10 Април, 2018 18:01 1 680 7

Украйна също ще удари руските олигарси

  • санкции-
  • украйна-
  • сащ-
  • русия-
  • олег дерипаска-
  • петро порошенко

В черния списък ще попадне и Олег Дерипаска

Украйна също ще удари руските олигарси - 1
Снимка: БТА/ AP

Украйна ще наложи санкции на няколко руски олигарси, сред които Олег Дерипаска, който пострада сериозно от американските санкции. Това заяви украинският президент Петро Порошенко, предаде „Ройтерс“.

В петък САЩ обявиха санкции срещу политици и бизнесмени от обкръжението на руския президент Владимир Путин като отговор на предполагаемата руска намеса в президентските избори през 2016 година, спечелени от Доналд Тръмп.

Порошенко, който е на посещение в Берлин за срещи с канцлера Ангела Меркел, каза, че е възложил на Службата за сигурност на Украйна и на Съвета за национална сигурност и отбрана (СНСО) да разработят проект за решение, който ще бъде обсъден от СНСО. „Санкциите ще бъдат наложени и ще бъдат максимално хармонизирани с решението на правителството на САЩ", поясни украинският президент.

По думите му в черния списък ще попадне името на президента на „Русал“ Олег Дерипаска, както и други руски олигарси. На 6 април министерството на финансите на САЩ обяви нови санкции срещу 38 физически и юридически лица от Русия. От Кремъл посочиха, че ще последва руски отговор на мерките.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Гостът

    25 9 Отговор
    С тия предположения ще доведат до трета световна война.И най-голяма вина ще имат тези които подкрепят американската напаст.
  • 2 украински селяндури

    19 6 Отговор
    тоз пък, барабар Петко с мъжете
    Путя няма да му прости задето се продаде на краварите
  • 3 Румяна Костова

    16 7 Отговор
    Дали Дерипаска е толкова глупав,че да има солидни суми в гривни в украински банки?И този циркаджия сега пък,и той ще наказва .Разходи се до Германия да уговаря Меркел да спре Северен поток.Тя го успокои,че малко газ ще тече и през Украйна,ама трябва да се договори с Путин за това.
  • 4 ЦРУ

    8 20 Отговор
    Жужи е пътник ! Олигарсите няма да му простят . А със тези хим. атаки .ще го доставят на тепсия на Межд. Съд в Хага - обвинение - престъпление с-у човечеството !
  • 5 патриотъ

    9 2 Отговор
    Най-големия боклук на планетата земя!!!
    Просиш си да конфискуват шоколадената ти фабрика в Русия?Е,щом така искаш,така ще стане!Крадеца вика ,дръжте крадеца.Ама и твоя край вече се вижда и ще те смете народа,а не някой друг,малко ти остава!А газ ще видиш когато ти цъфнат налъмите през януари!С такива като тебе никой не иска да има работа!
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Kcaniba

    5 0 Отговор
    усраина мой удари само дедовия, и то само со дупарата
Новини по държави: