15 Октомври, 2018 15:40 6 903 73

Русия гледа на Европа като на бойна зона

  • сергей скрипал-
  • русия-
  • павел фелгенхауер-
  • новичок-
  • бойна зона-
  • великобритания

Путин не се притеснява да изрича лъжи публично

В момента руснаците третират Западна Европа, както Западна Европа третира Сирия и Афганистан – като бойна зона. Това мнение изрази военният анализатор Павел Евгениевич Фелгенхауер пред AP. Руският военен анализатор коментира аферата „Скрипал“, която скара Лондон и Москва.

В началото на месец март бившият руски шпионин Сергей Скрипал и неговата дъщеря Юлия бяха намерени в безпомощно състояние в Солсбъри. Британските служби обвиниха Москва за атаката, докато от Кремъл отричат. По-късно бяха разпространени и снимки на двамата руски агенти от ГРУ, които стоят зад нападението. Президентът Владимир Путин обяви, че това са „цивилни“ граждани, а не агенти на военното разузнаване.

Според Павел Фелгенхауер „публично да те хванат в лъжа не означава абсолютно нищо в Русия“. По думите на военния анализатор Русия разглежда Западна Европа като бойна зона, изпращайки специално обучени военни на операции. Фелгенхауер ясно подчерта, че изпратените на Острова агенти на ГРУ не са шпиони, а руски еквивалент на британската Специална авиодесантна служба SAS, която е специализирана в извършването на специални операции и мисии. Голяма част от операциите на SAS са строго класифицирани.

Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия оцеляха след атаката, но британските служби не искат да разкрият тяхното местоположение, опасявайки се за сигурността им. Разследващи журналисти от Bellingcat разкриха, че двамата руски „туристи“ всъщност са били награждавани от Владимир Путин с високи военни отличия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Истината

    50 83 Отговор
    Иван Шмельов за руския народ

    : „Народ, който ненавижда свободата, обожава робството, обича веригите на своите ръце и нозе, мръсен физически и морално...е готов във всеки момент да гнети всичко и навсякъде”.

    Коментиран от #4, #21

  • 2 Коментар

    82 28 Отговор
    Ай стига ПРОПАГАНДА.
    Все едно съм в 70те на миналият век
  • 3 СССРБарета

    42 11 Отговор
    първият коментар се отнася мисля за робовладелците и техните Роби!

    Коментиран от #73

  • 4 МНОГО ТОЧНО МНЕНИЕ ЗА

    12 12 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    ЧАЛГАРИЯ БЕЗ ПОСЛЕДНИТЕ 7 БУКВИЧКИ.....

    Коментиран от #5

  • 5 Генерал де Гол

    39 56 Отговор

    До коментар #4 от "МНОГО ТОЧНО МНЕНИЕ ЗА":

    "Руснаците никога няма да бъдат щастливи, ако знаят, че някой живее по-добре от тях. И понеже те не са способни на прогрес, злобата и фрустрацията са тяхно постоянно душевно състояние. "

    Коментиран от #10

  • 6 Платена журналя

    35 16 Отговор
    Браво Денисчо, заработи си хонорара при Свободно общество.
  • 7 ****

    45 14 Отговор
    Ингилизите размахват две снимки на руски граждани,а къде са записите от уличните камери,та да се видят,че наистина тези хора се навъртат в този квартал?Щом като се твърди,че сем.Скрипал са живи,нека направят някакво интервю на живо с тях,за да види света,че наистина тези хора са живи,никой не иска да разкриват местонахождението им,а да обедят хората,че са живи.

    Коментиран от #9

  • 8 Румяна Костова

    47 18 Отговор
    Когато една държава има доказателства за престъпление от международно естество,тя ги предоставя по официални канали .До днес няма постъпили никакви обвинения и доказателства по етапен ред от съответните английски служби.Сигурно защото няма какво да предоставят.Имаме някакви разследвания на Bellingcat и сравняване на уши и чело от 2 снимки.По окомерен метод.Айде стига вече с този Скрипал.В Украйна вчера украинската армия с изстреляна ракета уби девойка на 17 години и нейната майка,в двора им пред къщата.Украинските медии мълчат.Сигурно просто е станала грешка,украинските надрусани войници просто не са се прицелили добре.

    Коментиран от #12

  • 9 Наблюдател

    23 60 Отговор

    До коментар #7 от "****":

    И децата разбраха, че Русия извърши терористичен акт на територията на Великобритания, само путлерастите не разбрахте, че кочината е замесена и отричате участието и в опита за убийство!

    Коментиран от #11, #45

  • 10 ОТЛИЧНА СВОБОДА ИМА В ИВРОПА

    28 14 Отговор

    До коментар #5 от "Генерал де Гол":

    ДАНЪЦИ ДО СПУКВАНЕ КАТО ЗА ДЕСЕРТ СУДЖУЦИТЕ ИЗНАСИЛВАТ С КЕФ ЕВРОПЕЙКИТИ И ТРЕПЯТ И КОЛЯТ ИВРОПЕЙЦИТЕ. ЩАСТИЕ Е НЕУПИСУЕМО.

    Коментиран от #17

  • 11 ****

    32 10 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    За да твърдиш нещо,трябва да имаш неуспорими доказателства,а такива липсват,кажи колко версии се разиграха,сигурно не можеш и да ги преброиш?

    Коментиран от #13, #26

  • 12 Наблюдател

    17 27 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    Румянке, Bellingcat и Инсайдър нямат нищо общо с разследването на английските власти както се опитваш да внушиш, а "новината" нти за украинска ракета убила 17 годишна девойка е пълен фейк! До там ли изпадна да разпространяваш фалшиви новини ?
  • 13 Наблюдател

    13 30 Отговор

    До коментар #11 от "****":

    Версиите ги разпространява руската лъжлива кочина, по същата схема с версиите упскани в медийното пространство след свалянето на малайзийския Боинг от руснаците. И тогава се пуснаха над 30 версии. Капитан Волошин със Су-то, което летяло на 10 000 метра височина, испанския диспечер Карлос, натъпкания с трупове от моргата самолет и т.н. и т.н. Така , че фалшивите версии ги разпространяват виновниците за престъплението. Т.е Русия.

    Коментиран от #32

  • 14 цирк

    28 9 Отговор
    Отдавна не съм се смял толкова на тези небивалици,явно този сайт заработва предимно от хибридната война и лъжите срещу Русия.

    Коментиран от #19

  • 15 7640975

    13 5 Отговор
    Много сте умни е, направо не мога да повярвам колко умници има тая държава. Браво писачи, много акъл, много експертни мнения, па що сме в дъното на статистиките дето ги тръбят от ЕС, немоа ги разбера.
  • 16 Пеньо

    6 5 Отговор
    Тези взеха полека-лека да се усещат.
  • 17 Цанко

    16 13 Отговор

    До коментар #10 от "ОТЛИЧНА СВОБОДА ИМА В ИВРОПА":

    Като е толкова зле в Европа, защо децата на руските олигарси живеят там, а не в педеруси

    Коментиран от #20

  • 18 Ахмак

    16 8 Отговор
    Не казахте само ,къде живее този "военен анализатор"!Всеки може да си говори всичко-а срещу няколко долара -може и нова математика да измисли!Справка - сорснята.
    Още утре,искам да публикувате моето становище - аз също съм разбирач по темата.
    Жалко,че хората Ви четат - много брак в информацията ,доставена от уж 'факти"
  • 19 Наблюдател

    15 19 Отговор

    До коментар #14 от "цирк":

    Напротив, руснаците и русофилите правят цирка с лъжливите си версии за оневиняването на Русия. А хибридната война е термин, който обозначава действията на руската кочина срещу всички сови съседи и срещу цивилизования свят.
  • 20 АЗ ВИ НАМЕКВАМ СЕКИ ПЪРВО

    3 4 Отговор

    До коментар #17 от "Цанко":

    В НЕГОВАТА ПАНИЦА ДА ГЛЕДА А ХОРСКАТА НЯМА КЪК ДА Я ПИПНЕ ЩОТ ША МУ СТРОШЪТ РЪЧИЧКИТИ А ВИЕЩИ КОМЕНТАРИ ПРАВЕТЕ ДОКЪТ НЕ ДОЙДЕ ЗАКОНА ЗА СЛОВОТО И ПИСАНИЯТА АМА НАПИСЪН ОТ РУСКАТА ДУМА
  • 21 среднощен

    12 8 Отговор

    До коментар #1 от "Истината":

    За руските класици, този "велик интелектуален стожер"- Шмельов, нищо ли не е казал..!? А след като НАТО превърнаха Европа в една голяма военна база.., как да гледа Русия на нея..!?

    Коментиран от #23, #24

  • 22 Цанко

    11 9 Отговор
    Светлана Алексиевич..Страна, обсебена от войната, страна с военна психика. В обществото цари небивала подозрителност. Всички преследват шпиони. Навремето под подозрение в шпионаж попадаха само учените, днес обаче всеки може да излезе шпионин: моряците, домакините, кой ли не. Наскоро арестуваха Светлана Давидова от Вясма, майка на седем деца. Обвиниха я в държавна измяна, за която се полагат 10 до 15 години лагер. Престъплението ѝ: обадила се в украинското посолство и разказала, че руски войски от Вясма се бият в Донбас, чула го от офицери. А как са разбрали, че Давидова е звъняла в посолството? Издали я съседите. Та нали е война!
  • 23 Пушкин

    11 13 Отговор

    До коментар #21 от "среднощен":

    Пушкин за руския народ :


    "Народ безразличен към най-малкия дълг, към най-малката справедливост, към най-малката истина, народ, който не признава човешкото достойнство, не признава като цяло нито свободния човек, нито свободната мисъл”.
  • 24 А. П. Чехов

    11 11 Отговор

    До коментар #21 от "среднощен":

    А. П. Чехов


    Пиянството, неграмотността, тъпoтaтa и ограничеността на руснака изостанал от Европа с двеста години, връзващ и до днес не съвсем уверено гащите си, за пореден път показва, че с него не трябва да се дружи, защото той разглежда дружбата като слабост.

    Коментиран от #29, #30

  • 25 Цанко

    8 11 Отговор
    Още от Нобеловата лауреатка Светлана Алексиевич, дали диктатора шеломович, ще посмее да ликвидира и нея, както ликвидира Политковская? Цели 25 години живяхме с надеждата, че Русия ще стане една по-добра страна, но това не се случи. Русия е изпаднала в някаква реваншистка лудост. Допитванията показват, че ако сега има президентски избори, Путин ще бъде преизбран с 80 процента. Русия - това е Путин. Без Путин няма Русия. Така мислят мнозина. Постепенно си припомняме, че ние сме хора на войната - просто защото друго не знаем. Ние винаги или сме водили война или сме се готвели за следващата. У нас войната е издигната в култ.
  • 26 Румяна Костова

    11 9 Отговор

    До коментар #11 от "****":

    Ами не мога да ги преброя версиите, брава на врата ,елда,отрова по вещите и дрехите на Юлия Скрипал, смъртоносен газ във флакон на Нина Ричи с пластмасова капачка.Нямам аз не Успорими доказателства ,не съм следовател.Но и Bellingcat нямат.Доказателста са отпечатъци от пръсти,видео снимки от улицата на Скрипал на която двамата усъмнени мажат бравата ,облечени със защитни скафандри или просто с голи пръсти извършващи това действие.Свидетели,били на място и запомнили ли ги да се мотаят около дома на предателя.Заповед на Путин с подпис и печат.Или пък бележка с ръкописен шрифт от Баширов или Петров,,Не забудем,не простим",адресирани до жертвата Скрипал

    Коментиран от #27

  • 27 Наблюдател

    10 12 Отговор

    До коментар #26 от "Румяна Костова":

    Отново лъжеш и описваш руските фалшиви версии разпространявани от такива като теб за да внесат хаос и дезинформация по темата. Писанията ти са преписани едно към едно от руските пропагандни източници.
  • 28 Цанко

    7 7 Отговор
    Россия встает с колен? Ребята, трупы не встают. Они разлагаются": Ал. Невзоров...
  • 29 среднощен

    12 6 Отговор

    До коментар #24 от "А. П. Чехов":

    Цитираните по-горе класици явно са доставени от Америка...!? Те не са ли руси..!? Те нямат ли и положителни герои.., които вдъхновяват все още мислещата част на света..!!! Цитирайте и Стайнбек говорещ за сегрегацията в САЩ през 20-те и 30-те години на миналия век!? Или темата е "неудобна"!? Всички класици са особенно чувствителни и взискателни към народа от който произлизат.

    Коментиран от #33

  • 30 Румяна Костова

    12 5 Отговор

    До коментар #24 от "А. П. Чехов":

    Ясно ,ако сте чели Чехов ,не сте го разбрали.Пробвайте с буквар или с читанка за първи клас.Съвременният руснак ,който днес не може да си върже гащите участвува в конкурс за лидери.Три дни след обявяването му са подали молби 45 000 човека.Възрастовата граница е от 25 години до 55.Професиите са най-разнообразни,от доктор до инжинер.Излъчват се 100 победители.На тях не им се обещава назначанаване на някой пост ,а се дава значителна сума ,която могат да похарчат само за образованието си.Нито един от победитемите от миналата година не е напуснал Русия,много от тях са избрани на ръководни длъжности като губернатори и в сферата на икономиката.
  • 31 Цанко

    6 8 Отговор
    Лермонтов Прощай немьiтая Россия....

    Прощай, немытая Россия,
    Страна рабов, страна господ,
    И вы, мундиры голубые,
    И ты, им преданный народ.

    5 Быть может, за стеной Кавказа
    Сокроюсь от твоих пашей,
    От их всевидящего глаза,
    От их всеслышащих ушей.

    Коментиран от #41

  • 32 Мужик

    15 10 Отговор

    До коментар #13 от "Наблюдател":

    "Румяна Костова" си е професионален руски трол от Агенция за интернет изследвания" в Санкт Петербург, така че това и/му е работата - да разпространява дезинформация по опорните точки, които гледа пред нея/него. Не може да се отрече, че за разлика от другите руски тролове (тип Kanciba), работи много по-професионално, а и най-важното - наистина знае български, а не си превежда с Гугъл транслейт. Ето и тук - изключително професионално дезинформиране (руските опорни точки: нямало никакви доказателства, само някакви снимки по медиите...., при все, че точно по каналния ред Великобритания предостави достатъчно убедителни доказателства на всички държави в ЕС и НАТО, както и на ООН...) и после - рязка смяна на темата, с представяне на неизвестна на българската аудитория фалшива новина (но така, сякаш е всеизвестен и неоспорим факт за всички нас) за друга държава, смятана за враг на Русия... Забавно е, че руснаците вярват, че старият руски номер "а вие що ги биете негрите?!" все още минава някъде, но не може да му се отрече майсторството на този трол - с такава лекота да отрича съществуването на всеизвестни факти и директно да подменя темата, представяйки несъществуващи такива...

    Коментиран от #37

  • 33 Румяна Костова

    9 11 Отговор

    До коментар #29 от "среднощен":

    Достоевски казва ,че представители на руския народ са толкова наивни ,че просто провокират да ги излъже и измами човек.Да , Достоевски не е бил много ласкав към своите сънародници.Толстой също.Но това са гениални руски писатели и обикновения неграмотен русофоб колкото и да цитира техни думи ,извадени от контекста, няма шанс да разбере точно за какво са писали.

    Коментиран от #34, #36

  • 34 Достоевски

    12 12 Отговор

    До коментар #33 от "Румяна Костова":

    Достоевски за руснаците

    "Народ, който блуждае по Европа и търси какво още може да разруши и унищожи само заради развлечението” .

    Коментиран от #40

  • 35 Джон Маккейн

    10 9 Отговор
    Територията наречена България, предоставя бази и бойно поле.Кеф ти Безмер или пък Ново село.Предводител, комбайнера Ненчев.На местото на ген.Колев---Плювналиев.Баче ще обира само дивиденти от келепира.
  • 36 Антрополог

    10 11 Отговор

    До коментар #33 от "Румяна Костова":

    Русофоб е термин, с който руските мерзавци наричат всеки, който се противопоставя на агресивните руски имперски интереси. Русофоб, е всеки, който е против маниакалната идея, че руснаците са уникални и имат някаква особена мисия в света. Русофоб е всеки, който не споделя руското виждане, че света трябва да им се подчинява и да им лиже задниците. Така, че според руските примати целият свят, освен тях и техните слуги е русофобски.

    Коментиран от #38

  • 37 Румяна Костова

    10 10 Отговор

    До коментар #32 от "Мужик":

    Благодаря за високото мнение ,което имате за мен!.Но не смятам ,че съм достойна да ми се плаща за сроделените мисли тук.Аз не съм майстор на словото,нито професионален писач. Допускам грешки при бързото писане.А и не само поради него.Информацията какво се случва в Русия черпя от разговори с руснаци и от руския Интернет, докато пътувам до работа или стоя с дървената лъжица около готварската печка.

    Коментиран от #57

  • 38 Румяна Костова

    14 6 Отговор

    До коментар #36 от "Антрополог":

    Гледам разнообразни политически руски програми.Чета Фурсов, Стариков .Харесвам блоговете на Гоблин, в които гостуват историци и други интересни личности.Никой ,никъде не е споменал,че Русия изисква останалия свят да и се подчинява.Моля ,споделете къде е прозвучала тази идея !.Предполагам ,че нямате такива данни ,а ващето твърдение поредния папагалски референ. Русия иска да я оставят да съществува така както тя намери за добре ,а не както и налага либералния Запад.

    Коментиран от #55, #56

  • 39 Така де

    13 8 Отговор
    ВЪН БЪЛГАРИЯ ОТ НАТО!!! Русия и Запада да воюват!!!! Ние нямаме място вежду шамарите!!! Стига тия западни ИЗЧАДИЯ са ни използвали за пушечно месо в своите войни!!!
  • 40 Румяна Костова

    12 8 Отговор

    До коментар #34 от "Достоевски":

    Ако сте на мнение ,че Достоевски е писал своите произведения единствено водейки се от русофобска злоба ,аз няма да Ви разубеждавам.С това си изказване няма да се приближите до гениалния руски писател,колкото и да се напъвате, а ще си останете единствено със злобата.Какво пък,злобни и сиви мишоци много, ,дори и в това няма да бъдете оригинален.
  • 41 Румяна Костова

    11 9 Отговор

    До коментар #31 от "Цанко":

    Гледали сте Порошенко, нали?Той рецитираще това стихотворение.И то по време когато половин Киев нямаше топла вода .Путин го похвали за знанията по руска литература и му обясни кога и по какви причини е написано.Съветвам като цитирате да копнете малко по-надълбоко,особено пък ако се осланяте на Порошенко.Дали знаете кой е Лермонтов, не мислите ,че той се е бил за украинците ,нали?

    Коментиран от #43

  • 42 Лесбогард 2050

    10 5 Отговор
    Е, стига с тия пропаганди, какво да си свалят гащите и да кажат елате ни опоскайте ресурсите?
  • 43 Цанко

    7 11 Отговор

    До коментар #41 от "Румяна Костова":

    Да, ама именно Лермонтов е писал за мръсното, вонящо, небръснати, въшлясало руско племе!

    Коментиран от #50

  • 44 СеСеСере

    10 14 Отговор
    Русия е кочина, всички русофили начело с румяна костова шут в задника и право в кочината, да живее България!

    Коментиран от #53

  • 45 Дивуй

    4 3 Отговор

    До коментар #9 от "Наблюдател":

    Най накрая си призна , че си малък келеш . И още работи ще си признаеш
  • 46 vvvvv

    6 0 Отговор
    Руският еврейн, най-вероятно с английски паспорт е активиран да говори глупости. А и ние, че ги четем.
  • 47 XYY

    7 8 Отговор
    Развития свят гледа на Русия като на кочина.
  • 48 редник

    6 6 Отговор
    1000 пъти да повтаряте , истина няма да стане тая нескопосана лъжа ! Впрочем техните SAS в "строго класифицираните" си операции сладкиши ли раздават ? Подобни писания само попълват армията от хора, симпатизиращи на Русия :)

    Коментиран от #49

  • 49 Цанко

    5 7 Отговор

    До коментар #48 от "редник":

    Редник, слушай си РИА новости! Там е "истината"! А и офицер няма да станеш! Дори и ефрейтор.......
  • 50 Доктор Охболи

    3 3 Отговор

    До коментар #43 от "Цанко":

    Мунчо, предполагам знаеш кой е П.Р.Славейков? Като си толкова начетен, можеш ли цитира какво казва той за българите? Да ти напомня ли? "Не сме народ, не сме народ, а мърша..."

    Коментиран от #59

  • 51 Kcaniba

    6 2 Отговор
    След като има чужди армии, военни бази, ракетни системи на неевропейските държави , как да се разглежда Европа, ако не и бойно поле!!!!
  • 52 Nnn

    6 3 Отговор
    Само един въпрос: къде са защитните средства на двамата атентатори, за да се защитят от Новичок-а, който са нанесли по, както бе в една от многото версии бравата на Скрипал.Ако приемем, че са в малката раничка, то къде са ги изхвърлили и как не се откриха.Виждахме какво представляваше противохимичната екипировка на англичаните-обемиста и ярка.Пак повтарям-къде е руската?
  • 53 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 54 Nnn

    4 2 Отговор
    Къде са направили дегазация на екипировката и дрехите си, какво вещество са използвали.Въпроси, въпроси и пак въпроси.Никак сложни, бих казал-елементарни.Но никой не ги задава. А говорим за БОВ, 50-100 грама от който може да ликвидира цяло Солсбъри.
  • 55 Аз казвам

    1 6 Отговор

    До коментар #38 от "Румяна Костова":

    Това е най-силният коментар по отношение на Русия! Всичко друго е дрън ярина!
  • 56 Аз казвам

    1 6 Отговор

    До коментар #38 от "Румяна Костова":

    Това е най-силният коментар по отношение на Русия! Всичко друго е дрън ярина!
  • 57 русофилска подлога

    6 3 Отговор

    До коментар #37 от "Румяна Костова":

    Ама на никой не му пука ,какво правиш около печката и дали общуваш с тея примитивни руснаци бе ,нещастна русофилска подлого.Толкова са гнусни такива русофилски демагози и индивиди като тебе ,че направо ми се повръща.Като ти е толкова мила тая руска кочина ,винаги можеш да си вземеш гнусните неща и да заминеш натам ,ако ти се живее в страна от третия свят.

    Коментиран от #58

  • 58 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 59 Цанко

    1 1 Отговор

    До коментар #50 от "Доктор Охболи":

    Аз пък ще ти цитирам, какво казва Ботев за Славейков- "Не пей ми се, не смей ми се! От днес нататък ще да блея!" А пък да не пиша, какво му е мнението за руската "добродетелна дружина" която не му дава пари, дори и за насъщния!
  • 60 Цанко

    1 1 Отговор
    През 1886 г. Захари Стоянов публикува във в-к „Независимост” знаменитата си статия „КОЙ”. В нея той отговаря на антибългарските нападки на предложения от Русия за български княз преди 7 години Аксаков, като разкрива истинските цели на руския империализъм, а именно завладяването на България и подчиняването на българския народ в състава на поредната губерния на империята.
  • 61 Цанко

    1 1 Отговор
    В тази статия големият български революционер и писател пита КОЙ е против Съединението ни?! КОЙ се опитва да накара султанът да нападне България след Съединението?! КОЙ се опитва да организира преврати и метежи с цел да присъедини България като поредна губерния към Руската империя?! КОЙ подтиква сръбския крал да нападне България след Съединението и КОЙ заповядва на своите офицери позорно да напуснат бойните редици, за да може България да бъде превзета и подчинена?!…

    След Съединението, предложеният от Русия за български княз Иван Аксаков, пише през декември 1885
  • 62 Путкин

    1 3 Отговор
    Толкова са смешни и жалки лъжливите ушанки, че вече като видя нещо писано за русия и путкин направо прескачам на следващата статия.
  • 63 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 64 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 65 Цанко

    0 0 Отговор
    Ех другари червени, за колко рубли плюете върху Ботев, Захари Стоянов, Георги Сава Раковски и върху всички наши Възрожденци и църковни деятели?
  • 66 Цанко

    0 1 Отговор
    ”Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели, са биле против официална Русия.” “Като народ ние можем да се гордеем, че всичките ни народни деятели и патриоти: Г. Раковски, Л. Каравелов, В. Левски, Хр. Ботйов, А. Кънчев, П. Волов, Г. Бенковски и проч., са биле против официална Русия. Никога те не са апелирали към нея, защото са знаяли, че нейний камшик повече боли от турския….”
  • 67 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 68 Гост и то просъ

    1 0 Отговор
    Начесахте ли си езиците.На кой му пука за вашето мнение изродчета .
  • 69 Nnn

    2 0 Отговор
    А само преди 140 години сме били част от една империя.Може би все още щяхме да бъдем част от нея, може би най-добрата, но и България нямаше да съществува.Със сигурност.Но омразата към тези, които са дали шанс да се раждаме българи е голяма и същевременно странно ни влече към онези, които пет пари не дават за нас.Визирам англосаксония.

    Коментиран от #71

  • 70 Е те на тва се казва : фантазия

    0 0 Отговор
    Мераците на дяволите да сеят раздор не спира 🤣.
    живи и здрави да са всички народи !смърт на сатанистите 👹насаждащи омраза в народите
  • 71 Цанко

    0 0 Отговор

    До коментар #69 от "Nnn":

    Щяхме да се освободим и без помощта на русия, културно или с оръжие, но щяхме! А така минахме от турския бич, на руската нагайка! Ама вашата робска славянска психика не може да го проумее!
  • 72 Цанков камък

    0 0 Отговор
    Цанкооо ти май не знаеш, че турката армия е била една от най- модерно въоръжените в света. Ще се освобидим сами ама друг път, колкото кюрдите са се освободили
  • 73 хахаха

    0 0 Отговор

    До коментар #3 от "СССРБарета":

    Публикувано във факти.бг: първият коментар се отнася мисля за робовладелците и техните Роби!

    Именно тавариш, става дума руското самодържавие от вчера и днес и руският народ, отсреща:)
Новини по държави: