Last news in Fakti

5 Април, 2019 11:50 4 019 18

Великобритания зове НАТО да отговори на Русия

  • великобритания-
  • нато-
  • русия

Лондон обвини Кремъл за нарушаване на споразумението за ракетите със среден обсег

Великобритания зове НАТО да отговори на Русия - 1
Снимка: Shutterstock

Комисията по отбрана към Камарата на общините в британския парламент обвини Русия за фактическо обезсилване на Договора за ракетите със среден и малък обсег, съобщи Би Би Си.

Според Комисията договорът няма да бъде изпълнен, заради отказа на руските власти да изпълнява заложените условия. Докладът призовава НАТО да отговори на руските действия, спрямо приоритетите на държавите от групата.

Великобритания смята, че пред ООН трябва да се представят доказателства, за това, че Русия се е върнала към използването на ракети, нарушаващи договора. През миналата година президентът на САЩ Доналд Тръмп обяви, че изтегля страната си от договора, заради неговото неспазване от страна на Русия.

Русия отговори с реципрочни действия.

„Ние и всички членове на Алианса трябва да разгледаме последиците от разполагането на руски ракети с цел да бъдат заплаха за Западна Европа. Те могат да накърнят връзката между САЩ и другите членове на съюза в случай на криза“, заяви председателят на Комисията по отбрана Джулиан Луис.

Според британски експерти нарушаването на договора съответства на руската военна доктрина. Смята се, че дори при сключването на нови договори, Русия трудно би ги спазвала, ако не бъде приложен строг контрол.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ****

    52 4 Отговор
    Айде стига ревахте,да сте ревали срещу Тръмп,че еднолично се отказа от договора,а не да прехвърляте вината на друг.Или така сте свикнали все друг да ви е виновен,сега ще си търпите последствията от високомерното си държане.
  • 2 СССРБарета

    56 6 Отговор
    Никой не може да казва на Русия какво оръжие да притежава и да разполага още повече такива джуджета като Великобритания!
  • 3 Сталин

    43 6 Отговор
    Долу САЩ и НАТО!
  • 4 Бай Натю

    8 49 Отговор
    Единствения проблем пред НАТО е, че няма да има кой да подпише пълната и безусловна капитулация на Русия. Путин и шайката му или ще бъдат линчувани от самите руснаци или ще са избягали в Северна Корея.

    Коментиран от #7, #13

  • 5 Рошко

    24 2 Отговор
    Ревът зад гърба на другите,покажете се по смело бе лицемери изкелефенчени
  • 6 Аз да ви

    29 3 Отговор
    Тия гейо ве себе си не могат да оправят тръгнали света да развалят..
    Където са минали нищо хубаво не се е случило.........
  • 7 ****

    21 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Натю":

    От руското консулство обещаха да ти издадат пълномощно,за да потпишеш договора за капитолация,сега се успокой вече,че да не вземеш да се гътнеш,че тогава трябва да търсим друг като тебе който да потписва.

    Коментиран от #8

  • 8 Бай Натю

    5 32 Отговор

    До коментар #7 от "****":

    Единствения проблем пред НАТО е, че няма да има кой да подпише пълната и безусловна капитулация на Русия. Путин и шайката му или ще бъдат линчувани от самите руснаци или ще са избягали в Северна Корея. А от украинците ще стане прекрасен окупационен корпус, който да пази реда и да провежда депутинизациата в Русия. Хем знаят езика, хем манталитета на рашките.

    Коментиран от #9, #16

  • 9 парлак

    20 3 Отговор

    До коментар #8 от "Бай Натю":

    Бай Натю,какво пушиш?!?!
  • 10 11666

    16 3 Отговор
    Тюхо,Тюхо,Баба Меца е будна!

    Коментиран от #12

  • 11 ПЕНКО

    14 0 Отговор
    ЩО БРЕ ??? НЕ МОГАТ ЛИ ИМПЕРЦИТЕ : АНГЛИЯ ; ИРЛАНДИЯ; КАНАДА; АВСТРАЛИЯ ; ШОТЛАНДИЯ И СИЕ- ДА "ОТВЪРНАТ"НА РУСИЯ ??? КАК ТАКА ЦЯЛОТО-" 30 ДЪРЖАВИ "НАТО ТРЯБВА ДА "ОТВЪРНЕ " НА ЕДНА САМО РУСИЯ ???!!!???
  • 12 Сесесере

    3 15 Отговор

    До коментар #10 от "11666":

    Баба ти Меца докато си мръдне дебелия г.з и до там е.
  • 13 Дедо Ванго

    18 2 Отговор

    До коментар #4 от "Бай Натю":

    Когато един ден се срещнеш с Хитлер и Наполеон ги попитай за тяхното мнение по въпроса.
  • 14 Бай Бай

    0 12 Отговор
    Еееех ако спре финансирането от Путин, кой ще слага неговите плюсове.
  • 15 Сталин

    13 0 Отговор
    САЩ разположиха в Румъния и Полша ракетни установки, които могат да изстрелват ракети с малък и среден обсег с ядрени бойни глави. Щеше да е голяма глупост, ако Русия си беше затворила очите за това. Наистина ли кретените от Норд Атлантик Терорист Организейшън вярват, че могат да получат тактически превес по толкова нагъл начин?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 нибиру

    4 0 Отговор
    Уплашиха ги с НОВИЧОК и сега говорят несвързано .Да си гледат БРЕКСИТА първо ,че май не знаят какво искат ,не са толкова велики както е било преди 100 години.Една руска подводница се показа на 13 мили от териториалните им води миналата седмица да им напомни за новите оръжия ...
  • 18 От поговпрка

    2 0 Отговор
    Искали: "Дай си мъжо, жената, пък ти иди в тръните". Е, да, ама не! Макар, че е от покойник.
Новини по държави: