Last news in Fakti

26 Септември, 2017 14:43 4 532 9

Лондон: Трябва да сме луди, за да пуснем румънците да си тръгнат

  • борис джонсън-
  • великобритания-
  • брекзит-
  • румъния-
  • работници

Първият дипломат на Обединеното кралство отбеляза, че след излизането от ЕС Великобритания ще остане отворена за лицата "с талант, амбиция и решимост"

Лондон: Трябва да сме луди, за да пуснем румънците да си тръгнат - 1
Снимки: БТА/АР

Румънците от Великобритания въобще не трябва да се безпокоят във връзка със ситуацията след Брекзита, защото са "изключително ценни членове на нашето общество" и "трябва да сме луди да ги пуснем да се върнат в Румъния". Това заяви в интервю за "Аджерпрес" британският външен министър Борис Джонсън, който е на кратко посещение в Букурещ.

Първият дипломат на Лондон отбеляза, че след излизането от ЕС Великобритания ще остане отворена за лицата "с талант, амбиция и решимост", но ще контролира сама миграционната си система.

"Не мисля, че трябва да се безпокоят въобще. Няма защо да се притесняват, защото са изключително ценни членове на нашето общество. Обичаме ги. Имат огромен принос към икономиката на Обединеното кралство, към британската култура", изтъкна Джонсън в отговор на журналистически въпрос.

Лондон: Трябва да сме луди, за да пуснем румънците да си тръгнат

"Аз бях кмет на Лондон. Когато вървиш из Лондон, виждаш редица румънски магазини, румънци, които работят във всички сфери. Смятаме, че има половин милион румънци в Обединеното кралство. Трябва да сме луди да ги оставим да се върнат обратно в Румъния. Искаме да ги задържим, искаме да се уверим, че се чувстват сигурни и че правата им са защитени", посочи британският първи дипломат.

Британският външен министър разговаря снощи с румънския си колега Теодор Мелешкану в рамките на обиколка в Източна Европа, която стартира през седмицата. В програмата на Джонсън влизат Прага, Букурещ и Братислава.

Лондон: Трябва да сме луди, за да пуснем румънците да си тръгнат


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ми че къ

    41 2 Отговор
    Да не е луд да ги върне, нали им вършат черната работа за без пари барабар с нашите сънародници.
  • 2 ЕВРОДЕПУТАТ

    42 1 Отговор
    ХАХАХАХА,РУМЪНЦИТЕ ТРЯБВА ДА СА ЛУДИ ДА СТОЯТ ПОВЕЧЕ ТАМ,КАКТО И БЪЛГАРИТЕ,ДА ПРОДЪЛЖАВАТ ДА ИМ ПЛАЩАТ БЕЗУМНИТЕ НАЕМИ ЗА МРАЧНИТЕ ИМ КОПТОРИ,БЕЗУМНО СКЪПИЯ ИМ ТРАНСПОРТ,УЖАСНИЯ КЛИМЪТ,ХОРА,СРЕДА,ОБРАТНО ДВИЖЕНИЕ И КАКВО ЛИ НЕ ОЩЕ,ЗА НЯКАКВИ ЖАЛКИ СТОТИНКИ НА ВСИЧКОТО ОТГОРЕ,ТО МНОГО СКОРО ИНДИЙЦИТЕ И КИТАЙЦИТЕ ЩЕ ПОЧНАТ ДА БЯГАТ ОТ ТАМ,А ПРЕМЕСТИ ЛИ СЕ "СИТИТО" СЛЕД 2-3 ГОДИНИ В ГЕРМАНИЯ,КОЕТО ЩЕ СТАНЕ СЪС СИГУРНОСТ,НАПРАВО СА СВЪРШЕНИ!
  • 3 Дедо

    23 0 Отговор
    Тоя за фризьор или поне за гребен чувал ли е?

    Коментиран от #4

  • 4 законен

    20 1 Отговор

    До коментар #3 от "Дедо":

    Това е "артистична рошавост" , просто е плешив и се опитва да го скрие с "небрежни" прически
  • 5 Патриот

    12 0 Отговор
    За румънците,които имат магазини разбрахме.
    А за берачите на ягоди нещо?
  • 6 Све

    18 0 Отговор
    Като не ти дават да работиш и живееш Бг
    Ако си образован и работлив се справяш
    Но гледаш бездушниците, които унищожават България и ти се иска да бъдат наказани.
    Помощите, които ИЗПРАЩАТ БЪЛГАРИ ОТ ЧУЖБИНА НА БЛИЗКИ И РОДНИНИ СА МЕЖДУ 1 И 2 МИЛИАРДА ЕВРО ГОДИШНО.
    ПОВЕЧЕ ОТ КАКВОТО И ДА СА ИНВЕСТИЦИИ…
    срамно
  • 7 албинос

    12 0 Отговор
    Англичаните го измислиха - умните и кадърните при тях, а циганите и неграмотните при нас. Румънеца би трябвало да се обиди от това изказване....
  • 8 Ко Са

    5 0 Отговор
    А друго е да го каже Външният Министър на Великобритания знаете ли колко ще бъдат горди тези Румънци . Все пак на високо ниво се обръщат към тях. Пък после ще се разбере Ко Са стааа. :-)
  • 9 незнайко

    5 0 Отговор
    (Публикувано във факти.бг: Великобритания ще остане отворена за лицата "с талант, амбиция и решимост") Това е достатъчно красноречиво доказателство, какво им трябва на западняците !!! От векове са го правили !!! Понеже умните не се ценят в бившите сощ. държави виждаме резултата.
Новини по държави: