Last news in Fakti

22 Януари, 2019 14:23 4 820 32

Русия: САЩ имат амбиции за военна хегемония

  • сащ-
  • русия-
  • ракети-
  • сергей рябков-
  • доминация-
  • хегемон

Американците искат да доминират

Русия: САЩ имат амбиции за военна хегемония - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

По-голямата част от американския политически елит не иска контрол над въоръжаването, защото Вашингтон иска да си гарантира ролята на военен хегемон. Това заяви руският зам.-външен министър Сергей Рябков в интервю за списание Foreign Affairs, предаде ТАСС.

„Американците, поне една влиятелна част от техния политически елит, не се нуждаят от никакви споразумения, които контролират разпространението на оръжия. Те (договорите) безпокоят САЩ и по този начин ги държат в ограничено пространство. Те възпрепятстват прилагането на концепцията им за тотална военна доминация във всички сфери“, посочи руският дипломат.

По думите на Сергей Рябков американският елит е стигнал до извода, че сега е време Вашингтон да направи решителен пробив, имайки предвид икономическия и технологичен потенциал на страната. По този начин САЩ целят да се позиционират като военен хегемон за дълго време, заяви руският дипломат.

Администрацията на Доналд Тръмп заплаши да изтегли САЩ от Договора за ликвидиране на ракетите със среден обсег на действие, подписан през 1987 година във Вашингтон от американския президент Роналд Рейгън и съветския лидер Михаил Горбачов.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ

    52 3 Отговор
    Реално могат да я постигнат ,само и единствено с любезното съдействие на Холивуд!

    Коментиран от #15

  • 2 mediator37

    21 3 Отговор
    Руският зам. външен министър открил топлата вода, че САЩ искат да са хегемон и че сега му е времето да се награбят с още ресурси, планети и комети. Притопляне на стари манджи.
  • 3 Borislav Popov

    35 2 Отговор
    На краварите ще им дръпнат ръчната спирачка в близките 10 години. Нещата се развиват бавно но в правилната посока . Началото ще започне след построяването на пътя на коприната. Това не е само един икономически проект.

    Коментиран от #8

  • 4 Пеньо

    14 8 Отговор
    Руските ракети - най-мирните ракети!
  • 5 СеСеСере

    11 32 Отговор
    Ушанките газ пикаят, че са кръгли нули. Много ясно , кой управлява света.

    Коментиран от #7

  • 6 Аристотел

    30 1 Отговор
    И амери и сороси искат да доминират но това няма как да стане! Ще си останат с амбициите. Вече се видя колко им струва демокрацията!
  • 7 НКВД

    14 5 Отговор

    До коментар #5 от "СеСеСере":

    Мнението ти струва колкото две 00!
  • 8 123

    3 15 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Пътя на коприната е мъртъв проект

    Коментиран от #22

  • 9 ЖОРО ПАВЕТО

    9 23 Отговор
    Краварите обвиняват САЩ във военна хегемония??? Господа кравари, САЩ ви победи през 1985 година със създаването на космическия противоракетен щит. Вие се разпаднахте тогава от СЕСЕСЕРЕ на няколко краварски републики с хегемония от Краваристан. Сега се опитвате, господа от Кремъл, да направите Краваристан във ВЕЛИК КРАВАРИСТАН, но със тия селяни кравари на които им плащате за хибридната война тук, ще си останете Краваристан и нищо повече:):)

    Коментиран от #11, #16

  • 10 русия е кочина

    6 15 Отговор
    ТАСС съобщава "Безаларогов Бомбардировщик Ту-22М3 разбился при посадке в Мурманской области " Патравият лебед се е разбил Удрииии Тръмпееее
  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Лети ли рапторчето?

    21 3 Отговор
    Тия нямат свясна техника да се спаравят с едни талибани 15 г. ще доминират над Русия и останалия свят??!! Виц!!
  • 13 onq s konq

    4 14 Отговор
    "Сега е време Вашингтон да направи РЕШИТЕЛЕН ПРОБИВ ,имайки предвид ИКОНОМИЧЕСКИЯ И ТЕХНОЛОГИЧЕН ПОТЕНЦИАЛ НА СТРАНАТА"...Това го казва зам. външен министър на Русия,което значи само едно-ЧЕ ТОЙ ПРИЗНАВА ОФИЦИАЛНО АМЕРИКАНСКОТО ИКОНОМИЧЕСКО И ТЕХНОЛОГИЧНО ПРЕВЪЗХОДСТВО НАД ВСИЧКИ ОСТАНАЛИ ДЪРЖАВИ В СВЕТА!Ама имали огромни дългове Щатите,нямали никакви приятели и съюзници,били пред фалит и разпад,ПЪЛНЕЛИ ПАМПЕРСИ/?!/...това пък са все думи на русофилчетата налазили тотално всички сайтове и тотално разминаващи се с ОФИЦИАЛНИТЕ РУСКИ ЗАКЛЮЧЕНИЯ И МНЕНИЯ по въпроса!

    Коментиран от #14

  • 14 Alpha_Lone_Wolf

    14 5 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    Какъв икономически подем? овъртели са се във заеми и свят им се вие

    Коментиран от #18

  • 15 No comment

    5 5 Отговор

    До коментар #1 от "ПУТИН.В.ВЛАДИМИРОВИЧ":

    Бомбардировач Ту-22М3 се разби при кацане на военно летище в Мурманска област. Това съобщи във вторник източник на TАСС в силовите структури, съобщи агенцията, цитирана от novayagazeta.ru .

    "Бомбардировачът Ту-22М3 се е разбил при кацане на летището на авиационния полк за далечни разстояния в Оленегорск (област Мурманск). Аварията се е случила около 13:40 часа московско време, каза източникът на агенцията. От екипажа на разбития бомбардировач, по предварителни данни, са оцелели двама души. Това са командирът и навигаторът.

    Коментиран от #17

  • 16 ПАТРИАРХ Курнелий

    2 8 Отговор

    До коментар #9 от "ЖОРО ПАВЕТО":

    Точно така, Жори синко:):) от нашата православна църква!!! Плюй комунистическите безбожници от Краваристан
  • 17 Alpha_Lone_Wolf

    3 3 Отговор

    До коментар #15 от "No comment":

    Шошко фек нюз!!! Никаде ТАСС не го е отразило!

    Коментиран от #19, #24

  • 18 onq s konq

    3 1 Отговор

    До коментар #14 от "Alpha_Lone_Wolf":

    Ама не го казвай на мене това!Ще повторя специално за тебе:Това не е МОЕ МНЕНИЕ,А НА ВИСШИЯ РУСКИ ДЕЙСТВАЩ ПОЛИТИК РЯБКОВ,което значи че и на Кремъл!А ако обвиняваш в ЛЪЖА И НЕКОМПЕТЕНТНОСТ Руската страна...то си е друг въпрос.
  • 19 русия е кочина

    5 2 Отговор

    До коментар #17 от "Alpha_Lone_Wolf":

    фек е друг път ! ето да четеш

    https://tass.ru/proisshestviya/6026524
  • 20 popo

    7 3 Отговор
    Франция,Англия,Германия и САЩ до края на 2021 ще фалират пред тази криза която ги очаква.
  • 21 пффф

    6 5 Отговор
    Руснаците сега ли стават от зимен сън? САЩ са военен хегемон още от разпадането на СССР. Да пият една студена вода и да продължават с ПВО разработките, че не им остава друго.
  • 22 Borislav Popov

    5 6 Отговор

    До коментар #8 от "123":

    Пътят на коприната е този който най много плаши обора. .................Това е план с титанични пропорции, с бюджет от близо 1 трилион долара и транспортни проекти, както по суша, така и по море, на почти всеки от седемте континента. Нито един фонд не може да го финансира, а банката за развитие, създадена специално за нуждите му, обединява повече от 60 държави............................Новият път на коприната дава много възможности за страните бенефициенти и техните граждани. Това, което обаче не трябва да се забравя, е, че дава дори повече възможности за Пекин, китайската икономика и амбициите на Си Дзинпин да се изстреля с мека сила над САЩ в състезанието за световна доминация!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 23 Истината

    4 2 Отговор
    Това е ФАКТ , не е амбиция!
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 русофилска подлога

    9 6 Отговор
    САЩ от много време насам са най-силната и влиятелна военна страна.Дори самия путин каза,че е наясно ,че САЩ са единствената суперсила в света и руснаците нямат нищо против.Няма армия която да е по-сиона и модернизирана от американската.
  • 26 другарката Гъзобарова

    4 3 Отговор
    И кво ся Болшевиките тръгнали с Магарето пишка да мерят
  • 27 НАТО ВЕЦ И АЕЦ

    6 4 Отговор
    Амбиция ?? То бива да си албански реотан ама пък торкова . САЩ имат 13 самолетоносача , 88 ядрени подводници Флота им е толкова мощен колкото на следващите 6 държави общо . Имат над 15 000 самолета с дроновете ,но без хеликоптерите . Имат самолети като Ф 22 ,Б 21 ,Ф 35 при които и като качества са в пъти по добри от конкурентите . Е разбира се това не е всичко което имат ,това е само видимата част на айзберга . Но какво още имат ,който се пробва ще разбере -по ужасяващ начин .

    Коментиран от #31

  • 28 Другия с коня

    3 0 Отговор
    От нашто Село как виждаме Нещата....Деата най-големи Коча си блъскат рогата кой да Оплоди невинните Държави,да ги снабди с въоражение за Защита и да им прибере мизерните заделени в немотия пари....Блъскат се,искри хвърчат за Сфери на Влияние,зависимости.....А ние тука си мезим блажно и ги обсъждаме....

    Коментиран от #29, #30

  • 29 мъдин

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Другия с коня":

    много е важен коча кой ще е той
  • 30 мъдин

    0 0 Отговор

    До коментар #28 от "Другия с коня":

    много е важен коча кой ще е той
  • 31 Гадк

    0 1 Отговор

    До коментар #27 от "НАТО ВЕЦ И АЕЦ":

    Като са толковА добри защото скачат само на аборигени
  • 32 322

    0 0 Отговор
    Клингоните напускат тайно Земята, а щатите не знаят още за това - докато се правят вечно на първи. Несигурноста на клингоните не е случайна - при константната тъпота на елита им като нищо може да се прибегне и до магии - само и само да си внушават неоспоримо величие... За сега обаче, ако ЕС обърне лопатата и излезе от нато със официално закриване хегемоните доста ще се овъргалят ... знайно в какво - така бе и през войната която уж те спрели .. При официално заявен неутралитет, и - ще чакаме да видим кой ще излезе победител и оставаме с него - освен че правеха върло финансиране както и немската пропаганда,... а цяла бедна Европа произвеждаше “насила“ всичко за фронта така и сега - не те с авиновните а ония като по филмите - първо Русия и Китай, след това ГДР и НЛО...Е, и ние
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания