Last news in Fakti

25 Май, 2017 14:14 1 268 1

Атентаторът е бил в Германия дни преди нападението

  • манчестър-
  • атентатор-
  • салман абеди-
  • германия-
  • разузнаване-
  • апартамент-
  • дюселдорф

Атентаторът е летял от Дюселдорф до Манчестър

Атентаторът е бил в Германия дни преди нападението - 1
Снимка: БТА/ AP

Салман Абеди, който извърши атентат в Манчестър след концерт на поп звездата Ариана Гранде, е бил в Германия „четири дни преди атентата“, съобщи „Скай нюз“.

При атаката в „Манчестър Арена“ бяха убити 22-ма души, а над шестдесет ранени. Отговорност за нападението пое джихадистката групировка „Ислямска държава“.

По информация на немското разузнаване Абеди е бил в Дюселдорф дни преди атентата. В Манчестър се е върнал със самолет. Мъжът не е бил в международния списък с лица, на които им е забранено да летят.

След атентата британската полиция извърши редица арести. Четирима предполагаеми екстремисти са били задържани и на немска земя.

Британската полиция разкри също така, че Салман Абеди е взел апартамент под наем в центъра на град Манчестър. За последно е бил забелязан там три часа преди да извърши атаката.

Сестра му заяви, че Абеди е искал да отмъсти за американските бомбардировки в Сирия, при които са загивали невинни деца. Голяма част от присъстващите на концерта на Ариана Гранде бяха именно деца и тийнейджъри.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ко кооо

    3 2 Отговор
    Нищо чудно подготовката да е извършена на спокойствие под любящотото и толерантно крило на кокошката майка и нейните "миролюбиви гости"?
Новини по държави: