Last news in Fakti

22 Септември, 2017 13:52 3 414 2

Британците обръщат гръб на Brexit

  • великобритания-
  • brexit-
  • ес

Повечето от тях вече предпочитат страната да остане в ЕС

Повечето британци вече са обърнали гръб на Brexit. Това показва ново проучване, цитирано от “Independent”.

Според него повече британци вече вярват, че страната трябва да остане в ЕС. Това става, докато британският премиер Тереза Мей пътува до Флоренция, за да убеди европейските лидери да се съгласят за продължаването на преговорите за излизането на страната от Съюза.

Проучването е проведено сред 1400 възрастни британци. 52% от тях вярват, че за страната е по-добре да остане в ЕС. 48% пък подкрепят напускането на страната. Преди два месеца подобно проучване показваше равновесие от 50% на 50%.

На референдума през 2016 г. излизането на Великобритания от ЕС беше подкрепено от около 52%. В момента Тереза Мей се опитва да уреди по-добри условия за излизането на страната. След това тя ще започне да преговаря за нови търговски споразумения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гост

    5 5 Отговор
    Сорос да не вземе да победи меките британци?
  • 2 Кака Гинка

    2 0 Отговор
    Накрая няма да излязт и всичко ще приключи с това,да си извоюват нови привилегии на гърба на "умниците" като нас...
Новини по държави: