Last news in Fakti

25 Май, 2017 18:54 2 955 12

Тръмп: Заплахите са тероризмът, миграцията и Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

  • нато-
  • доналд тръмп-
  • брюксел-
  • манчестър-
  • великобритания-
  • йенс столтенберг-
  • ангаела меркел

НАТО трябва да отдели огромно внимание на сигурността по източните ни граници, заяви президентът на САЩ в Брюксел

Тръмп: Заплахите са тероризмът, миграцията и Русия (ВИДЕО+СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

НАТО трябва да отдели огромно внимание на тероризма, миграцията, заплахата от Русия, сигурността по източните ни граници. Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп при откриването на паметник в новата централа на Алианса, създаден от останки от разрушените кули-близнаци на 11 септември 2001 г. в Ню Йорк.

Държавите от НАТО трябва да изпълняват финансовите си задължения към организацията, 23 от 28 страни от пакта не плащат това, което би трябвало, за тяхната отбрана, това е нечестно към данъкоплатците в САЩ, добави Тръмп.

В последните осем години САЩ плащат за отбрана повече, отколкото всички останали в НАТО, заяви президентът. Два процента от БВП разходи за отбрана са само минимума, необходим за борба с днешните заплахи, посочи той.

Тръмп: Заплахите са тероризмът, миграцията и Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Ако държавите от НАТО изпълнят ангажимента си, ще бъдат много по-силни пред заплахата от тероризма. Не знам колко струва новата централа тук, не смея да питам, но е хубава, добави Тръмп.

Президентът на САЩ обеща да изправи пред съда всеки, който е хванат да предава на медиите американска разузнавателна информация, след като британската полиция престана да споделя информация с Вашингтом за самоубийствения атентат в Манчестър, предаде "Ройтерс".

Тръмп: Заплахите са тероризмът, миграцията и Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Тръмп: Заплахите са тероризмът, миграцията и Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

В изявление след пристигането на Тръмп в централата на НАТО президентът заяви, че ще поиска официална проверка за спиране на изтичанията на информация, които по думите му са сериозна заплаха за сигурността.

Твърденията за изтичания от правителствени агенции са дълбоко притеснителни. Възлагам на министерството на правосъдието и на други компетентни агенции да започнат пълна проверка по този въпрос и ако е необходимо виновникът ще бъде съден, каза Тръмп.

Той подчерта, че от всички отношения на САЩ връзките им с Великобритания за тях са най-ценните.

Правителството на САЩ "споделя безпокойството на Великобритания за изтичанията на информация в разследването на нападението в Манчестър" и ще направи проверка как се е случило това, заяви и и.д. посланик на САЩ в Лондон Лу Лукенс, цитиран от ДПА.

По повод разговорите си със саудитския крал Салман Тръмп посочи, че народите могат да се обединят срещу заплахите за човечеството. За мен е чест да бъда с останалите държавни и правителствени ръководители на страните от алианса, който донесе сигурност и свобода на света, заяви Тръмп в единственото слово, което е предвидено да произнесе при посещението си в Брюксел.

Най-голямата сила на НАТО е връзката между Европа и САЩ, коментира на церемонията генералният секретар на пакта Йенс Столтенберг. Видяхме тази сила след нападението срещу САЩ, добави той.

Тръмп: Заплахите са тероризмът, миграцията и Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Столтенберг отбеляза, че ударът по Световния търговски център в Ню Йорк е станал повод за първото задействане в историята на чл. 5 от Вашингтонския договор. Стотици хиляди европейски и канадски войници повече от десетилетие служиха в Афганистан, за да не остава там място за терористите. Съпричастността осигурява свободата на нашите народи и защитава нашия начин на живот, посочи Столтенберг.

Тръмп: Заплахите са тероризмът, миграцията и Русия (ВИДЕО+СНИМКИ)

Канцлерът на Германия Ангела Меркел заяви, че достиженията от миналото трябва да бъдат запомнени. Това парче от стената представлява историята, която беляза НАТО в десетилетията на Студената война. Можем да сриваме стените и да ги оставяме като паметник на историята. Германия никога няма да забрави приноса на НАТО за обединяването на страната, добави Меркел.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 SERSEM

    27 21 Отговор
    ЕЙ КРАВАР ТРЪМП ИМАМ 60 КРАВИ ЕЛА ДАГИ ПАСЕШ ЗА ДРУГО НЕ СТАВАТЕ

    Коментиран от #3

  • 2 Ббббб

    23 18 Отговор
    Ееей Боже ела и си го прибери тоя миндил.
  • 3 к нинова

    24 15 Отговор

    До коментар #1 от "SERSEM":

    иди прекопай доматите,не е за теб политиката
  • 4 Нато ВЕЦ и АЕЦ

    23 6 Отговор
    Орки къде сте? Да не се на*рахте ?
  • 5 Шляхтиц

    21 13 Отговор
    Започвам да се убеждавам, че Тръмп е една от големите грешки САЩ. По-добре да беше станал артист.?
  • 6 Киро

    16 23 Отговор
    "Тръмп: Заплахите са тероризмът, миграцията и Русия"

    Кратко, просто и ясно.

    Как да не го харесваш?!
  • 7 Живко Тодоров

    34 13 Отговор
    По-голяма заплаха от САЩ за света няма. Доказаха го разпалените от американците войни, от Виетнам, та до Сирия. И имат наглостта да поучават другите, та и Русия. Егати нахалството, егати мизерниците!

    Коментиран от #8

  • 8 Иван

    11 16 Отговор

    До коментар #7 от "Живко Тодоров":

    Трол съветски, ти мълчи!
  • 9 IDIL

    18 12 Отговор
    Само като им видиш скапаните геиски физиономии, направо отврат,тия са направо за някой гейски клуб, дърти миндили.А ФАЩ е най-голямото зло на света барабар с терористичната групировка НАТО които само създават хаос и разпалват войни навсякъде по земята.

    Коментиран от #10

  • 10 кеф

    8 12 Отговор

    До коментар #9 от "IDIL":

    Ако всичко това наистина го мислиш,значи си много тъп.Ако си платен ,явно се продаваш евтино. Не забравя че и България членува в терористичната организация НАТО.За радост на нормалните хора и за да се на.ират такива като тебе руска подлого.
  • 11 jambazina

    15 5 Отговор
    ТероризЪма не се бори с гръмки слова, господа и дами бюрократи, щото Европата се тресе от тероризъм последните години, а вий само се събирате да се снимате и да си приказвате, и така до следващия път, ама хората измират през това време.
  • 12 Милен

    10 4 Отговор
    Всички лъжи за света казани в една единствена статия. Ако случайно някой не е ртазбрал.... "обърнете" всяка дума и ще разберете всичко. Ето Ви малко насока: САЩ и Израел създадохме тероризма, унищожийме БИ, слушайте ни иначе ви чака същото, не можем повече да плащаме сами за бомбандирането на невинни, тези ракети струват майка си и баща си, американският данъкоплатец за тях ли да плаща или обещаните 10 милиарда на евреите за убийстватва в БИ. Русия не е заплаха, обаче след като не дават Крим за наша база, след като не дават Сибир и не искат да живеят пак на токсични американски пилешки крилца както беше при пияницата Елцин ще е враг и те така. Мисля, че схванахте.
Новини по държави: