Last news in Fakti

4 Май, 2018 12:28 2 045 12

Пекин: Карл Маркс е най-великият мислител на съвремието ни (СНИМКИ)

  • китай-
  • карл маркс-
  • си дзинпин

Оценката се възприема като средство за затягане на идеологическия контрол вътре в управляващата комунистическа партия

Пекин: Карл Маркс е най-великият мислител на съвремието ни (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Китайският президент Си Дзинпин определи Карл Маркс като "най-великия мислител на съвремието ни", допълвайки, че неговите теории са инструментът за Китай "да спечели бъдещето".

Речта на Си, произнесена в Голямата зала на народа в Пекин, е част от поредицата събития, с които в Китай се отбелязва 200-годишнината от рождението на Маркс на 5 май 1818 година в Германия.

Пекин: Карл Маркс е най-великият мислител на съвремието ни (СНИМКИ)

Високата оценка за Маркс се възприема отчасти като средство за Си да затегне идеологическия контрол и да отхвърли критиките вътре в управляващата комунистическа партия, срещу действията му с цел да укрепи властта.

Пекин започна пазарни реформи преди три десетилетия, но комунистическата партия държи в желязна хватка властта, отбелязва АР.

Пекин: Карл Маркс е най-великият мислител на съвремието ни (СНИМКИ)

В Трир, родния град на Карл Маркс, в присъствието на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, започва отбелязването на 200-годишнината от рождението на прочутия философ и автор на "Капиталът".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 предположение

    19 5 Отговор
    Тия може да си позволят да плямпат щуротии, щото си нямат еереи.
  • 2 Бесен Язовец

    13 19 Отговор
    А за другаря Ленин, не спомена ли нещо, че той е идол-кумир на наште русуфили и те много се притесняват, че го е забравил ?!?
  • 3 Ford Prefect

    11 15 Отговор
    Абе от кога рушия изнася бойряшник към Китай?
  • 4 Ford Prefect

    14 2 Отговор
    Велик мислител и философ е Каръл Маркс и най- важното ФИАЛНТРОП!!!
  • 5 Onq s konq

    7 5 Отговор
    От както се запознах с трудаи творчеството на Каръл Маркс и Фридрих Енгелс не взимам пари от НПОто преродих се!
  • 6 Рубладжийче

    15 19 Отговор
    Няма да е зле кака Корни и цялата пасмина олигарси от ръководството на БСП да попрочетат някой и друг от трудовете на Маркс. Същото се отнася и до русофилските джендъри като Язовеца и Бай хой, който квичат винаги срещу империализма и възхваляват руската кочина, сякаш там вече е построен комунизма.

    Коментиран от #7

  • 7 Абе Пепинчо..

    11 7 Отговор

    До коментар #6 от "Рубладжийче":

    Незнам дали се правиш на оригинален-или просто ти е толкова умственият багаж---но китайците завладяха целият свят и вече са икономика # 1..нищо че "свободните медии " го премълчават това..И забележи--без да воюват по целият свят като америте--без военни бази--без да имат колонии и да смучат ресурси от там и т.н...Та освен да спамш-почни и да мислиш..

    Коментиран от #8, #9, #12

  • 8 Рубладжийче

    5 6 Отговор

    До коментар #7 от "Абе Пепинчо..":

    Драги ми Педро, напиши какво конкретно не ти харесва в коментара ми. Или по принцип обичаш да се заяждаш с хората с по-голям капацитет. Пуста злоба и завист!
  • 9 goni

    2 2 Отговор

    До коментар #7 от "Абе Пепинчо..":

    За съжаление си прав!
  • 10 Маркс е расист и идиот

    2 7 Отговор
    Всеки симпатизант на Маркс-Ленин-Путин трябва да бъде поставен под запрещение за терористична дейност и заговор за масови убийства. Всякакви ЕТА, ИРА, Асад, Льо Пен, Измислени патриотчета, Орбан, Кодзияс и т.н. Демокрацията иска грижа и внимание. Тя е върховна отговорност и всеотдайност за общото благо.

    Нещо важно, като любовта и децата.
  • 11 Хохи

    1 3 Отговор
    Големи дружки са били Маркс и Родшилдите.

    Важно е да се знае!
  • 12 Генерал Колев

    0 1 Отговор

    До коментар #7 от "Абе Пепинчо..":

    Навсякъде където са прилагани идеите на Маркс, се премахва капитализма, но винаги за сметка на правата на народа! Когато народа спре да е консуматор, капитализма сам умира. За какво ти е стабилна икономика за сметка на правото да бъдеш човек! Не, мерси!
    Богатите пак си остават богати, а всичко е за сметка на народа. В социологията, Маркс развива идеите, че обществото не трябва да се стимулира, а да се критикува, да се насажда страх. Примера за моркова и пръчката, той създава пръчката. Иначе без такова контролирано общество, няма как да му се развият идеите.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания