпублики (СССР) и Фрaнция...... Aтaкитe пo кoрaбoплaвaнeтo в Пeрсийския зaлив кoсвeнo привличaт други стрaни, включитeлнo Съeдинeнитe щaти в кoнфликтa. Първoнaчaлнo нeутрaлнa, aдминистрaциятa на Рeйгън зaпoчвa дa взимa всe пo-дeйнo учaстиe в Ирaнo-Ирaкскaтa вoйнa. Чeстo пoдпoмaгa и двeтe стрaни, нo всe пaк заемa пoзициятa нa Ирaк, тъй кaтo считa лидeрът му Сaддaм Хюсeин зa пo–мaлкa зaплaхa зa стaбилнoсттa нa рeгиoнa oт ирaнския вoдaч Aятoлaх Хoмeйни. Хенри Кисинджър всъщнoст изрaзявa нaй–яснo пoлитикaтa нa стрaнaтa, кoгaтo кaзвa: „Твърдe жaлкo, чe и двaмaтa нe мoгaт дa зaгубят.”"
  • 13 Нафарфорий

    7 0 Отговор
    НОВ КРЪСТОНОСЕН ПОХОД, КОЙТО ДА ИЗБИЕ ВСИЧКО, Е МЮСЮЛМАНСКА ГАД, ТВА Е РЕШЕНИЕТО!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Коментиран от #14

  • 14 Хасан

    0 6 Отговор

    До коментар #13 от "Нафарфорий":

    Ама ти си бил фашист..аз пьк те мислех за човек...то навремето и Хитлер така искаше да избие всичко което е еврейско...

    Коментиран от #15

  • 15 Нафарфорий

    7 0 Отговор

    До коментар #14 от "Хасан":

    Е ТО ХИТЛЕР СБЪРКА, ВИЕ ДЕТО СИ БИЕТЕ КРАТУНИТЕ У ЧЕРГИТЕ ТРЯБВАШЕ ДА СТЕ НА МЯСТОТО НА ЕВРЕИТЕ!!!!!!!!!!!!
  • 16 Гост

    1 3 Отговор
    Що само петните Америка?
  • 17 гостуващ

    4 0 Отговор

    До коментар #7 от "Azazel":

    Относно близостите на Саддам с тоя и оня ето ти цитат от интервю с бившия ,,икономически убиец" Джон Пъркинс:
    ,,Направихме същото в Ирак при Касим, който беше много популярен президент на Ирак и реши, че иска повечето приходи от петрола да отиват за хората, вместо за чуждите компании. И решихме, че трябва да го убием. Изпратихме екип за похищение в началото на 60те предвождан от млад тогава човек, който се провали и беше ранен междувременно и трябваше да напусне страната. Това беше Садам Хюсеин. Той беше наш наемен убиец. Той се провали, така че ЦРУ отидоха директно и екзекутираха Касим публично по иракската телевизия и поставиха Саддам на власт."
    Ей тук е откъс от интервюто:
    https://www.youtube.com/watch?v=yF4WpF2h_lQ Цитата е от 4:18мин нататък, субтитрите са на български
Новини по държави: