Last news in Fakti

8 Март, 2019 11:37 2 093 8

Словакия привика руския посланик

  • словакия-
  • посланик-
  • русия

Спорове около изявление на словашкия заместник - министър на отбраната

Словакия привика руския посланик - 1
Снимка: Shutterstock

Словакия привика руския посланик в страната, съобщи РИА Новости.

Посланик Алексей Федотов е бил привикан, заради коментара на посолството, относно статия в местен вестник. Тя е била озаглавена „враговете на Русия“.

По-рано руското дипломатическо представителство е изпратило нота, заради публикация на заместник- министъра на отбраната Роберт Ондрейчак. В нея той твърди, че в руските стратегически документи се говори за враждебни отношения със Запада, НАТО и ЕС.

Федотов заяви, че е неприемливо да има твърдения за подобна информация в руски дипломатически документи. Русия е поискала Словакия да разясни до колко позицията на Ондрейчак се покрива с тази на правителството.

Федотов заяви, че така и не е имало официален отговор от изданието. Представители на Словакия вече заявиха, че позицията на заместник – министъра е лично негова и не е официална гледна точка на Братислава.

С подобна позиция излезе и Министерството на отбраната на Словакия.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    25 3 Отговор
    "Роберт" Ондрейчак - колко соросоидно звучи !!! И тоя като нашия Плевел !!!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 хаахааахххааа

    10 2 Отговор
    Най-важното....-правителството казва-това е лично мнение на вьпросният министьр
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Реалист

    0 4 Отговор
    Енчев, днес не си си пил хапчетата и постваш една и съща простотия под различни новини. Толкова е несвързана, че се притеснявам за здравословното ти състояние.
  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 Барчо

    4 1 Отговор
    Звучи като да са се извинявали, а не да са привикали дипломат и да му набиват канчето, както звучи в заглавието на статията.
  • 8 еми

    6 1 Отговор
    Забележете не минава и ден когато Русия застрашава Европа,НАТО,ЕС или националната безопасност на някой от "цивилизованите европейски страни" същите думи същия начин и зад всичко това стоят Американците постояно внушават страх ,омраза ненавист към Русия.Същите " свине "вече 30 години рушат дъжави свалят правителства,(около 50 страни са извършили и са "докарали" на власт свои хора) и светът с всеки изминат ден става по-непредсказуем се приближава към глобален военен конфлик и същите идиоти си мислят както при Първата и Втората Световна война пак ще бъдет победители.
Новини по държави: