Last news in Fakti

18 Април, 2018 10:40 3 630 14

Русия позволи американски полети

  • русия-
  • полети-
  • сащ

Страната постигна споразумение със САЩ

САЩ И Русия постигнаха споразумение за полети през руското въздушно пространство, съобщи ТАСС.

През вчерашния ден имаше информации, че Москва ще прекрати разрешението за полети през нейното въздушно пространство на три американски авиопревозвачи. От Руското министерство на транспорта обявиха, че разрешението ще бъде удължено до септември 2018 г.

До решението се е стигнало след лична намеса на президента на САЩ Доналд Тръмп. Той е провел разговор с руския държавен глава Владимир Путин. Двамата са постигнали временно споразумение по темата.

По-рано американски превозвачи решиха да извършват полетите си извън територията на Русия. Това стана, след като до изтичане на споразумението оставаха броени часове. Споразумението дойде само часове преди сегашното да изтече. Очакват се допълнителни разговори.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Бай хой

    20 9 Отговор
    На това се казва санкции. Два дена и тромпета при Царя да молу за сваляне.
  • 2 Бай хой

    16 7 Отговор
    Трампича - товарищ Путин смили се, помилуй нам. Авиопревозвачите ни че фалирВАТ на него. Икономиката ни е крехка, крепитсья толька на спекули.Китайски, Корейски и Джапански фирми че лапнат линиите.

    Коментиран от #3

  • 3 Рубладжийче

    8 20 Отговор

    До коментар #2 от "Бай хой":

    По-малоумен коментар отдавна не бях чел. Американските превозвачи са били готови да променят трасетата неграмотнико и руската кочина щеше да претърпи загуби от неизползването им. Какви молби, какво помилуй? Само русофилско зомби може да мисли по този начин.

    Коментиран от #4, #6

  • 4 Бай хой

    9 7 Отговор

    До коментар #3 от "Рубладжийче":

    Айнщайн, а га променят маршрутя че им стигне ли бензиня ра? Мчи жи трябва да дигнат и цената на билетя. Мчи жи трябва да плащат и на други. Мчи жи требва да фърчат и поуече времи. Понял почему че файлирват.
    Ей, момче младо и неопитно. До коги жи та уча?

    Коментиран от #5

  • 5 Рубладжийче

    8 8 Отговор

    До коментар #4 от "Бай хой":

    Не си изобщо интересен, като говориш като простак. Или всъщност си такъв? Всяка авиокомпания има и резервен маршрут. Вярно, че цената на полета ще се повиши, но това ще стане и с билета, но авиокомпаниите няма да фалират или да бъдат изместени от други фирми, както си мислят някои прости кратуни. За резипрочните действия срещу руски авиокомпании няма да говорим, защото те летят символично.

    Коментиран от #7

  • 6 Барчо

    8 6 Отговор

    До коментар #3 от "Рубладжийче":

    Правиш ли разлика между загуба и пропуснати ползи?????? Краварите ще реализират загуба, а руснаците просто няма да и се плаща наем за ползване на въздушни коридори от Кравария. Обаче превозите от точка А до точка Б могат да се извършват не само от амерски компании. Така че коридорите ще се ползват, но от компании различни от такива дето пише УСА. Та за това си мисля, че за руснаците няма да има пропуснати ползи даже. Президента Путин пак се показа като държавник, а не като някой плашипутарник, роб на глупостта.
  • 7 Барчо

    8 5 Отговор

    До коментар #5 от "Рубладжийче":

    Като вдигнеш цената на билета за един маршрут и тя е по-голяма от тази на друга фирма за същия, дали няма да ти се отрази на продажбите и? Всяко свободно място е удар по печалбата, а когато те са повече, дали няма пък да се получи и нещо като загуба?

    Коментиран от #10

  • 8 Левски

    5 4 Отговор
    Америка е малка и може да се заобиколи отвсякъде!!! Ама да заобиколиш Русия най-голямата страна на света не е лесна работа!!!
  • 9 Kcaniba

    5 5 Отговор
    ма ко стана, не разбрахме!!??
    Гендъри, не бяхте ли изолирали Русия!?!?!?!
  • 10 Рубладжийче

    6 6 Отговор

    До коментар #7 от "Барчо":

    Въпроса е принципен, Въздушните трасета не са магистрала приятелю, по които да кара всеки който има винетка. След това и на летищата местата за самолетите са закупени за поне година напред, не може всеки, който кацне да товари пътници и да ги кара където си иска. Провери това и не пиши глупости. Дори и в автобусния транспорт не може да се случи нещо подобно на това, за което говориш, пък камо ли във въздушния.
  • 11 Владо Вр

    3 1 Отговор
    До 60те години повечето маршрути заобикалят въздушното пространство на СССР. След дълги преговори, съюза се съгласява да отвори небето си, и определи безопасни трасета за чужди авиокомпании. Заобикаляне то на Русия по въздух, води до увеличаването на разходите на авиокомпаниите м/у 20 и 45% - съответно и спад на печалбите, а това е най - важното.
  • 12 Владо Вр

    2 1 Отговор
    P. S. Ако договорът не се поднови, следва нагаждане на въздушния трафик при новите условия. Всякакви неудобства се заплащат от фирмата, която не е успяла да поднови договора. Моля ви, четете и мислете повече. Има м/у народно правни документи за въздушните превози на английски, немски, френски, руски, испански и др. езици. Четете!
  • 13 Голем смях

    0 3 Отговор
    А ако САЩ и Европа наложат санкции и забранят продажба на части за руските самолети,които на 87 процента са Боинг и Еърбъс,затворят въздушното пространство на ЕС ? Останалите 13 процента са за смели и летят из Русия. Кой луд ще се качи на руско корито.Има ли малоумни,дето ще летят да Истанбул с Ту 134 .То много други дестинации няма да има.

    Коментиран от #14

  • 14 Бай хой

    1 0 Отговор

    До коментар #13 от "Голем смях":

    Аку само цапа гащи и мирише. Понял? Ферщеен? Анадънмо? Уакаримаска? Шунса?
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания