Last news in Fakti

15 Април, 2018 12:09 3 665 16

Великобритания готви кибер удар за Русия

  • великобритания-
  • атака-
  • русия

Властите в страната притеснени от руски атаки в интернет

Властите във Великобритания са готови да извършат кибератака срещу руската компютърна мрежа, съобщи РИА Новости.

Това ще е в отговор на възможни руски действия в киберпространството. Информацията е от източници от британските служби за безопасност.

Отговорът се подготвя от британския Център за правителствени комуникации и министерството на отбраната. Вече са били посочени и евентуални цели в руското киберпространство. Действията ще бъдат предприети, при евентуални руски агресивни действията.

Британските власти вече обявиха, че има възможност за кибератаки срещу ключови инфраструктурни обектив страната.

Има възможност и за разпространяване на компромати за членове на британския кабинет. В такъв случай страната се е приготвила за ответни действия.

Възможностите за подобни действия са били представени лично на британския премиер Тереза Мей. Специални екипи вече работят по въпроса.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Прометей

    40 4 Отговор
    Ахааа.....така е, аз даже имам и снимка на главния хакер

    Коментиран от #4, #5, #9

  • 2 Помпей

    28 6 Отговор
    Юсуф и Манаф от строежа ще хакерстват.
  • 3 реалист

    33 5 Отговор
    Би било добре англичаните да кротнат,без подкрепа на щатите са кръгла нула,въпреки че са ядрена държава.
  • 4 Еми

    32 4 Отговор

    До коментар #1 от "Прометей":

    Тук ни изкърти-хаахааахаха...хем смешно-хем е страшно-защото тоя палячо има властта да разпали война по целият свят...
  • 5 реалист

    30 4 Отговор

    До коментар #1 от "Прометей":

    Зарекъл съм се да не коментирам повече тоя битов отпадък и няма да го правя,но снимката ,която си сложил много ме изкефи.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Илия

    27 2 Отговор
    Значи ако кажеш истина и тя е неудобна, то това е повод за атака? Колкото повече години минават, толкова по отвратен ставам от всичко западно. А преди при възможност щях да отида до презокеанската колония. Сега им харесвам само старите филми ...
  • 8 Ами

    13 3 Отговор
    т.е. всъщност индийците, които са над 90% в тая сфера, ще нападнат руските програмисти? Резултата ще е единствено и само цигански резил.
  • 9 БОБИ КОЧА

    22 0 Отговор

    До коментар #1 от "Прометей":

    Е какъвто и коментар да се направи ще е безсмислен ,просто нямам думи прекалено ми е беден речника да опише какво чувствам затова само! Муахахахаха! !!!!Това ме зареди с енергия за целия ден.
  • 10 Тина

    9 0 Отговор

    До коментар #6 от "Йоко":

    Ти като си изпушиш тревата си силен иначе при мама да ти готви
  • 11 Боби62

    7 1 Отговор
    .........значи тия дни да очакваме отговора но империятааааа.......
  • 12 Иванов

    3 5 Отговор
    След вчерашния им резил, не искам да ги знам и едните и другите. Чаламба за всички господари и кандидат господари на света!
  • 13 Рубладжийче

    1 14 Отговор
    РИА Новости пуска фалшиви новини, а руските хибридчици я тиражират и коментират.
  • 14 НИКИ

    22 0 Отговор
    НЯКОИ ОТ АМЕРИКАНОФИЛСКИТЕ ПАПАГАЛИ ОЩЕ НЕ СА РАЗБРАЛИ КАК СИРИЯ И РУСИЯ СЕ ИЗГАВРИХА СЪС ЗАПАДНАТА КОАЛИЦИЯ БЕЗ ДА ДАДАТ 1 ИСТРЕЛ И ДА ЗАГУБЯТ 1 ЧОВЕК. РУСКИТЕ КОРАБИ НАПУСНАХА БАЗАТА СИ В СИРИЯ И ЗАСТАНАХА НА ГРАНИЦАТА НА ТЕРИТОРИАЛНИТЕ ВОДИ НА СИРИЯ КАТО НЕ ПОЗВОЛИХА НА АМЕРИКАНЦИТЕ ДА НАВЛЯЗАТ ТАМ. ТАКА ТЕ БЯХА ПРИНУДЕНИ ДА СТРЕЛЯТ С РАКЕТИТЕ СИ ОТ ГОЛЯМО РАЗСТОЯНИЕ КОЕТО УЛЕСНИ ПВО НА СИРИЯ ДА ГИ ОТКРИВА ПО- РАНО И ПО- ЕФИКАСНО. ОТ ИЗСТРЕЛЯНИТЕ 103 РАКЕТИ СА ПРИХВАНАТИ 71 КОИТО СА БИЛИ ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА ПО СЕРИОЗНИ ОБЕКТИ. САМОЛЕТИТЕ СА БИЛИ ПРЕДУПРЕДЕНИ ЧЕ , АКО НАВЛЯЗАТ В СИРИЙСКОТО ВЪЗДУШНО ПРОСТРАНСТВО ЩЕ БЪДАТ СВАЛЕНИ И ТЕ СА ПРАВИЛИ БОМБАРДИРОВКИТЕ СИ ОТ РАЗСТОЯНИЕ КАТО И ОТ ТЯХ ПОЛЗА НЯМА. ОТ ЦЯЛАТА ДАНДАНИЯ ИМА 3 МА РАНЕНИ И СЪБОРЕНИ НЕЗНАЧИТЕЛНИ ЦЕЛИ. ТОВА АКО НЕ Е ГАВРА С /ВЕЛИКИТЕ/ СИЛИ КОИТО ХВЪРЛИХА НЯКОЛКО СТОТИН МИЛИОНА ДОЛАРА НА ВЯТЪРА КАКВО Е . АМИ ТО В БЪЛГАРИЯ ОТ КАТАСТРОФИ ИМА ПОВЕЧЕ РАНЕНИ ЕЖЕДНЕВНО. ТРЪМПИ ОБАЧЕ Е ДОВОЛЕН И СЕ ПРАВИ НА ПОБЕДИТЕЛ СЯКАШ НЕ РАЗБИРА ЧЕ ЗА ПОРЕДЕН ПЪТ ЗАПАДА ТОТАЛНО СЕ ИЗЛОЖИ. ЕВАЛА НА РУСКАТА ТАКТИКА. УСПЯХА ДА ЗАПАЗЯТ И ЕЛИМИНИРАТ ОПАСНОСТТА ОТ РАЗРАСТВАНЕ НА КОНФЛИКТА. СОРОСОИДИТЕ ДА ГО ДУХАТ.
  • 15 666

    0 1 Отговор
    само руски джендъри тука...
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави: