Last news in Fakti

11 Февруари, 2019 09:34 1 365 0

Новият шеф на Пентагона на ключова визита в Афганистан

  • патрик шанахан-
  • афганистан-
  • пентагон-
  • джим матис-
  • ашраф гани

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан пристигна в Кабул

Новият шеф на Пентагона на ключова визита в Афганистан - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Изпълняващият длъжността министър на отбраната на САЩ Патрик Шанахан пристигна в Афганистан, за да се срещне с американски командири и афганистански лидери, включително президента Ашраф Гани, на фона на усилията за постигане на мир с талибаните, предаде АР.

Необявеното посещение е първото за Шанахан. По-рано той беше втори в йерархията на Пентагона след Джим Матис, който подаде оставка през декември.

Пред журналистите, пътуващи с него, той посочи, че иска да подчертае пред афганистанците, че те трябва в крайна сметка да вземат решение за собственото си бъдеще, включително как да постигнат мир с талибаните.

Шанахан допълни, че няма инструкции от Белия дом да намали броя на контингента в Афганистан от сегашните 14 000 души.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: