Last news in Fakti

13 Януари, 2019 17:38 5 425 18

"Алтернатива за Германия" иска излизане от ЕС

  • алтернатива за германия-
  • германия-
  • ес-
  • ангела меркел

Крайнодясната партия предлага това решение, но само като крайна мярка

"Алтернатива за Германия" иска излизане от ЕС - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Крайнодясната германска партия Алтернатива за Германия (АзГ) реши да води кампания за излизане на страната от ЕС, но в краен случай, ако блокът не се реформира из основи. Това е записано в партийна резолюция, приета от делегати на формацията, предаде DPA.

С приемането на резолюцията на партийния конгрес в град Риза в Саксония, в която се говори за излизане от ЕС, АзГ разчупи едно следвоенно табу в Германия. Досега нито една германска партия не беше стигала до това да обмисля, дори и по едни предпазлив начин, опцията за излизане на Берлин от ЕС.

Резолюцията, приета от мнозинството от делегатите от АзГ - основната опозиционна партия в германския федерален парламент - се обявява в подкрепа на Декзит, ако исканията за дълбоки реформи в ЕС, отправени от страна на АзГ, не бъдат изпълнени в разумен срок.

В такъв случай ние смятаме за необходимо, като краен вариант, излизане на Германия, или разпускане на ЕС и създаването на негово място на обикновена европейска икономическа общност, се казва в текста на резолюцията.

Призивът, съдържащ се в резолюцията, трябва да влезе напълно в сила с приемането на програмата на партията, предвидено за тази вечер.

Сред исканията за реформи на ЕС, отправени от АзГ, има такива за премахване на Европейския парламент, на еврото или за края на "ислямизацията" на Европа.

В началото АзГ планираше резолюцията да е още по-твърда като формулировка и да призовава за излизане на Германия от ЕС след края на мандата на следващия ЕП, тоест през 2024 г., ако няма конкретизирани реформи.

"Алтернатива за Германия" иска излизане от ЕС

Съпредседателят на АзГ Александър Гауланд обаче предупреди партията си да не настоява за точен срок, в който Германия да напусне ЕС. "Не мисля, че е мъдро да се участва в избори с максимални искания", каза той пред делегатите в Риза.

И в крайна сметка делегатите се отказаха от намерението да поставят краен и обвързващ срок. Много от лидерите на партията се притесняват да стигнат прекалено далеч, за да не изплашат поддръжниците в навечерието на европейските избори и това да не се отрази на доверието в АзГ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 5555

    19 32 Отговор
    Немският Борис Джонсън.Глупаци.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 вес

    49 25 Отговор
    Ако ЕС не се разпадне, с нас е свършено като държава, а след 100 години тук ще живеят само мюсюлмани
  • 4 8897хх6

    48 17 Отговор
    Айде тая кочина ЕС да се разтура че и ние да се отървеме от 10 годишното феодалство на ББ

    Коментиран от #13

  • 5 СЕВАР

    36 6 Отговор
    Правилно е , но няма как да стане .... Германия фактически е окупирана от сащ още след войната , златото и е при тях , медиите са под контрола на американците и подписват еди кой си договор много често ...Може , но ако се роди немски мъж с власт, който да каже майната му на златото , ние сме силна икономика ... да изгони окупаторите , да изгони черните и т.н.
  • 6 по принцип

    21 3 Отговор
    хората имат право , че ес се нуждае от дълбоки рефеорми. например не е нормално германия да налива милиарди в България като еврофондове които да бъдат окрадени от политиците с помощтта на съд и прокуратура...както и с помощтта на гласоподавателите.прави са и за пресичане на ислямизацията на континента но специално за премахване на еврото грешат...така долара ще остане единствената резервна валута и ес ще бъде зависим от ФЕД
  • 7 ТОЧКАТА

    10 2 Отговор
    Началото на края...Бе където влезем все гибел предизвикваме--500г/45г/30г...още по-вече ,че ТРЪМП заяви,,...НЕ МИ ПУКА ЗА ЕВРОПЕЙЦИТЕ.ТЕ не са ме избирали,,....Засега само ,,избягват ,,посланика,но ако ги пернат със санкций-може и остри зъбки да покажат...и неим трябват тогава троянски американски коне.
  • 8 русофилска подлога

    9 6 Отговор
    Тъпите хамериканци няма за го позволят това действиел Разчитаме на великия вожд Путин да разбие тъпия европейски съюз.

    Коментиран от #9

  • 9 Само питам

    13 6 Отговор

    До коментар #8 от "русофилска подлога":

    И на ВЕЛИКА РУСИЯ защото без братята руснаци сме за никъде!

    Коментиран от #10

  • 10 НКВД

    4 15 Отговор

    До коментар #9 от "Само питам":

    Абе вие двамата какъв руски одеколон сте пили?? САЩ Е ВЕЛИКАТА ДЪРЖАВА И НАЙ-ВЕЛИКАТА ВОЕННА СИЛА:)
  • 11 Хохи

    4 1 Отговор
    Бравоооооооооо
  • 12 Густавсон

    12 1 Отговор
    Че то Европейския съюз германците го измислиха за да идват от цял свят евтини работници и да им движат икономиката
  • 13 Alpha_Lone_Wolf

    2 6 Отговор

    До коментар #4 от "8897хх6":

    После ставаме ЩАТ, американците ни взимат в САЩ и тука идват да правят ракетни обстановки срещу Раша - сетили се?
  • 14 Антисоциалист

    5 0 Отговор

    До коментар #2 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Уважаеми, "европейски народ", на когото се позовавате, няма - не съществува. Има европейски държави с техни народи. Утопичната лъжа "европейски народ" се употребява от евроимперците с цел унищожаване на националните държави и подчиняването на народите им на евроимперията. Аналогията Ви между автомобилиен двигател и държава е неверна измислица. Де е държава, де е мотор! Няма нищо съществено общо между двигател и държава и следователно, няма такава вярна и разумна аналогия... И по темата - исканията на AfD са естествени и потребни за германския народ. Сегашният ЕС е полезен не за Германия и германския народ, а за европейската - европейска само донякъде! паразитна част на банковия капитал.

    Коментиран от #16

  • 15 Шмит

    1 2 Отговор
    Алтернатива за Германия не са истинската алтернатива на германците. Те служат само като "наказателен вот" на сегашните привилигировани партии, които искат да управляват вечно.
  • 16 Alpha_Lone_Wolf

    2 2 Отговор

    До коментар #14 от "Антисоциалист":

    Къде са траките, славяните и прабългарите по тези земи, ами ние сме. Обеденението на белия народ е неизбежно.
    За европеидна раса не си ли чувал?
    Знаеш ли каква ти е класификацията в природата според биологията?
    Поне 10 неща си преди етнос-българин.
    Карл Велики е искал обеденение на Европа, Хитлер е искал обеденение на Европа.
    ЕС е началото на това обеденение.
  • 17 Зевзека

    8 0 Отговор
    Накрая всички ще излязат и ще останем само ние и Румъния и ще си царуваме...........
    .
  • 18 Злобко

    1 0 Отговор
    Браво най накрая германците взеха да се осъзнават по хубаво късно отколкото никога вече и те усетиха че ще се затрият като народ и нация страната е пълна с паразити а половината бракове са смесени и се раждат някакви страни мързеливи мелези благодарение на политиката на Мерхел.
Новини по държави: