Last news in Fakti

5 Февруари, 2019 10:55 1 729 11

Заплахите на Тръмп за война са лудост

  • венецуела-
  • доналд тръмп-
  • николас мадуро

Николас Мадуро обяви, че армията е готова да отблъсне инвазия

Заплахите на Тръмп за война са лудост - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Президентът на Венецуела Николас Мадуро обяви, че военните в страната ще направят всичко възможно, за да предотвратят чуждестранна военна намеса, съобщи РИА Новости.

В момента Венецуела се намира в политическа криза, след като лидерът на опозицията Хуан Гуайдо се самообяви за президент. Той има подкрепата на САЩ, Европа и повечето страни от Латинска Америка.

„Уверявам ви, че никой, дори и войниците на агресора, няма да влязат в нашата земя. Ние разполагаме с въоръжени сили, които могат да защитят нашата земя. Има някои, които заплашват Венецуела с намеса. От сряда ние започваме национално събиране на подписи в цялата страна, които ще бъдат представени пред Белия дом, за да се предотвратят тези планове“, заяви Мадуро.

Той обвини опозиционните сили в дясно, че възхваляват президента на САЩ Доналд Тръмп и искат военна подкрепа от него. Според него Тръмп търси война с Венецуела, заради природните ресурси на страната.

Венецуелският президент заяви, че заплахите за война на Тръмп са лудост и не може да бъдат приети.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 съвет

    7 28 Отговор
    Мили (ни) Мадур(к)о ,не ти ли се изясни ,че за да си спасиш кожичката е (крайно) наложително да се качиш на чакащото руско самальотче (надявме се ,че освен злато са оставили и място за един човек) и да си плюеш на петите ?! Не САЩ и Тръмп са ти виновни ,че докара страната си - от най богата в латинска Америка до ... по бедна от повечето африкански държави , ?! И това - при всичкия петрол ,който имате ???!!!

    Коментиран от #6

  • 2 Hhhhhhhh

    26 4 Отговор
    Как е възможно някой да се самообяви и бг кратните да го подкрепят. По тая логика няма нужда от избори.
  • 3 Hhhhhhh

    7 2 Отговор
    Са се чете кратуните.
  • 4 Гост

    14 0 Отговор
    Казано 1 към 1.
  • 5 Стамат

    14 0 Отговор
    Казано в прав текст.Всичко е за петрол.Краварите нападат за да грабят .Иначе на краварските бомби има надпис демокрация.
  • 6 Бачо Киро

    15 0 Отговор

    До коментар #1 от "съвет":

    Тъй де, баш заради петрола Венецуела е в джаза. След Сирия САЩ нали трябва да смучат от някъде ... Като не си плащат като Саудитска Арабия е така. Нали виждаш саудитците - каквото и да направят отговорът на САЩ е, че не може да си развалят бизнеса с тях ...
    Утре Нинова ако се самообяви за Премиер ще и пригласяш ли? Опозицията бойкотирала изборите .... Сега се самообявява ... Много деморатично естествено ...

    Коментиран от #10

  • 7 БКП

    8 1 Отговор
    Мадуро ще устрои на янките втори Виетнам. Армията му е голяма и е тренирана за партизанска война. Янките знаят какво клане ще стане ако нахлуят и ги е страх.

    Коментиран от #8

  • 8 Раднево зове

    1 7 Отговор

    До коментар #7 от "БКП":

    Той и чичо Садамчо мислеше същото. Дезорганизирана и немотивирана армия на Венецуела, няма да се бие за диктатора. Армията е с народа, просто генералите изчакват да видят накъде ще духне вятъра о ще му скроят шапка на Мъдурестия

    Коментиран от #9

  • 9 БКП

    4 0 Отговор

    До коментар #8 от "Раднево зове":

    Дезорганизирана и немотивирана?!!! Генералите са дърти чависти, армията е добре екипирана и обучена от кубински инструктори да води партизанска война, избягвайки открити сражения. Ако нахлуят, гринговците ги чака клане (в Куба - също). Този факт много добре го знаят, затова разиграват цирка с Гуайдо.

    Коментиран от #11

  • 10 Румяна Костова

    2 0 Отговор

    До коментар #6 от "Бачо Киро":

    Или пък ,ако не им изнася политиката на Радев,от САЩ да ни изберат техен си човек.Ако от ЕС се съгласят,значи няма да има проблеми.Успее ли им авантюрата и във Венецуела,значи ще почнат да действуват открито ,а не както досега, зад кулисите да подкрепят подходяща кандидатура.По новия метод се печелят пари и време.
  • 11 Румяна Костова

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "БКП":

    900 000 войника трудно ще останат незабелязани при партизанска война,ще има и открити сражения.Дано да не се стига до този сценарий.