Last news in Fakti

25 Май, 2017 08:50 5 239 10

Сестрата на атентатора: Искаше да отмъсти на САЩ!

  • манчестър-
  • сестра-
  • атентатор-
  • джомана абеди-
  • салман абеди-
  • терорист-
  • отмъщение-
  • сащ-
  • концерт

Терористът е бил много религиозен

Сестрата на атентатора: Искаше да отмъсти на САЩ! - 1
Снимка: БТА/ AP

Сестрата на атентатора от Манчестър заяви, че брат й е бил мил човек, но е искал да отмъсти на американците заради ударите в Сирия.

22-ма души бяха убити при терористичното нападение в „Манчестър Арена“ след концерт на американската поп звезда Ариана Гранде. Десетки други бяха ранени.

18-годишната Джомана Абеди заяви в интервю за „Уолстрийт джърнъл“, че брат й Салман Абеди е искал отмъщение заради американските бомби, убили невинни деца в Сирия.

Джихадистката групировка „Ислямска държава“ пое отговорност за атентата в английския град. Британските служби за сигурност смятат, че терористична мрежа стои зад удара, разследването продължава.

„Мисля, че е видял деца – мюсюлмански деца – да умират навсякъде и е искал отмъщение. Видял е експлозивите, които Америка пуска по децата на Сирия и е искал да отмъсти“, заяви Джомана Абеди.

Според нея убийството на приятел на Салман Абеди също е една от причините той да се реши да извърши самоубийствения атентат в Манчестър. Терористът е бил много религиозен, споделя още сестра му, която е останала изненадана от действията му.

Междувременно „Ню Йорк Таймс“ написа, че използваният експлозив при атентата в Манчестър е бил много мощен и сложен. Първоначалната информация на разследващите сочи, че бомбата е била поставена в раница.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пеньо

    27 2 Отговор
    Уви нещата се повтарят. Този е поредният атентатор, роден, възпитан и изучен в демократична държава. Кой е виновен, че е джихадист? Държавата или нежеланието на тази общност да се интегрира? Исината винаги е някъде по средата.
    Мен лично друго ме смути при сегашният атентат. Не чух за допуснатата голяма грешка-занижените мерки за сигурност, граничещи с престъпление. Провежда се концерт, на който публиката и много млада - бъдещето на нацията, а не са взети НИКАКВИ сериозни мерки!
    Господ да ни пази у нас да не се случва, защото само мисълта за некадърните ни управници ме ужасява относно последствията!

    Коментиран от #4

  • 2 незнайко

    19 0 Отговор
    Като е искал да отмъсти на САЩ защо не е отишъл там да гърми ? Да, но ако гръмне там, може да няма къде да са върнат роднините му! Независимо от всичко, САЩ са виновни за тези атентати. Да въоръжиш потенциалния си убиец, е върха на техните действия. Това смята да направи Доналд Тръмп.
  • 3 Знайко

    42 1 Отговор
    Знаела е за Атентата,но си е траела.Всички мюсулмани знаят и си траят,правят се на "умрели лисици",докато ни дебнат и подготвят за следващото клане.Исляма вече не е Религия,а Терористична идеология.
  • 4 Azazel

    9 2 Отговор

    До коментар #1 от "Пеньо":

    Принципно си прав, но властите в Англия, като цяло, взимат сериозни предохранителни мерки. Взели са мерки и за присъстващите в залата, но на улицата няма как - не могат в град, колкото София, да спират и изолират на улицата всеки поотделно, за да го проверяват за експлозиви. А, дори да го направят, пак щеше да се самовзриви и да убие поне няколко човека, включително полицаите, които са го спрели. Тук става дума за сериозен пропуск на разузнаването, тъй като излиза, че е имало достатъчно данни, че този се е бил радикализирал, но не са го следили изкъсо. Оправдават се, че не могат да отделят ресурс да следят всеки, но изглежда някой анализатор не е преценил достатъчно добре заплахата, която представлява този. И, да, да пази Господ от такива неща у нас, защото отговорните власти тук пускат всеки да си влиза и излиза от България, както и когато иска, стига да си плати на правилните хора...
  • 5 Иван

    11 0 Отговор
    Като спрат да мислят за интеграция, а за сегрегация, може да има шанс за оправяне.

    Коментиран от #8

  • 6 анализатор

    8 0 Отговор
    следващата самоубийка ще бъде сестрата за да отмъсти за брат си
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 dragula

    1 0 Отговор

    До коментар #5 от "Иван":

    Направо за инсинерация да мислят.
  • 9 лондон бой

    7 0 Отговор
    Докато не изселят всичката ислямистка паплач от страната, оправия няма да има!
    Тия маймуни те си ги заселиха и те трябва да ги махнат.
    Ама иначе на онова говно Фарадж все българите му бяха виновни, къде са сега националистите да се борят с джихадистите? Изпокриха се в миши дупки! Всичко е само театър и постановки. Жалко, че българите са винаги най-лоши и крадливи.
  • 10 Гост

    0 0 Отговор
    Не вярвам на тези лъжи. Бомбата е сложена по поръчка на конкурентка на чалгата гранде.
Новини по държави: