Last news in Fakti

9 Декември, 2017 14:41 1 698 17

Борисов: Не сме нито срещу Русия, нито срещу Турция

  • сърбия-
  • бойко борисов-
  • война-
  • строеж

Там, където се строи, няма войни

Нашата дружба не е насочена срещу никого. Нито срещу Турция, нито срещу Русия. Там където се строи няма войни.

Това каза премиерът Бойко Борисов в Белград.

Той участва в Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния. Борисов беше посрещнат от президента на Сърбия Александър Вучич и от сръбския премиер Ана Бърнабич.

Там, където се строи, няма войни, каза Борисов. Според него трябва да покажем мъдрост, и че сме си научили уроците.

Борисов е оптимист, че могат да бъдат скъсени сроковете за приемане на Сърбия в ЕС. По думите му това ще допринесе за развитието на целия регион.

"Ние искаме единни Балкани, искаме да няма роуминг", каза министър-председателят по време на срещата на Съвета за сътрудничество на високо равнище между Сърбия, България, Гърция и Румъния, която се провежда днес в сръбската столица Белград.

Бойко Борисов счита, че Сърбия винаги е била в сърцето на Европа. По думите му Балканите са натоварени с история, конфликти и кръвопролития, но вече е време това да се забрави и да се помисли как хората да живеят по-добре. Според българския премиер сега е моментът да се навакса пропуснатото.

Ние не само географски сме част от Европа, ние всички заедно не трябва да генерираме проблеми, каза Борисов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    7 21 Отговор
    Русия да ама що споменаваш Турция?!..В НАТО си и турците имаха голям принос за това..
  • 2 смешно

    20 11 Отговор
    Москва не вярва на сълзи, набий си го в тиквата!
  • 3 Краставиците

    15 2 Отговор
    А краставиците съдържат 98 % вода. Ние само крадем от нашия народ, така че всеки да ни уважава и няма да го закачаме. Затова ще говорим глупости по разни срещи :)
  • 4 Тиквата

    19 10 Отговор
    До скоро с твоя президент Путколевнелиев обяснявахте че Русия е агросор,мама ви да еба и че е враг на България.Русия е братска страна,докато Ердоган винаги може да ти набие резаната карабина-когато най не очакваш.
  • 5 Селянина с колелото

    19 3 Отговор
    Борисов: Не сме нито срещу Русия, нито срещу Турция -
    Ние сме срещу България
  • 6 Ех Тикво

    18 9 Отговор
    Не ти е ясно че ако не беше Велика Русия ,щеше да е забравено вече че е имало държава България.Но се оказахме мръсни предатели пред Руснаците.Неблагодарно племе,не народ а мърша.
  • 7 Stefko 88

    13 5 Отговор
    Странно защо си мисли , че говори от името на народа....Тоя пън иска да каже,че е готов да взима пари от всички просто .
  • 8 бг тиквоча

    12 3 Отговор
    Мнооооого проЗ
  • 9 Джентълменът русофил

    13 4 Отговор
    Борисов е майстор в извъртането. Плевнелиев и гербаджиите се скъсаха да обясняват, как Русия била опасност за България, а сега не били срещу Русия. Да, българските граждани не са срещу Русия, но това не важи и за по-голямата част от политиците. Колелото на историята не спира да се върти. Да се надяваме, че Русия няма да забрави да ни освободи и този път.
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Бесен Язовец

    7 10 Отговор
    Много добро изказване на Бойко Борисов, ноооо вечно недоволните хейтъри пак мрънкат, умиране имат , задоволяване нямат !

    Коментиран от #15

  • 13 Vasik Atanasova

    3 3 Отговор
    И В ТОВА ТИ Е ГРЕШКАТА
  • 14 Vasik Atanasova

    2 4 Отговор
    ЗАТОВА ГЛАСУВАХ ЗА ПАТРИОТИТЕ
  • 15 гост

    3 1 Отговор

    До коментар #12 от "Бесен Язовец":

    И к'во му е доброто на изказването? Пълно лицемерие! Борисов не е национално отговорен политик. България НЯМА национална доктрина и стратегически интереси. Ръждясали и алчни ветропоказатели, които докато отреагират на повея, той вятъра вече се сменил.

    Отново глупости за строежи (магистрали, саниране), роумиг?!

    Не ни трябват строежи и роуминг! Те на не са основа, а следствие. Оправи правораздаването, да ти глътне малко въздух икономиката и тогава нещата ще се случват без "помощ" отвън (огромна част потъваща в партийните каси). Ама не е в интерес на управляващите (всички до един).

    Явно ти се чувстваш задоволен, ама малко са като теб. Затова е и "мрънкането". НАПЪЛНО ОСНОВАТЕЛНО И ЗАСЛУЖЕНО!

    И вземи си измисли собствени ник. Така и така си разпознаваем, поне масовата аудитория да адресира правилно "посланията" си към теб!
  • 16 Пак Аз Бе

    2 0 Отговор
    Ако руснаците убият Борисов си сменям името от Иван на Иван2, дори ще се правя, че не виждам какви клептократи са и те като нас !!!
    Много се краде в България ужасно е , хората се топлят на дърва !!! Теоретично и аз не съм против Русия ама само теоретично !!! Мафиоти гадни !!
  • 17 бай село

    5 1 Отговор
    Да правилно г-н Борисов, вие не сте нито срещу Турция , нито срещу Русия, нито срещу която и да е държава, вие сте единствено против собствената си държава БЪЛГАРИЯ! Ако някога вие и вашето обкръжение осъзнаете това , ще бъде единствения плюс за нашия народ!
Новини по държави: