Last news in Fakti

27 Септември, 2017 17:53 1 111 0

Опозицията на Острова: Готови сме да управляваме и да договорим Брекзит

  • великобритания-
  • брекзит-
  • лейбъристка партия-
  • джереми корбин-
  • тереза мей

Лидерът на лейбъристите призова Тереза Мей да подаде оставка

Опозицията на Острова: Готови сме да управляваме и да договорим Брекзит - 1
Снимки: БТА/АР

Британската Лейбъристка пария е готова да управлява и да договори споразумение за Брекзит, заяви нейният лидер Джереми Корбин, цитиран от ВВС.

На партиен конгрес в град Брайтън Корбин каза, че основната опозиционна сила във Великобритания е по-способна да управлява от консервативното правителство на премиер Тереза Мей.

"Готови сме да управляваме", заяви Корбин в реч, с която закри конгреса, започнал през уикенда. "Готови сме да изградим нови прогресивни отношения с Европа", подчерта той.

Корбин каза още, че иска да се бори също така с неравенствата, да укрепи системата на общественото здравеопазване и да отвърне на предизвикателството на така наречена роботизация в сферата на заетостта.

Опозицията на Острова: Готови сме да управляваме и да договорим Брекзит

Лидерът на лейбъристите изтъкна слабостите на десния кабинет, разделен от вътрешни борби за власт и по въпросите за водене на преговорите за Брекзит.

"Торите виждат по-голям интерес в защитаването на позиции в техен собствен интерес, отколкото да получат възможно най-добро споразумение за Великобритания", каза той.

Опозицията на Острова: Готови сме да управляваме и да договорим Брекзит

"Ако имаше само една причина торите да се оттеглят от властта, то бъркотията около Брекзит би била достатъчна. Ето защо отправям едно просто послание към правителството - в интерес на Великобритания, съвземете се или отстъпете мястото си", призова Корбин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: