Last news in Fakti

13 Декември, 2018 12:20 2 536 32

Москва: САЩ притискат Европа

  • вячеслав володин-
  • сащ-
  • еп-
  • ес-
  • северен поток-2-
  • държавна дума

Резолюцията на Европейския парламент срещу "Северен поток-2" е приета под натиск, твърдят руски политици

Москва: САЩ притискат Европа - 1
Снимка: Shutterstock

Резолюцията на Европейския парламент срещу реализирането на проекта "Северен поток-2" е приета под натиска на САЩ, коeто е проява на нелоялна конкуренция, заяви пред журналисти председателят на Държавната дума Вячеслав Володин, цитиран от ТАСС.

Решението на Европейския парламент очевидно е прието под натиска на САЩ. Призивите да бъде преустановен изгодният за европейските страни и гражданите им проект прозвучаха след многократните заплахи със санкции от американския Конгрес по отношение на компаниите, участващи в изграждането на "Северен поток-2".

Това не е нищо друго освен нелоялна конкуренция, поддържана от политици, които декларират принципите на демокрацията и свободната икономика", подчерта Володин.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 НКВД

    40 3 Отговор
    САЩ притиска натиска и мишлетата цвърчът срещу Русия и собствените си интереси

    Коментиран от #4

  • 2 Факт

    35 1 Отговор
    САЩ натискат Европа от много години-факт. САЩ искат и да натискат целият свят-ама все повече държави им показват средният пръст..-САЩ леко полеко губят влияние-а това ще доведе до края на империята им.
  • 3 Камен

    3 15 Отговор
    Всеки се натиска за Европа... Какво му е лошото...

    Коментиран от #5

  • 4 Иванов

    6 25 Отговор

    До коментар #1 от "НКВД":

    Няма такова нещо. И аз искам тук да има руски газ, но на приемлива цена, а не договорирана на четири очи и със засекретен договор за да се прикрие гешефтът. И не искам с парите ми москалите да произвеждат ракети, които да ме държат на прицел. Искам да си имаме уважение, а не да ме задължават да им лъскам миризливите чизми, болни от имперски шовинизъм.

    Коментиран от #10, #12, #13, #22

  • 5 Пишманлиев

    1 18 Отговор

    До коментар #3 от "Камен":

    Много е добре даже.Само дето не можем да яхнем ползата от това,а вместо това НИЕ се натискаме на фалиралата Русия и то примерно за най-скъпият газ,за стойността на проектите да не говорим.Примерно казано.
  • 6 Руските свине

    2 18 Отговор
    ще умрат от глад ако не продават газ, затова реват като заклани.
  • 7 Иванов

    3 18 Отговор
    И още нещо, щом ЕК се събуди от дълбокия си сън, явно, че украинската тръба ще е единствена за доставка на руски газ, а СП 2 и ТП ще останат само неизпълнени проекти. Милиарди $ хвърлени в морските бездни!

    Коментиран от #14

  • 8 Кcaniba

    19 1 Отговор
    Европа е заложник на политиките на фащ!!
    Половин Европа е окупирана от империята на злото -фащ!!!
    Ще ги карат да си купуват скъпа амерска газ, терминалите вече се строят в Полша!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 9 Мнението на Москва е боклук

    3 22 Отговор
    И децата знаят, че истина и Кремъл са несъвместими. Плачат мръсниците, защото както винаги ще останат с пръст в уста. Похарчиха милиарди за подкупи и резултатът е все дебела, четвъртита греда в задника на крадливото, злобно и уродливо джудже.
  • 10 Да го кажем направо.

    19 3 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    И каква ни е алтернативата -да получаваме американска газ? Еми тя е още по-скъпа бе човече. Нали карат в Испания газ от САЩ-ум да ти зайде от цената им. След като няма по-изгодна алтернатива от руският газ-политиците ни трябва да си размърдат кратунделите и да се договорят с русите. Ето в понеделник,Беларус каза че иска по-малка цена на газта-около 100$...Путин отвърна-добре-дайте да седнем и да го обсъдим и да преговаряме..Така се прави-а не разни Чехльовци и Пасита да плюват и да ги обиждат-пък ние-народа да искаме евтина руска газ--еми няма как да стане...

    Коментиран от #16, #19

  • 11 спамбот на РФ

    1 10 Отговор
    Маскалерос пак включиха спам ботовете за плюс минус и пак ще четем някоя пълна глупост която уж имала +175!

    Коментиран от #15

  • 12 Румяна Костова

    13 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Руснаците продават евтина газ на Беларус,пък народа там не се оплаква ,че лъска някакви руски чизми.Седят си на топло белорусити и плащат три пъти по-ниски сметки от украинците за газ.Както каза американската посланничка на САЩ в Украйна,,Свободата не е безплатна, драги украинци"
  • 13 НКВД

    14 1 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Питай за надутата цена на газа в Булгаргаз проблема не е в Газпром!!

    Коментиран от #17

  • 14 Справедлив

    12 1 Отговор

    До коментар #7 от "Иванов":

    С.Поток 2 ще го има,както и сега работи С.Поток 1. Същата ситуация е била през 60-70 години когато се е строил С.Поток 1. И Т.Поток ще има-жалкото е,че в още една икономическа насока ставаме зависими от Турция. Ама нашите управници са за е..не. Да не говорим,че за Китай пускат С.Сибир,а и Япония и Ю.Корея в момента се договарят с Кремъл за газопроводи.
    Руснаците си плетът кошницата-не са балъци като нас.
  • 15 Румяна Костова

    6 2 Отговор

    До коментар #11 от "спамбот на РФ":

    Не,плюсовете ги пише ръката на Кремъл.Както Навални в един свой блог каза,че дългата кремълска ръка му поставяла безлайки в YouTube. Да,слез малка засечки не можа да се сети да каже dislike.
  • 16 Иванов

    3 7 Отговор

    До коментар #10 от "Да го кажем направо.":

    Кои политици? След като Горбачов и Елцин ни продадоха на хамерите, всички политици се назначават от Козяк с изборни машинации и мъртви гласове. Можем ли да направим нещо? Абсолютно нищо не можем да направим срещу САЩ. Те държат и управляващи и опозиция в своите кървави лапи. И не пиша празни работи, а нещата каквито са. Спасение няма, а и какво спасение ще бъде това. Махнат ли се янките оттук идват турските танкове като в Сирия и Ирак. Москалите вземат Северна България заради коридор до Сърбия и сме унищожени. Така, че фащ са по- малкото зло за нас.

    Коментиран от #21

  • 17 ЩАЗИ

    4 3 Отговор

    До коментар #13 от "НКВД":

    То добре,че Булгаргаз не се ''ОТЧИТА'' на Газцпром,защото тогава щеше да стане голямата беля с цената.....
  • 18 Преброяване на бесните язовци

    3 8 Отговор
    Мнението на насрассия струва колкото майката на El comandante за 1 час - сто копейки.
  • 19 Иванов

    2 7 Отговор

    До коментар #10 от "Да го кажем направо.":

    Беларус не бе продаден на янките и досега се управлява от руски олигарси. Едва ли тамошните държавници не се*ат в златни тоалетни като Янукович, но всяка проява на недоволство се унищожава още в зародиш, а труповете се изхвърлят в тайгата за храна на вълците!
  • 20 Сатаната

    4 1 Отговор
    Стига с тази политика. Парите говорят така е в хазарта. Ако някой знае да сподели точни или достатъчно конкретни цени за 1000 куб.м. Руска и САЩ газ. И само да попитам защо по желание не плащате ел. енергията си по цени на екологичните източници / около 90 ст. за 1 кW. без ДДС.
  • 21 Българин

    2 8 Отговор

    До коментар #16 от "Иванов":

    САЩ спиране всички газови потоци на Путин и праща Русия на бунището на историята. Рашките зад урал и мир за Украина. Само така ще защитим българските интереси.

    Коментиран от #24

  • 22 Гост

    4 2 Отговор

    До коментар #4 от "Иванов":

    Ти получаваш газ срещу заплащане.Няма как да държиш сметка на някои ка да си харчи парите от продажбата те държат ли ти сметка защо ползваш гаста да си вариш яица с нея.Така че ти искаш. То и Путин иска женаму да е дествена ама не е

    Коментиран от #26

  • 23 Путин да се учи от другаря Ким

    4 1 Отговор
    който с една крива ракета накара Дончо да го обяви за приятел.
  • 24 Гост

    4 1 Отговор

    До коментар #21 от "Българин":

    Ти гледаи да не стане рашките до Лондон че тогава става страшно.няма къде да се скриеш за фащ ти трябва виза а уж са ти приятели

    Коментиран от #29

  • 25 Тръмп

    1 4 Отговор
    С вашите камъни по вашите глави за бандата от крадливи комунистчета скрити,като мишки в Кремъл!!!:):):)
  • 26 Иванов

    0 3 Отговор

    До коментар #22 от "Гост":

    Има начин, разбира се. Като спра да му купувам газа и готово, нека харчи! Друг е въпросът, че тукашните агенти на Москал съботират откриването на наши газови находища с едничката цел да сме зависими вовеки от Кремъл. Това за хъбове е само прах в очите на народа.

    Коментиран от #28

  • 27 Иванов

    0 2 Отговор
    саботират
  • 28 Гост

    3 0 Отговор

    До коментар #26 от "Иванов":

    Компанията която търсеше нефт и газ в България не беше руска а западна Какво стана намериха ли. Ще спреш да купуваш и ще папкаш на дядоси опинците.На запад ли ще избягаш то и там ползват руска газ.за щатите ти трябва виза.въглищата и дървата ти ги забраняват от Европа.остава ти да ползваш за производството само вятърът.Но ако се окаже печелив шоколадов факит от европа ще ти забранят и него
  • 29 Преброяване на бесните язовци

    0 3 Отговор

    До коментар #24 от "Гост":

    И за рашйата трябва виза, а пък уж и те са ни приятели.
  • 30 Некомунист

    1 3 Отговор
    Е вие искате само вие да я притискате??? не става тая така
  • 31 голямата сопа

    0 0 Отговор
    ПО -ДОБРЕ СКЪП ГАЗ ОТКОЛКОТО РУСКА ВОЕННА ЗАПЛАХА .Чрез нефтопродукти които РУСИЯ продава и финансира своя милитаризъм . ИЗБЕРЕТЕ сами спокойствие или путински милитаризъм Аз избирам спокойствието а не милитаризма
  • 32 Наки

    0 0 Отговор
    В момента цената на газта влизаща през Турция е 44 стотинки без данъците и печалбите на българските доставчици. Да 44 ст. а останалото до 1.2 лв.за 1 м3 се плаща от теб и мен. Американската газ дори и по евтина да е ( което е невъзможно) ние пак ще плащаме на висока цена на нашите алчни търговци.
    Ако евентуално има достъп до руски и американски доставки тогава те биха свалили и цената на входа на бг.границата. Но ако за в бъдеще преминем само на американска газ то тя ще е на цената на самолетите им.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания