Last news in Fakti

13 Декември, 2018 20:10 2 438 4

ЕС е готов да направи отстъпки на Великобритания

  • великобритания-
  • себастиан курц-
  • ес

Себастиан Курц заяви, че е готов на преговори с Тереза Мей

ЕС е готов да направи отстъпки на Великобритания - 1
Снимка: БТА/AP

Канцлерът на Австрия Себастиан Курц обяви, че страните – членки ще работят заедно с британския премиер Тереза Мей, за да намерят решение за плавното споразумение за излизане на Великобритания от ЕС, съобщи „Гардиън“.

Според Курц ЕС не е готов да прави промени по споразумението с Лондон. Все пак могат да бъдат дадени разяснения за механизма за избягване на твърда граница между Северна Ирландия и Ирландия.

В момента Австрия е ротационен председател на Европейския съвет. Курц обяви, че европейските лидери са готови да разговарят с Мей.

Германският канцлер Ангела Меркел също заяви, че в ЕС няма намерения за преразглеждане на споразумението. Тя все пак приветства факта, че Мей оцеля след вот на недоверие в британския парламент.

Холандският премиер Марк Рюте заяви, че не очаква повторно отваряне на споразумението. Подобно изявление даде френският президент Еманюел Макрон.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Гост

    2 0 Отговор
    След като всички твърдят, че няма да се отваря споразумението (което едва ли някой е чел), какво означава заглавието за "мекия" вариант за границата с Ирландия?
Новини по държави: