Last news in Fakti

26 Май, 2017 14:45 7 502 40

Русия със закани към НАТО

  • русия-
  • конфликт-
  • нато

Москва недоволна от опитите за възпиране

Русия със закани към НАТО - 1
Снимка: БТА/AP

Русия настоява НАТО да прекрати усилията си за възпиране на страната, съобщи ТАСС.

Това се казва в съобщение на руското министерство на външните работи.

„На този етап отношенията между НАТО и Русия са на най-ниската си точка. Западът все още се опитва да докаже митът за заплахата от Изтока. Това пречи на усилията на отделните държави да се борят с общия враг. Разширяващата се негативна тенденция не е избор на Русия.

Това е резултат на дългогодишната политика на блока, целяща да постигне дългосрочна военна и политическа доминация. Преди да е станало късно, е важно да се прекратят опитите за създаване на отношения с нашата страна чрез схеми от епохата на конфронтацията“, се казва в изявлението.

Руската позиция излиза ден след срещата на върха на НАТО. Там беше взето решение за допълнително разполагане на сили в държавите, граничещи с Русия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Реалист

    25 77 Отговор
    Раша постоянно провокира по-малките си съседи и се държи агресивно. Справка - Грузия, Украйна, Приднестровието и т.н. Каквото повикало - такова се и обадило...
  • 2 Real

    86 25 Отговор
    Не Русия а ФАЩ имат 800 бази по света, избиха 10 милиона последните 20 години и са окупирали европа

    Коментиран от #36

  • 3 Kcaniba

    69 20 Отговор
    Русия има отбранителна стратегия.
    Доктрина на глобалният удар на възмездието.
    ФАЩ - доктрината на изпреварващият удар!!!
    Какво има още да се разсъждава по въпросът!???
    Агресора е ясен, този който се готви да атакува пръв!!!

    Коментиран от #4

  • 4 Реалист

    16 50 Отговор

    До коментар #3 от "Kcaniba":

    Ти май не правиш разлика между намерение и действие - отиди обясни в Украйна каква е стргтегията на ушанките. А провокациите с нарушаване на БЪЛГАРСКОТО въздушно пространство от РУСКИ военни самолети? Истината е че Путлер се обгражда с диктатори за да може да управлява. Образец - Кадиров в Чечня... Копейкаджии, България е преди всички и ще пребъде, а измислицата Рашка е осъдена на рапарчетосване. Не може да съществува дълго държава в която няма общ език, религия и национална идентичност. Казахстан е първия пример как парчетата ще придобият самостоятелност. Нямате бъдеще...

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Kcaniba

    35 15 Отговор

    До коментар #4 от "Реалист":

    Смешен!!
    От 1000 години за продажниците, еничерите, катооиците, жидовете, нацитата - нямаме бъдеще!!!
    Но виж, имало и има ни нас славяните!!
    Казахстан го има благодарение на Русия!!!
    Украина ...
    България.
    А ти циганино безродни, ни миналото, ни бъдещето - насекомо!!!
  • 7 Путин

    14 25 Отговор
    По кои закони НАТО ни възпира? Защо да не си вземем Украйна? Защо да не си прилапаме прибалтийските? Ами приднестровието, то и Молдова си е наша! Грузия ни се дръвчи, но и нея ще бастисаме! Да знаете, Финландия е била наша и пак ще стане! А Балканите така ще ги разпердушиним, че ще ни помнят векове! Азбука ни били дали! Ще им дадем на тях...
    По-нататък знае ли се! Апетитът идва с яденето!

    Коментиран от #8

  • 8 Куропатка

    32 12 Отговор

    До коментар #7 от "Путин":

    Тролке, ми тя Бълхария отдавна хамериканска и квоо!???
    Заплатки, пенсийки!??
    Грузия и Усраина са американски-семократични и свободни, ма са по-бедни от Бълхапия дори.
  • 9 Путин

    18 15 Отговор
    Я хочу мир, весь мир!

    Коментиран от #10

  • 10 Kcaniba

    19 14 Отговор

    До коментар #9 от "Путин":

    Карлуково
    Хапчета
    Козяк

    Коментиран от #12

  • 11 Путин

    18 10 Отговор
    Защо на американците никой не пречи да нападат другите, а на нас ни се пречи! Това е двоен стандарт! Това е незаконно! Ще сезираме ООН!
  • 12 Доктор

    7 8 Отговор

    До коментар #10 от "Kcaniba":

    Волене, как беше там?

    Коментиран от #15

  • 13 Шляхтиц

    30 8 Отговор
    Съвременното международно положение много ми напомня годините 1939, 1940, когато хитлер разполага войски в почти всички европейски държави и подписва пакт за ненападение със СССР. Най-големите демократи, най-големите миротворци, които разрушават света от Виетнам до Сирия, сащ, обградиха РУСИЯ с какви ли не отбранителни системи. Високо ценя думите на БОЙКО БОРИСОВ, цитирам: Ако трябва да бъда гадател и оракул, хороскопът на света е много лош. Ако стане някаква ужасяваща война, по мое скромно мнение, единствените виновници за това ще бъдат съединените американски щати, които се забъркаха на всякъде по света. Могат спокойно да гледат собственото си благоденствие и да не се грижат за мизерията в другите държави, но шило в торба не стои. Винаги войните са били на чужда територия. Сащ имат само една две, три годишна гражданска война. Който търси, намира. Дано да не става, но ако стане, този път сащ ще разберат какво е да ти падат бомби на главата. В този случай най-вероятно бомбите ще бъдат балистични ракети. ШЛЯХТИЦ.

    Коментиран от #16

  • 14 Путин

    9 27 Отговор
    Не можете да ни спрете! Ние сме силни и имаме много приятели: Ердоган, Чавес, Ким, Асад и редица други сатрапи по целия свят!

    Коментиран от #17, #22

  • 15 Наполеон

    1 2 Отговор

    До коментар #12 от "Доктор":

    Кроко, защо пишеш ог моето име!??
  • 16 Шльоховец

    13 5 Отговор

    До коментар #13 от "Шляхтиц":

    Щом Боко ти е пример си ми ясен!
  • 17 Мао

    2 4 Отговор

    До коментар #14 от "Путин":

    Ние сме много тук, така е!!
    Наполеоне, пак рш си под прикритие??
  • 18 Ловеца на поршета

    13 38 Отговор
    Дано най-накрая НАТО да затрие тази империя на злото , която е развъдник на неграмотни алкохолици. А за слугите и у нас, които продават родината си за шише долнопробна водка ние сами ще се погрижим подобаващо.

    Коментиран от #35, #39

  • 19 СТАЛИН МИНИСЪР ПРДСЕДАТЕЛ

    11 5 Отговор
    КВОТ ПОВИКАЛО ТАКВОЗ СИ ОБАДИЛО .ДАНО ДА СМЕНЯШ БИЕЛИ ДО ЖИВОТ И БЕНЗИН ПО 25 ЛВ ДА НАЛИВАШ .
  • 20 гост 2

    5 15 Отговор
    “...Публикувано във факти.бг: Русия настоява НАТО да прекрати усилията си за възпиране на страната, съобщи ТАСС...“ МОЛЯЯЯ? РУСИЯ ЗАБРАНЯВА НА СУВЕРЕННИ ДЪРЖАВИ ДА ОРГАНИЗИРАТ СВОЯТА ЗАКОННА ОТБРАНА НА СВОЯТА СУВЕРЕННА ДЪРЖАВНА ТЕРИТОРИЯ, А САМАТА ТЯ ПРОГЛАСЯ В ЧЛ.12 буква “а“ ОТ РУСКАТА ВОЕННА ДОКТРИНА - https://rg.ru/2014/12/30/doktrina-dok.html , ЧЕ РАЗШИРЕНИЕТО НА НАТО- В КОЕТО РУСИЯ НЕ Е ЧЛЕН, Е ОСНОВНА ВЪНШНА ВОЕННА ЗАПЛАХА ЗА НЕЯ?! Т.Е. ВСИЧКИ ДЪРЖАВИ СА ЗАПЛАХА ЗА РУСИЯ ЕДИНСТВЕНО ПО СИЛАТА НА ЧЛЕНСТВОТО СИ В НАТО?! Хахахахаха:):):) Още едно доказателство, че начело на русия стоят хора, които би следвало да са в психиатриите за лечение...Русия иска НИКОЯ ДЪРЖАВА да няма въоръжение, което ще й позволи да се ОТБРАНЯВА срещу евентуално руско военно нападение/ руска военна агресия, за да може по-лесно да окупира тази държава?! Хаховци и психари!
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 бълхарин към 14

    5 5 Отговор

    До коментар #14 от "Путин":

    А, ние имаме Боко, Цура, Мастан, Станишко, Ваньо, синьо, червено, зелено, цар-некоронован, но назоваван така от подлизурковци, цялата БКП номенклатура на власт и нямате никакъв шанс да се преборите с тая сбирщина, на кокал... - ние не успяхме вече 28 години избори и пак не можем...тя ни съсипва и довършва, а заеме ли се с вас жална ви Мадър, да знаеш! Тия прогониха Господ от царството небесно, обърнаха Левски и Ботев в гробовете им, докато им строят паметници на кило, ти за някаква Русия си мислиш, че ще оцелее? Тия са рожби на Мефистофел и са виртуози в къчове, салта, хемелеонщина.
  • 23 гост 2

    5 15 Отговор

    До коментар #21 от "Константин-Ром":

    Да- РУСНАЦИТЕ сте предатели по природа! Някой от вас може ли да каже какво лошо сте видели от нас- българите, че ни обвинявате във всички смъртни грехове? Факта, че НЕ УСПЯХТЕ да постигнете ДВА ВЕКА мечтата си за руско овладяване на черноморските проливи вио съсипва, нали? Фактът , че имперска русия УМИШЛЕНО Е ПОИСКАЛА РАЗПАРЧАТОСВАНЕТО НА БЪЛГАРИЯ НА 2 МИНИКОЛОНИЙКИ, С ЦЕЛ ДА КОНТРОЛИРА БЪЛГАРИТЕ И ДА НИ ЛЪЖЕ, ЧЕ УЖ ЩЕ НИ “ПОМАГА“ ДА СЕ ОБЕДИНИМ С ЦЕЛ ПРЕМАХВАНЕ НА ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ВЪЗСТАНОВЯВАНЕ НА СИЛНА И ОБЕДИНЕНА БЪЛГАРИЯ, Е ДОСТАТЪЧЕН САМ ПО СЕБЕ СИ! ОСПОРЕТЕ ТОВА, АКО МОЖЕТЕ: 1. http://istmat.info/node/27175 2. http://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/Raichstat_2.JPG 3. http://istmat.info/node/27176 4. http://www.bulgari-istoria-2010.com/booksBG/Karta_SAN_STEFANSKA_I_ETNICHESKA_BG.PNG

    Коментиран от #25

  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Трол

    7 3 Отговор

    До коментар #23 от "гост 2":

    Само не разбрах какво общо имат "черноморските проливи" с омразата на руснаците към България? Предполагам, че визираш Босфора ама той е само един и определено на се намира на езерото Ариана.

    Коментиран от #27

  • 26 гост 2

    3 11 Отговор
    ПРИЗОВАВАМ ФАКТИ. БГ ДА СПАЗВАТ БЪЛГАРСКИЯТ ЗАКОН! http://lex.bg/laws/ldoc/1589654529 НК изм. ДВ. бр.13 от 7 Февруари 2017г. Чл. 3. (1) Наказателният кодекс се прилага за всички престъпления, извършени на територията на Република България. Глава трета. ПРЕСТЪПЛЕНИЯ ПРОТИВ ПРАВАТА НА ГРАЖДАНИТЕ
    Раздел I. Престъпления против равенството на гражданите (Загл. изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Чл. 162. (1) (Изм. - ДВ, бр. 27 от 2009 г., изм. - ДВ, бр. 33 от 2011 г., в сила от 27.05.2011 г.) Който чрез слово, печат или други средства за масова информация, чрез електронни информационни системи или по друг начин проповядва или подбужда към дискриминация, насилие или омраза, основани на раса, народност или етническа принадлежност, се наказва с лишаване от свобода от една до четири години и с глоба от пет хиляди до десет хиляди лева, както и с обществено порицание.
  • 27 гост 2

    4 10 Отговор

    До коментар #25 от "Трол":

    Обединена и силна България не може да бъде “политическа патерица“, с която да си “помагат“ руснаците и която да им осигурява подкрепа при руски политически или военни действия за налагане на руска държавна власт върху проливите. Обединена и силна България не би позволила русия да й въздейства като проводник на защитата на руските държавни интереси, защото би се съсредоточила върху защитата на българските държавни интереси. Русия нямаше да има правото да изселва българи от поречието на Дунав и да заселва там руски кавказци.

    Коментиран от #28

  • 28 Трол

    10 2 Отговор

    До коментар #27 от "гост 2":

    Публикувано във факти.бг: налагане на руска държавна власт върху проливите.
    Благодаря за отговора, жалко, че в сайта няма форум за научна фантастика. Щяхте да сте много вървежен.

    Коментиран от #29, #31

  • 29 гост 2

    2 8 Отговор

    До коментар #28 от "Трол":

    И това - http://militera.lib.ru/research/multatuli/09.html - ли са “фалшиви новини“?:) Не че нещо, но като адвокат съм свикнала да работя с документи и научни трудове, а не с журналистически преразказ на исторически събития и факти... И за да избегнем всяко недоразумение в обръщението Ви към мен - аз съм семейна хетеро жена, българка, единствено българска гражданка.
  • 30 ГЕРБ

    6 22 Отговор
    Заедно всички срещу руските агресори!!!! Само Америка и Нато!!!!

    Коментиран от #37

  • 31 гост 2

    3 9 Отговор

    До коментар #28 от "Трол":

    А какво ще кажете за този руски автореферат , в който изрично се приема тезата, че всички принципи на международното право, един от които е правото на самоопределение на народите, имат еднаква юридическа сила и никой от тях няма примат или висша юридическа сила над останалите принципи на международното право? :) http://www.dissercat.com/content/vzaimodeistvie-i-realizatsiya-mezhdunarodno-pravovykh-printsipov-ravnopraviya-i-samoopredele Само тази РУСКА докторантура по международно право СРИВА руските опорни точки, внушавани от руските невежи тролове, че принципите на международното право били 2-3 - “Правото е на по-силния“, “Бий, за да те уважават“ и “ Правото на самоопределение на народите има по-голяма юридическа сила от останалите принципи на международното право“:) Т.е. - това означава, че руската юридическа международноправна мисъл ПРИЗНАВА, че кримският “референдум“ за “самоопределение“ НЕ МОЖЕ да има по-голяма юридическа сила от принципа за запазване на целостта на държавната територия на Украйна - това, което е тезата и на Венецианската комисия, и на българската юридическа доктрина за международното публично право:) Впрочем- това е “висш пилотаж“ за Вас, а Вие не сте юрист- няма да Ви занимавам повече с моите изследвания на руските теоретични трактовки на международното публично право...

    Коментиран от #34, #40

  • 32 Ало Ало

    12 2 Отговор
    Дами и господа четете история...там е предсказано бъдещето! При Наполеон .."европейска армия и в Париж има "бистра". При Хитлер еврогейска армия и ...шут в..д - то. Сега стягаме еврогейска армия(барабар Петко с мъжете)...и ние ще ядем дървото ! Четете в историята има всичко..повторението е майка на знанието, а бащата е все един и същ страданието(Нашето)!
  • 33 тихомир

    4 0 Отговор
    Чудя се дали гледахте по канал 1 документалния филм " Звярът е още жив "
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 36 KOKO

    4 5 Отговор

    До коментар #2 от "Real":

    Хайде в Русия като си толкова неуморен! Тези дето говорят като теб изпращат от дълго време децата си да учат в САЩ, а после хулят за благодарност. Двойнственоста им е присъща.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Око боко

    2 2 Отговор
    Бий бий бий говедото рогато .бий.
  • 39 Име като гост

    1 1 Отговор

    До коментар #18 от "Ловеца на поршета":

    Ти си п...........
  • 40 Кольо

    2 0 Отговор

    До коментар #31 от "гост 2":

    Пиши "Избирателен патриотизъм " и чети как ни обявяват Усраинците за колонизатори .... сутринта го даваха и по новините на НОВА ТВ. И после пак ги защитавай безхаберно! Аз ходя там постоянно и знам мнението и страховете от сегашното положение и власт на хората от простолюдието !!!!!!!!!!!!!!!!!
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания