Last news in Fakti

2 Май, 2019 15:32 2 855 39

САЩ предупреждават Европа: Русия иска да ви контролира

  • рик пери-
  • северен поток-2

Вашингтон е против строителството на газопровода "Северен поток-2"

САЩ предупреждават Европа: Русия иска да ви контролира - 1
Снимка: Shutterstock

САЩ са против строителството на газопровода "Северен поток-2", който според Вашингтон ще засили влиянието на Русия върху външната политика на страните от ЕС. Такова мнение изрази американският министър на енергетиката Рик Пери на бизнес форум, посветен на енергетиката, в Брюксел, информира ТАСС.

Ние сме против използването на енергията с цел принуда на страните. Оставаме надеждни доставчици на газ. Затова сме на мнение, че получаването на газ от САЩ е много привлекателна алтернатива за европейските страни. По тези причини ние сме срещу строителството на "Северен поток-2", а също така "Турски поток", каза той.

По думите му 11 европейски страни зависят от руския газ за до 75 процента от общия си внос.
Този проект ще помогне на Русия да получи още по-голямо влияние върху европейската външна политика, допълни той.

Проектът "Северен поток-2" предвижда да бъдат изградени две линии на газопровода с обща мощност 55 милиарда кубически метра газ годишно от крайбрежието на Русия през Балтийско море до Германия. Стойността на строителството се оценява на 9,5 милиарда евро, а пускането на газопровода в експлоатация се очаква до края на 2019 година.

Съоръжението ще заобикаля транзитните Украйна, Беларус, Полша и другите източноевропейски и балтийски страни през изключителните икономически зони и териториални води на пет държави - Русия, Финландия, Швеция, Дания и Германия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Москва

    88 16 Отговор
    Предупреждаваме Европа, че САЩ както обикновенно лъжат!
  • 2 Мария Захарова

    64 12 Отговор
    В обора са гладни за петрол и пазари на скъпата си газ.
  • 3 Main Fürher

    22 41 Отговор
    Всъщност,Русия и САЩ са двете страни на една и съща монета.Едните колят бесят хората или ги пращат в гулаци,а другите ги източват финансово,докато не им легнеш.Хитлер беше прав за абсолютно всичко,но това тепърва ще го разбирате.Юнкер, Меркел и другите са техни роби,а само като видиш президентите на САЩ и Русия....единият масов убиец и терорист от КГБ-Путин,а другият роб на еврейте и с дъщеря еврейка.Пази боже господи опази!Бог да ви пази от комунисти и капиталисти!!!

    Коментиран от #7, #15, #23, #29

  • 4 Meganoob BG

    70 10 Отговор
    Русия ви контролира - казва държавата която казва на кой с кого има право да води търговия.

    Коментиран от #13

  • 5 коки

    36 10 Отговор
    САЩ да правят като вятъра,както се пее в една песен
  • 6 Пълна лудница

    60 10 Отговор
    Да се смее ли човек или да плаче тези който са окупирали Европа,САЩ се изказват за Русия.....
  • 7 Комуниста

    28 5 Отговор

    До коментар #3 от "Main Fürher":

    Къде е майн фюрера ти?

    Коментиран от #16, #26

  • 8 Bubbles

    25 2 Отговор
    Добре че вие не искате!
  • 9 цирк

    52 8 Отговор
    САЩ купуват газ и петрол от Русия а уж има санкции и после я продават на глупаците от Европа на тройни цени,но мрънкат и заплашват тези който искат Руска газ!!!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Хрониките на Евразия

    21 6 Отговор
    САЩ искат руската тръба да е транс Атлантическа и да захранва Аляска и Канада
  • 12 Тръмп става за смях

    40 7 Отговор
    Този Американски начин на бизнес ,няма да донесе нищо добро на България
  • 13 Зиновиев

    9 34 Отговор

    До коментар #4 от "Meganoob BG":

    Забрави ли какво правеше червената кочина с Украйна в големите студове. Същото я чака Европа, ако се върже на ватенките.

    Коментиран от #20, #22

  • 14 без ми тоо

    29 2 Отговор
    Да се гласува закон в ЕО , цената на петрола от тази тръба да е за всички еднаква, може ли да караш газ от Америка за да принудиш
    някъде някой да умре от глад?
    Къде е джендъското мило хуманно чувство на Мисирките.
  • 15 NikNay

    19 3 Отговор

    До коментар #3 от "Main Fürher":

    Неграмотник, първо вземи и си напиши ника правилно. И какви глупост си написал само - баща християни, майка християнка пък дъщерята еврейка !?

    Коментиран от #17

  • 16 Main Fürher

    7 20 Отговор

    До коментар #7 от "Комуниста":

    Той умря само формално,но все още живее в душите ни и феите му не са забравени,а напротив,тепърва ще се завръщат,а когато дойде времето да ви изправяне пред съда,защото за разлика от вас,ние нацистите използваме закони и съдебни палати,ще ви осъдим както подобава.Днес,Орбан и Славни са новите Хитлер и Мусолини,а скоро ще дойдат и Хирохито,цар Борис lll и т.н.За всички русофили и соросоиди:
    Пригответе се с ушанки са Сибир и Аляска,щото там ще ви натикаме след като си отмъстим и върнем Европа на европейците!!!

    Коментиран от #18

  • 17 Main Fürher

    10 9 Отговор

    До коментар #15 от "NikNay":

    Иванка Тръмп при юдейзма след като се ожени са сина на лидера на еврейската общност в щатите.След като го прие,тя започна да носи традиционни техни дрехи и да дарява 90% от приходите си за юдейски каузи.Доналд Тръмп пък беше казал,че е горд дядо на еврейчета,след като тя роди.

    Коментиран от #21

  • 18 От Карлуково

    14 5 Отговор

    До коментар #16 от "Main Fürher":

    Връщай се веднага кукондрил с кукондрил!
  • 19 гост

    5 21 Отговор
    Eвpoпeйcĸият cъюз иcĸa дa yдвoи внoca нa втeчнeн пpиpoдeн гaз oт Cъeдинeнитe aмepиĸaнcĸи щaти дo 2023 г. ĸaтo чacт oт ycилиятa зa нaмaлявaнe нa тъpгoвcĸoтo нaпpeжeниe, ĸaĸтo и нa зaвиcимocттa oт Pycия, cъoбщи Eвpoпeйcĸaтa ĸoмиcия.

    B cлeдвaщитe чeтиpи гoдини EC плaниpa дa yвeличи внoca дo 8 милиapдa ĸyбични мeтpa гoдишнo, нaд двoйнo пoвeчe cпpямo 2018 гoдинa.

    Πpeз юли aмepиĸaнcĸият пpeзидeнт Дoнaлд Tpъмп пocтигнa cъглacиe c пpeзидeнтa нa Koмиcиятa Жaн-Kлoд Юнĸep дa нe въвeждa митa въpxy внoca нa aвтoмoбили oт EC и Baшингтoн и Бpюĸceл дa тъpcят нaчин дa пoдoбpят иĸoнoмичecĸитe cи вpъзĸи.

    B cвoeтo cъoбщeниe Koмиcиятa cъoбщи, чe oттoгaвa внocът нa втeчнeн пpиpoдeн гaз oт CAЩ ce e yвeличил c 272 пpoцeнтa !!!!!!!! Хахахахахах !!!! Русофилчетата с прединфарктни симптоми да побързат , че Пирогов затваря !!!!

    Коментиран от #30

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Усрайна

    17 5 Отговор

    До коментар #13 от "Зиновиев":

    просто не плащаха газта и крадяха от транзита за Европа и принуждаваха Европа да им дава пари за да се издължат на Русия.
  • 23 Гост

    11 1 Отговор

    До коментар #3 от "Main Fürher":

    Смотльо, като си решил да се правиш на немец, поне виж как се пише на немски "майн". Комплксар.

    Коментиран от #25

  • 24 бббббб

    17 3 Отговор
    А, америте искат да контролират целия свят
  • 25 Еl comandante

    8 1 Отговор

    До коментар #23 от "Гост":

    То и h e преди r ама борислава цигането толкова си може!!!
  • 26 Ввв

    3 8 Отговор

    До коментар #7 от "Комуниста":

    При Генералисимус,копейко
  • 27 Не искат

    11 1 Отговор
    Щатите (САЩ) не искат да ви контролират. Тези текст ми напомнят за подтекст написан от: "Свален американски пилот (II-ра световна война) в германски концлагер получава право да изпрати писмо до блзките си в САЩ, което започва с: "Тук сме добре, отнасят се с нас добре. Разказвайте го на всички, ТЕЗИ ГИ РАЗПРАВЯЙТЕ НА БАБА МИ".
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 чико

    4 1 Отговор

    До коментар #3 от "Main Fürher":

    човекът убивал хиляди бил прав,до къде го докарахме бе?
  • 30 стоян

    3 8 Отговор

    До коментар #19 от "гост":

    До 19 ком Интересно защо са ти сложили минуси като говориш за факти =просто платени путкинофили
  • 31 ТОЧКАТА

    11 2 Отговор
    бре,бре колко за ,,загрижени,,за ЕСъто...А между другото тряснаха санкциите на Иран и така СИ вдигнаха цената на петролеца и долареца...А НИЕ плащаме 2050 стотинки/литър за кефът амерички....Ма колко са убедителни и ,,РЕАЛИСТИЧНИ!!!!???>>
  • 32 гост

    2 8 Отговор
    Руският енергиен гигант "Газпром" продължава да вижда "шанс" (хахахахах ) за въвеждането на газопровода "Северен поток-2" в експлоатация до края на текущата година, въпреки отсъствието на разрешение от Дания за полагане на тръбите. Но в изявленията на ръководството на компанията прозира несигурност !!! Източници на вестник "Коммерсант" предупреждават, че руската компания има малки шансове за бърза победа в този спор. Позицията на Дания принуждава "Газпром" сериозно да обмисли предстоящите преговори за разширяване на транзита на газ през Украйна след 2020 година. Без Nord Stream 2, компанията ще трябва да изпомпва допълнително над 70 милиарда кубически метра годишно през Украйна, ако търсенето в Европа остане на рекордните нива, регистрирани през 2018 година. Забавянето влошава рентабилността на проекта. В рамките на конферентен разговор е зададен въпросът как „Газпром“ може да намали рисковете от прекъсване на транзита, в случай че „Северен поток-2“ не бъде построен, а с Украйна не може да се постигне споразумение. Действащият ръководител на „Газпром Експорт“ Михаил Малгин отбеляза, че компанията „като разумен оператор“ активно изпомпва газ в складове в Европа. Въпреки това, тези мощности не са достатъчни - дори когато през 2017 г. "Газпром" изпомпа рекордните 2 милиарда кубически метра газ в европейските ПГС, този източник би могъл да покрие само около 10% от дневните доставки за Европа. Събеседниците на "Коммерсант" отбелязват, че предстоящите два или
  • 33 гост

    0 8 Отговор
    Събеседниците на "Коммерсант" отбелязват, че предстоящите два или три месеца ще бъдат ключови за съдбата на "Северен поток-2" и преговорите за украински транзит. Ако до август не бъде получено разрешение от Дания, тогава вероятно няма да бъде възможно да се приключи строителството през тази година. Въпреки че самата тръба през датския участък на "Северен поток" може да бъде положена за един и половина до два месеца, все още ще бъде необходимо тя да се тества и напълни с газ , което е практически невъзможно !!!!
  • 34 гост

    0 7 Отговор
    “Газпром“ очаква също така и предизвикателства през тази година по отношение на износа на конвенционален газ. Компанията обеща да приключи тръбопроводите „Северен поток 2“, „Турски поток“ и „Силата на Сибир“ до края на 2019 г. Но завършването на двата проекта, които трябва да свържат Европа - „Северния поток 2“ - на север и „Турския поток“ - на юг, няма да означават автоматично достъп до европейския континент. „Газпром“ ще трябва да договоря този достъп, като същевременно изработи и резервна позиция - предоговаряне на договора за транзит на газ до Европа през украинските газопроводи.
    Ако сегашните пазарни условия се запазят, "Газпром" ще има тежката задача да защити своя 37-процентен пазарен дял в Европа, особено като се има предвид, че САЩ се очаква да удвоят своя износ на втечнен природен газ до 40 милиона тона до края на 2019 г. (Eia.gov) , 10 декември 2018 г.). За да остане близо до сегашния си дял от пазара, „Газпром“ ще се нуждае от повече възможности за износ и ще трябва да понижи цените си, което означава повече капиталови разходи и по-малко приходи !!!! Тоест значително намалени , да не кажа изчезнали печалби , хахахахах !!!!!
  • 35 Майкооо

    3 5 Отговор
    Никой не им ще най мръсната и некачествена газ и нефт
  • 36 анализатор

    7 0 Отговор
    Публикувано във факти.бг: САЩ предупреждават Европа: Русия иска да ви контролира.
    А ние не позволяваме това. Само САЩ трябва да ви контролира, както досега.
  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 39 ехоо

    0 0 Отговор
    Ами то сега САЩ я контролират!
Новини по държави: