Last news in Fakti

27 Март, 2018 21:30 3 787 8

Юнкер заплаши с оставка

  • ес-
  • председател-
  • жан-клюд юнкер

Той иска по-добро отношение към Мартин Селмайер

Председателят на Европейската комисия Жан – Клод Юнкер обяви, че е готов да подаде оставка, ако това направи настоящият генерален секретар на Европейската комисия Мартин Селмайер , съобщи France 24.

Юнкер е заявил това пред председателят на Европейския парламент Антонио Таяни и председателят на ЕНП Жозеф Дол. Той е заявил,, че е разочарован от липсата на подкрепа към Сеплмайер.

Назначаването на Селмайер за генерален директор на ЕК доведе до сериозно недоволство в Европейския парламент. Някои дипломати определиха Комисията като клуб на старите момчета.

Самият Дол е обвинил Юнкер, че не го е информирал предварително за назначението. Много депутати от ЕНП не са останали доволни от повишението на Селмайер.

Той е дългогодишен сътрудник на Юнкер. Самият председател на ЕК е един от най-големите му защитници и поддръжници.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 МММ

    23 1 Отговор
    Де късмет се.
  • 2 патриотъ

    30 1 Отговор
    Тия май се обичат,а!
  • 3 Мек ЕК

    22 2 Отговор
    Ще плаши кучето с кокал дъртия джендър ха ха Подавай Джънки само наш Боко, ще плачка за теб !
  • 4 реалист

    14 3 Отговор
    Кой е Селмайер? Мартин Селмайер е 46-годишен германец, по професия адвокат. Вече две години той е начело на администрацията на Юнкер или на общо 33 000 души, които работят за Европейската комисия. Той работи в администрацията на ЕК от 2004 година насам. Започва като говорител на тогавашния еврокомисар от Люксембург Вивиан Рединг. След това става директор на нейната администрация. Самият Селмайер твърди, че е закърмен с идеята за обединена Европа, защото като малък дядо му го завел във Франция и то на места, пострадали жестоко от Втората световна война. Затова и Селмайер възприел присърце идеята това никога не се повтаря. Той подкрепя идеята за федерализъм на ЕС, но без от това да страда националната уникалност в Съюза.
  • 5 ГолдиМейр

    19 1 Отговор
    Хайде бе бай Юнкер, от кога чакаме. И краката не те държат вече и акъла хич го няма. Всички чакат това ама ти като баба Цола Драгойчева, ще се на се реш на стола , но не пущаш го.
  • 6 Guest10

    16 1 Отговор
    Е да я подава аз не виждам кого плаши и какво ще стане толко
  • 7 ЗайоБайо

    18 0 Отговор
    Тоя с червения нос пак се е напил, пак е почнал да прегръща къде що свари и да разказва вицове
    А протежето му е по-опасно от Макаронов
  • 8 Боко Тиквоне

    15 2 Отговор
    Ако Юнкер подаде оставка и аз ще подам оставка! Този що агнета ми изяде и що ракия ми е изпил!