5 Май, 2018 12:48 1 686 7

Юнкер защити Карл Маркс

  • жан - клод юнкер-
  • карл маркс-
  • защити

Той призова да няма предразсъдъци около философа

Председателят на ЕК Жан – Клод Юнкер защити името на Карл Маркс като писател и философ, съобщи Independent.

Юнкер говори по повод 200-годишнината на писателя. Това стана в родния град на Маркс Трир.

„Този писател не е виновен за зверствата, за които така наречените негови наследници носят вина. Карл Маркс е писател с творчество, много неща, от което са били променени в обратното на това, което той е искал да каже“, заяви Юнкер.

Според него не бива да има предразсъдъци около писателя. Според Юнкер Маркс трябва да бъде разбиран в контекста на неговото време. Той изтъкна неговите философски постижения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Townboy

    3 10 Отговор
    В Гейропа всичките управници са социалисти, комунисти и либерали изпълняващи стриктно директивите на Адам Вайшоп и компания!
  • 2 Бесен Язовец

    3 8 Отговор
    Юнкер си марксис!
  • 3 Валя

    7 3 Отговор
    Абсолютно вярно,никой от досегашните му последователи не се е придържал към това,което е искал да каже,изкопирали са му на бързо идеите и ги превърнали в жестокост,терор и извращение

    Коментиран от #6

  • 4 зулус

    9 2 Отговор
    Един призрак броди из Европа — призракът на комунизма. Всички сили на стара Европа са се съюзили за свещена хайка срещу тоя призрак: папата и царят, Метерних и Гизо, френските радикали и германските полицаи.

    Къде има опозиционна партия, която да не е била охуляна от своите намиращи се на власт противници като комунистическа? Къде има опозиционна партия, която да не е отвръщала както на по-напредничавите хора от опозицията, така и на своите реакционни противници с дамгосващота обвинение в комунизъм?

    От тоя факт произтичат две неща.

    Всички европейски сили вече признават, че комунизмът е сила.
  • 5 Еврос

    2 3 Отговор
    Щом "моята борба " на итлер вече се продава свободно, и се прави реклама на марксизма, европа деградира тотално..
  • 6 Д-р Дулитъл

    4 9 Отговор

    До коментар #3 от "Валя":

    Някакви хора дето са чували за Маркс -и те тръгнали да коментират

    Кой го казва ,че някои народи трябва да изгорят в революционния холокост -това го казва Маркс .И много други подобни е казвал -да не говорим пък за съратника му Енгелс.
    Те поставят основата -която по късно е доразвита и реализирана от Ленин и Сталин -знаем как. С реки от кръв и планини от тлупове .

    Юнкер за да говори подобни глупости трябва да е прекалил с мастиката .

    Коментиран от #7

  • 7 Валя

    5 2 Отговор

    До коментар #6 от "Д-р Дулитъл":

    А бе и ти си един начетен,седнал си да ми сравняваш философи с някакви военни грандомани
Новини по държави: