Last news in Fakti

12 Март, 2019 19:32 3 328 3

Ким Чен-ун не иска вече да е депутат

  • ким чен-ун-
  • северна корея-
  • ядрена програма-
  • кндр-
  • ким йо-чен

Лидерът на КНДР не фигурира в списъка на новоизбраните севернокорейски народни представители

Ким Чен-ун не иска вече да е депутат - 1
Снимки: БГНЕС/EPA

Председателят на Държавния съвет на КНДР Ким Чен-ун не фигурира в списъка на депутатите, избрани в неделя в парламента на страната - Върховното народно събрание. Това съобщи южнокорейската агенция Йонхап, предаде ТАСС.

Севернокорейското радио и телевизията прочетоха в ефир имената на всичките 687 новоизбрани депутати, но името на държавния лидер не бе сред тях. Според Йонхап това означава, че Ким Чен-ун не се е кандидатирал.

Депутатите от Върховното народно събрание на КНДР се избират с пряко тайно гласуване на всеки пет години и по принцип се събират веднъж годишно в Пхенян, за да одобрят на еднодневно заседание държавния бюджет и най-важните законопроекти. В паузата между сесиите законодателната власт е в ръцете на президиума на парламента.

Предходните парламентарни избори в КНДР се състояха през 2014 г. Тогава Ким беше регистриран като кандидат от 111-и избирателен окръг на страната, напомня ТАСС.

Ким Чен-ун не иска вече да е депутат

Според Йонхап сред новоизбраните обаче е сестрата на силния човек в Пхенян - Ким Йо-чен, която е сред най-доверените сътрудници на Ким Чен-ун.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1111

    9 3 Отговор
    Той е Господ,не му трябва да е депутат!
  • 2 РЗС

    7 0 Отговор
    тоя е измислил нов начин да му се четка народа, сега ще го дописват и избират в бюлетината без да е в листата.
  • 3 Да погледнем у нас

    0 0 Отговор
    И Сергей Станишев е президент, но иска и да е евро депутат, за разлика от Ким Чен Ун! Струва си човек да се вгледа в тази подробност!
Новини по държави: