Last news in Fakti

2 Декември, 2011 11:52 1 219 0

Биг брадър ще охранява границите на Холандия

  • холандия-
  • камери-
  • контрол
Биг брадър ще охранява границите на Холандия - 1
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Холандия ще разположи видеокамери на границите с Германия и Белгия, за да води по-ефективен контрол и борба срещу нелегалната миграция.

Министърът на имиграцията Герд Леерс съобщи вчера, че ще информира Европейската комисия, че системата за видео наблюдение, която се очаква да заработи през януари или февруари, отговаря на съществуващите правила за личната неприкосновеност и граничния контрол.

Според него, затягането на сигурността на 15-те най-оживени гранични пунктове на страната няма да наруши Шенгенското споразумение.

Леерс подчерта, че целта на камерите е да помагат на работата на военната полиция, която отдавна извършва проверки, предназначени да ограничат нелегалната имиграция и трафика на хора.

По тази причина камерите ще работят максимум 90 часа месечно или по-малко от шест часа дневно и няма да следят всички леки коли и камиони.

Според правителството, новите камери ще могат да разчитат регистрационните табели и да идентифицират подозрителни автомобили.

Системата обаче няма да съхранява информация за превозните средства и няма да се използва за идентифициране на коли, чиито собственици не са платили такси за паркинг или други пътни глоби.
 


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА