Last news in Fakti

6 Февруари, 2019 07:59 1 632 25

Тръмп: Ние сме една нация и имаме своята мечта (СНИМКИ)

  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • реч-
  • конгрес-
  • сенат

Президентът на САЩ произнесе дългоочакваната си реч "За състоянието на съюза"

Тръмп: Ние сме една нация и имаме своята мечта (СНИМКИ) - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Дневният ред, който ще представя тази вечер, не е републиканска програма или тезисите на демократите. Това е дневният ред на американския народ. Ние сме една нация и имаме своя мечта.

Това заяви президентът на САЩ Доналд Тръмп в речта си "За състоянието на съюза". Неговото слово на няколко пъти беше прекъсвано с възгласи "САЩ, САЩ". Речта продължи близо час и половина.

Тръмп отдаде почит на трима ветерани от десанта в Нормандия и на Бъз Одрин, който на американска ракета отнесе американския флаг на Луната. Той не пропусна да отбележи и ветераните, които са освобождавали и концентрационния лагер "Дахау".

Победата не е за една партия, а за американската нация, посочи президентът.

Америка никога няма да бъде социалистическа страна. Така атакува президентът Демократическата партия за нейните призиви за повече социална политика.

Тръмп: Ние сме една нация и имаме своята мечта (СНИМКИ)

Тук, в Съединените щати, ние сме обезпокоени от нови призиви за приемане на социализъм в нашата страна. Америка е основана на свободата и независимоста - без принуда от страна на правителството. Ние сме родени свободни и ще останем свободни. Тази вечер подновяваме нашата решимост, че Америка никога няма да бъде социалистическа страна, обеща Тръмп под възгласите от залата "САЩ, САЩ".

Президентът не пропусна да спомене за успехите срещу "Ислямска държава" в Близкия изток. Преговорите с талибаните ще ни позволят да намалим своето военно присъствие в Афганистан, отбеляза Тръмп.

Той не пропусна да поиска от съюзниците на Вашингтон в НАТО да поемат своята част от разходите за отбрана.

САЩ се оттеглиха от ракетния договор с Русия, за да защитят страната си. Постигнатите споразумения поставяли Белия дом в неизгодна позиция, припомни Доналд Тръмп. Той посочи, че е признал Хуан Гуайдо за легитимен президент на Венецуела.

Съединените щати са насочили всички усилия за създаване на нова система за противоракетна отбрана, заяви президентът. Доналд Тръмп не пропусна да отбележи, че армията и икономиката на САЩ предизвикват завист по света.

Преместването на посолството на САЩ в Йерусалим е следствие на политиката на реализъм на моята администрация, посочи Тръмп.

Той отново подчерта необходимостта от стена по границата с Мексико и мерки срещу незаконната имиграция.

Стените работят. Стените спасяват животи, отбеляза Тръмп.

Тръмп: Ние сме една нация и имаме своята мечта (СНИМКИ)

Няма по-добър проблем, който да илюстрира разделението между американската работническа класа и политическия елит от незаконната имиграция. Заможните политици и донори настояват за отворени граници, докато живеят зад стени, врати и охрана.

За първи път Тръмп обърна внимание за предстоящия краен срок за държавно финансиране на правителството.

Конгресът има още 10 дни, за да приеме законопроект, който ще финансира нашето правителство, ще защити нашата родина и ще осигури нашата южна граница.

Нелегалната миграция и строежът на стената бяха една от основните точки в речта на президента. Той не пропусна да отбележи, че броят на нелегалните мигранти е най-големият в историята на САЩ.

Той обяви и отпускането на 500 млн. долара за борба с рака при децата. Президентът не пропусна да призове Конгреса да приеме законодателство за забрана на аборта при напреднала бременност.

През ХХ-ти век Америка спаси свободата, трансформира науката и предефинира стандарта на живот на средната класа за целия свят. Сега трябва смело да влезем в следващата глава на това велико американско приключение и трябва да създадем нов стандарт на живот за XXI-ви век.

Заедно можем да прекъснем десетилетията на политически застой. Можем да преодолеем старите разделения, да излекуваме старите рани, да изградим нови коалиции, да изградим нови решения и да отключим необикновеното обещание за бъдещето на Америка. Решението е да го направим, посочи американският президент.

Нашият съюз е силен, заяви Доналд Тръмп. Тези негови думи бяха посрещнати със скандирания: "САЩ, САЩ ...".

Той категорично отхвърля политиката на "съпротива" и призова американците "да избират величие".

Но трябва да отхвърлим политиката на отмъщение, съпротива и възмездие - и да приемем безграничния потенциал на сътрудничество, компромис и общото благо.

Заедно можем да прекъснем десетилетията на политически застой. Можем да преодолеем старите разделения, да излекуваме старите рани, да изградим нови коалиции, да изградим нови решения и да отключим необикновеното обещание за бъдещето на Америка.

Трябва да избираме между величие или спънка, резултати или съпротива, визия или отмъщение, невероятен напредък или безсмислено унищожаване.

Тази вечер ви моля да изберете величие, поиска стопанинът на Белия дом.

Президентът на САЩ произнесе втората си годишна реч "За състоянието на съюза" пред двете камари на американския Конгрес.

Тръмп: Ние сме една нация и имаме своята мечта (СНИМКИ)

Речта първоначално бе насрочена за 29 януари, но заради частичния шътдаун, тя беше отложена до намирането на изход от кризата.

Тръмп говори пред двете камари на Конгреса в момент, когато рейтингът му пада. Освен това неговата Републиканска партия претърпя загуба на междинните парламентарни избори през ноември.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 дамммммммммм

    19 10 Отговор
    В тоя Мордор отдавна умряха всички мечти.Сега там има само печалба на гьрба на американците.Мизериата обхваща все повече тьполизирани говедари и те в калта живеят с илюзията за американската мечта....

    Коментиран от #11

  • 2 БКП ТВ

    17 7 Отговор
    Така разбрах ме, че трябва ВЕЛИКАТА краварска сила и мощ, само тя да краде и управлява света!
  • 3 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 4 Nikita

    13 6 Отговор
    Нека вашите американски мечти останат само по вашите родни индиански земи.Меко казано от вашите демократични мечти тънат в мизерия и смрад много страни....
  • 5 Kurti

    6 9 Отговор
    Ima dvama prezidenti igrachi ot nai-golym kalibar.Roni i Doni.purviyt razturi cccp vtoriyt shte gi dovurshi

    Коментиран от #8

  • 6 Хасан

    8 6 Отговор
    Империята на Сащ ...всички да работим за благото и поосперитета на американците ..хай сиктир...ще ми налагат как ще живея «,свободен»
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Мислещ

    5 5 Отговор

    До коментар #5 от "Kurti":

    Има само един"дремшбен" проблем - версия на СССР се строи под носа му и той не си мърда пръста, освен тук-там да похленчи в Туитър. В момента се гради комуунизъм от най-долния тип и мнозинството от американците биват репресирани по всевъзможни начини. Тези американци са всъщност именно феновете на Тръмп, та всеедно Хилъри е спечелила изборите. Не личи по нищо Тръмп да е на власт, още по-малко да разтуря каквото и да било. Всъщност първата му работа като спечели беше да нацелува задника на Хилъри и това не беше единственият подобен случай
  • 9 Румяна Костова

    10 6 Отговор
    Когато една държава има трилиони долари заем,величие не е точната дума,която я характеризира! Била е Америка някога до 70-те години държава на свободата и неограничени те възможности.Сега никой журналист не може да писне и да изрази мнение ,различно от онова ,което се налага от водещите корпорации,управляващи там.

    Коментиран от #12, #13

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Alpha_Lone_Wolf

    14 4 Отговор

    До коментар #1 от "дамммммммммм":

    Но, най-голямата комунистическа мечта все още е жива - ДА ОКРАДЕШ РОДИНАТА СИ И ДА ЗАЖИВЕЕШ В АМЕРИКА!
  • 12 Мислещ

    3 2 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Именно. Когато дори президентът е в опозиция (Разбира се това е просто за шоуто, да подлъгват наивните, иначе и той си е част от същата корпоративна машина) и той, заедно с поддръжниците му, са репресирани на всяка крачка, това е сигурен знак за сериозен проблем и зловеща диктатура.
  • 13 Alpha_Lone_Wolf

    9 10 Отговор

    До коментар #9 от "Румяна Костова":

    Не е като в Русия, там е истинска свобода на словото. Затвориха вестника който пръв написа, че Кабаева е любовница на Путин на следващия ден.
    На Тръмп всичките му деца са законни!
    За незаконните Путин, никой нищо не казва!
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Думи

    4 1 Отговор
    Щатите нямало да станат социалистическа страна, а ние им изпратихме толкова много бивши комунисти и настоящи социалисти! За превъзпитание ли са там тези хора, или за пропаганда? И кой ще надделее в бъдеще? Демократите са новите социалисти, затова са мнозинство.
  • 16 Еl comandante originale

    3 4 Отговор
    Комунизма е болест на душата, а ние комунистите я разнасяме сред нормалните хора в интернет пространството! Полейте ни с напалм и ни подпалете живи или ни оставете да си бръщолевиме глупостите и тъпизмите тука! Оставете ни да се въргаляме в калта на комунизма, в собствената си мизерия и простотия, като свине от китайско-руския лунен календар.

    Коментиран от #18

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 пак съм аз

    3 0 Отговор
    Този пак е с отворена уста.
  • 20 Alpha_Lone_Wolf

    2 1 Отговор

    До коментар #18 от "El comandante":

    Да бе всички знаем, че си лявата партия!

    Коментиран от #22

  • 21 Жигули

    2 1 Отговор
    Ляв завой десен завой.
  • 22 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 23 Гост

    3 0 Отговор
    Каква нация сте бе, знаеш ли какво изобщо означава тази дума?! Сбирщина от националности не прави нова нация! Американска нация няма!
  • 24 готс

    1 1 Отговор
    Публикувано във факти.бг: Ние сме една нация и имаме своята мечта.Да плющим всички останали.
  • 25 Bubbles

    1 1 Отговор
    БАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХ Нация?
    Коя нация ба?
    Китайците, негрите, евреите? Кои?
    САЩ Е СБИРЩИНА А НЕ НАЦИЯ!