23 Януари, 2019 13:49 6 001 41

Обсегът на руска крилата ракета – на 20 км от забраната

  • ракети-
  • русия-
  • обсег-
  • забрана-
  • информация-
  • сащ-
  • армия-
  • крилата

Руската армия настоя, че крилатата ракета отговаря на ограниченията

Обсегът на руска крилата ракета – на 20 км от забраната - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Руската армия представи тактико-техническите характеристики на новата си ракета 9М729 с цел да опровергае твърденията на САЩ, че това оръжие нарушава важния Договор за ликвидирането на ракетите със среден и малък обсег, свързан с уреждането на въпросите за ядреното въоръжение на двете страни, предаде AP.

На среща с чуждестранни военни аташета руската армия настоя, че крилатата ракета 9М729 отговаря на ограниченията, въведени с подписания през 1987 г. договор между Москва и Вашингтон. Генерал-лейтенант Михаил Матвеевски, началникът на ракетните войски и артилерията на руската армия, заяви на днешната среща, че новата ракета има максимален обсег от едва 480 км, тоест по-малко от предвидения в договора пределен обсег.

Неотдавна САЩ обявиха намерението си да излязат от договора и обвиниха Русия, че новата й ракета е създадена в нарушение на документа. Договорът забранява да се произвеждат, изпитват и разполагат крилати и балистични ракети с наземно базиране, чийто обсег е между 500 и 5500 км. Вашингтон обяви, че ще преустанови задълженията си по споразумението, ако Русия не започне да изпълнява своите в срок до 2 февруари.

На същата среща, която беше организирана като съвместен брифинг на руското министерство на външните работи и на отбраната за аташетата, както и за местните и чуждестранните журналисти, заместник-министърът на външните работи Сергей Рябков заяви, че Русия се надява разясненията, които дава за крилатата ракета 9М729, да дадат още един шанс за диалог със САЩ така, че да бъде запазен Договорът за ликвидиране на ракетите със среден и по-малък обсег, предаде ТАСС. "Договорът трябва да бъде съхранен. Изборът е на САЩ", заяви дипломатът.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Перър

    49 11 Отговор
    нарошава или не няма значение на някой им трябва претекст.

    Коментиран от #5, #8, #17

  • 2 ЖОРО ПАВЕТО

    11 57 Отговор
    Съмнително е дали ще може да измине 20 километра руската крилата ракета, така че пак говорят глупости господата комунисти от кремъл

    Коментиран от #3, #4

  • 3 смешник

    44 4 Отговор

    До коментар #2 от "ЖОРО ПАВЕТО":

    Павето да не се намира там, където би трябвало да имаш мозък
  • 4 Микро обсег

    48 6 Отговор

    До коментар #2 от "ЖОРО ПАВЕТО":

    Ами в такъв случай няма проблем, значи никакъв договор не нарушава, а фащисаните само търсят повод да се заяждат.
  • 5 нарошан

    18 7 Отговор

    До коментар #1 от "Перър":

    Мразим неграмотните
  • 6 ПАТРИАРХ Курнелий

    10 29 Отговор
    Самият факт че от командването на руската армия се впускат в такива обяснения като благородни девици ги поставя в поза партер пред НАТО
  • 7 Иванов

    7 27 Отговор
    Верваме, верваме на москалите. Щом казват 420 км, значи са 420 км и нито сантим повече! Слава на Жужи и на Мордор!
  • 8 Ну погоди

    5 7 Отговор

    До коментар #1 от "Перър":

    Що ми мътиш водата...
  • 9 Франц Кафка

    10 22 Отговор
    Ракетен Лаф да става ..
    А всъщност …
    Един японец, тръгвайки си от Русия на летището го питат -
    Хареса ли ви Русия ?
    - Вие имате много красиви деца .
    - А освен децата какво друго ви хареса ?
    Вие имате много , много красиви деца ,
    но всичко друго , което правите с ръцете си , е много , много лошо ..
  • 10 goni

    29 6 Отговор
    Братята винаги много са ме кефили!:) 20 км.! :) Че те на ръце ще я пренесат за да станат 500!:) Без майтап. Хората се готвят за война. Ама, те не са виновни. Притискат ги в ъгъла! Не ви съветвам да притиснете даже обикновена домашна котка на тясно, камо ли амурско тигърче като тях!:) Много лошо хапят и драскат!:) Даже и да оцелеете много дълго време има да си ближете раните! Стига да имате очи да ги виждате!:) Или да сте живи! Това не е заплаха! Такива са фактите!

    Коментиран от #41

  • 11 Дядо Грую

    28 8 Отговор
    Руските ракети никога не са нарушавали ограниченията! Всичко е плод на болни хамерикански мозъци с цел агресия!
  • 12 Възмутен

    3 16 Отговор
    Тия изроди само мислят как да убиват хора!
  • 13 Сделано в раша

    6 20 Отговор
    Руските ракети ги видяхме, когато ги изс..ха към Сирия, а те паднаха в Ирак! Дори се говори, че някои са паднали още в Русия.

    Коментиран от #33

  • 14 Блядов

    5 21 Отговор
    На времето един американски президент начело на Америка, разсипа Съветския съюз, а сега този ще накара руснаците да папат само картошки. Дано пудела да разбере това и този народ да заживее малко по добре.
  • 15 Kcaniba

    10 2 Отговор
    сороснята страда!!
    Руските ракеи - лзе паят!!!
  • 16 1122

    7 2 Отговор
    Значи е разрешена
  • 17 Иван Х

    11 14 Отговор

    До коментар #1 от "Перър":

    Перър ли си Петър ли си не знам. Както знам, че се пише нарушава а не нарошава, както знам, че всяко изречение започва с главна буква и завършва с препинателен знак, така знам, че ако има някой на който не бива да се вярва по никакъв повод - това са руснаците. Справка - всички които са им повярвали преди, по време и след втората световна война. Повярвали са им хората на Финландия, Литва, Латвия, Естония и др. До ден днешен не могат да се оправят. Повярваха им и поляците, че навлизат на полска територия за да ги освобождаватот германците. Повярваха им и полските военнопленници - 22 000 офицери и сержанти - цвета на полската нация, че ще ги предават на международния червен кръст. Вместо това ги избиват на конвейр - като в скотобойна. А това е най-голямото съветско военно престъпление – масово убийство по време на Втората световна война. После им повярваха, че не са го направили те, за да не ги съдят редом с германците в Нюрнберг. Скоро им повярваха, че не знаят какви са тия "зелени човечета". Как да им вярват сега ?

    Коментиран от #35

  • 18 ****

    15 4 Отговор
    Значи това се отнася за наземно базиране,а не за наводни,значи руснаците могат да опукат цяла европа от Черно море без никакъв проблем,точно с такъв вид.

    Коментиран от #20, #30

  • 19 637

    13 5 Отговор
    ВОЙНА ОЩЕ НЯМА, А КРАВАРИТЕ ВЕЧЕ СЕ НАСР.. ХАХАХА
  • 20 385

    14 3 Отговор

    До коментар #18 от "****":

    МИ ЩЕ ГО ОПУКАТ, ЩО ДА НЕ ГИ ОПУКАТ?! КАТО НЕ УЧАТ ИСТОРИЯ ДА СЕ ПОУЧАТ ЕВРОГВЙЦИТЕ ТАКА ЩЕ Е - РУСКИЯТ БОТУШ ВИНАГИ ЩЕ РИТА НАХАЛНИТЕ ЕВРОГЕЙЦИ

    Коментиран от #25

  • 21 Честен човек

    8 14 Отговор
    Молете се да няма ТСВ ,защото ще загинем всички ,заедно с децата си ! Да не мислите ,че на Путин му пука за това ! Той е готов на всичко ,защото сам се е вкарал в капан ,от който няма излизане !

    Коментиран от #29

  • 22 стоян

    9 15 Отговор
    Значи договора забранява изработване и въоръжаване с ракети които имат обхват над 500 км и могат да носят ядрен заряд =а руските хитреци направили такава ракета но до 480 км стигала =ами с малко повече гориво няма ли да стигне 800 км -Е това не е ли доказателство че кгб мафията лъже

    Коментиран от #36

  • 23 Пеньо

    5 8 Отговор
    Тези се ос*аха с лъжите си!
  • 24 Руските свине

    9 14 Отговор
    много късно се сетиха да правят демонстрации. русия винаги е лъгала, лъже и ще продължава да лъже и никой освен проскубаните и смрадливи ушанки не и вярва.
  • 25 Само питам

    7 11 Отговор

    До коментар #20 от "385":

    "Ми" ти путлерастче жив ли ще останеш или пишеш от Чукотка? Или за теб е въпрос на чест да умреш от руска ракета. Кажи си руска подлого!

    Коментиран от #27

  • 26 баба ванга

    6 7 Отговор
    ке напраят атентат на малкию от негови човеци ще е

    Коментиран от #34

  • 27 ПИТАЩАТА СВОЛАЧ

    8 4 Отговор

    До коментар #25 от "Само питам":

    СЕКИ СИ НОСИ КРЪСТА ВКЛЮЧИТЕЛНО И МНООООГО ПИТАЩИТЕ СОПОЛАНКОВЦИ.

    Коментиран от #28

  • 28 Само питам

    6 3 Отговор

    До коментар #27 от "ПИТАЩАТА СВОЛАЧ":

    Който задава въпроси се чувства като глупак за 5 минути, който не пита за нищо е глупак за цял живот!
  • 29 goni

    7 4 Отговор

    До коментар #21 от "Честен човек":

    На тях им пука много повече, отколкото на всички останали! Знаят какво е Война! Остави го Путин! Ако, не е той ще е някой друг. САЩ ги излъга! И то много жестоко! Цитат:" Мислехме че ни мразят, защото сме комунисти, оказа се че ни мразят защото сме руснаци." Между другото страната им се състой от над повече от сто националности! Ще стане много дълго, иначе се изкушавам да пиша, какви майстори са в това да убедят един народ да е част от тях! Няма нищо общо с насилието! Майстори са в областта на дипломацията! Големият им проблем е че не могат да дръпнат икономически! То, пази Боже, ако успеят!:)
  • 30 Рашка с чашка

    9 6 Отговор

    До коментар #18 от "****":

    Вие от Лудогорието не учите ли география в училище, или само се кланяте на изток. 480 километра обсег от Черно море ли е цяла Европа? С тези ракети могат да обстрелват Украйна, Румъния, Турция, Грузия и Балтийските страни и като бонус България.
  • 31 jforfk

    11 8 Отговор
    Едва ли за някой е тайна, че Русия нарушава договора по РСМД. Това е известно още от 2005 година когато руснаците СЪВСЕМ ОФИЦИАЛНО на оръжейно изложение показват контейнери на наземни установки и ракети за ... морско базиране - сегашните "калибър". Но всички са слепи или се правят на такива. През 2012 год Русия за първи път изпитва "Рубеж" ракета с голям радиус на действие - 11000км с една "незначителна" подробност. Може да се пусне от 1500 до 11000км. НО!! През 2000 година САЩ нарушават международното право и ЕДНОСТРАННО ИЗЛИЗАТ ОТ ДОГОВОРА ПО ПРО. И казват, че ще строят трети район по ПРО срещу Иран и С. Корея. И разполагат на ЗЕМЯТА В НАРУШЕНИЕ НА РСМД КОНТЕЙНЕРИ Мк-41. Тези контейнери са с двойно предназначение, както за ракети СМ3/6 така и за "Томахоук" с 1700 км. Нарушаващи договора. И да и едните и другите нарушават. Но Русия ОТГОВАРЯ на нарушението на договора от страна на САЩ
  • 32 Китай ко

    4 2 Отговор
    Цялата дандания е заради Китай. Освен ФАЩ и Рус, други няма в договора! А има още поне 5 държави, които също трябва да влязат в кюпа. Но, ... най-вече Чайника.

    Коментиран от #38

  • 33 Гост

    5 6 Отговор

    До коментар #13 от "Сделано в раша":

    Абе не знам...ама точно от тия ракети когато удариха Сирия,американците си бяха там и много добре видяха кои цели унищожиха. А по-интересното е че засякоха и от къде ги изтреляха руснаците. Та все си мисля че те по-може да смятат от теб. А ти сигурно не знаеш и от къде ги изтреляха ама плещиш глупости.
  • 34 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 35 Георги

    4 1 Отговор

    До коментар #17 от "Иван Х":

    Историята за това е история за да се учим от нея и да не повтаряме едни и същи грешки. Да за полските офицери в гората на Катинка,си прав. Но кой беше начело на СССР тогава,а.? Сталин е бил същия ненормалник като Хитлер,просто му е провървяло да е победител. Същия той,след 46г,е погубил в терор и лагери над 3милиона руснаци..не някакви други а руснаци. Така че сравнението ти не е правилно според мен. Света вече е друг сега не един човек а цяла една държава е с мания за величие и с арогантноста на бандитите си от 60-те години се опитва да налага норми на всички и всичко в света. А аз обичам баланса,защото маниите обикновенно не водят към нищо добро.
  • 36 Мммм

    8 4 Отговор

    До коментар #22 от "стоян":

    Ами трябва малко акъл,че за да сложиш малко повече гориво повишаваш и теглото,а от там пада скоростта и далекобойността,така че тезата ти е неправилна,да не говорим,че базираните в Румъния ракети за около половин час се преоборудват от отбранителни в нападателни,та смятай кой е лъжеца и мошеника в случая. Всъщност всички знаем това е САЩ.
  • 37 Баси

    2 4 Отговор
    Я, джендъркия актив е налазил форума. Тъй де трябва да се громи омразната им Русия дето нарушава правата на себеподобните им. Дерзайте по комсомолски. Бъдете готови ;)
  • 38 jforfk

    1 5 Отговор

    До коментар #32 от "Китай ко":

    Мислете бе хора. Не е толкова трудно. Къде срещу Китай ще разположите ракети на СУШАТА? Ами няма къде освен може би на Окинава или в Япония. В Тайван е невъзможно. Това би се възприело от Китай, като намеса във вътрешните му работи. В Ю. Корея не става - не се знае как ще реагира ненормалника от Пхенян. В Индия? Ами те никога не биха го позволили. Пакистан, Афганистан? А как ще реагира Русия? Бившите републики завършващи на стан? Русия ще търпи?! Може би Монголия? Пак не става. А срещу Русия? Ами навсякъде, васални страни на НАТО в Европа колкото щеш.
  • 39 стоян георгиев

    3 1 Отговор
    руснаците си мислят че някои им вярва????ракетата им със сигурност нарушава споразумението ,което ще доведе до липса на такова.
  • 40 бомбата

    0 1 Отговор
    и да се тръшкат янките стана ясно кой лъже и че лиса затуй вика че гроздето е кисело.....
  • 41 СТАРОТО

    0 0 Отговор

    До коментар #10 от "goni":

    да ти пикая на братята-тези твои братя са ни тъпкали в продължение на 60 години .
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания