Last news in Fakti

12 Април, 2019 07:48 1 620 11

Тръмп: Готов съм за нова среща с Ким

  • доналд тръмп-
  • ким чен-ун-
  • сащ-
  • северна корея

Американският президент обаче подчерта, че наложените санкции на КНДР остават в сила

Тръмп: Готов съм за нова среща с Ким - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп е готов за нова среща със севернокорейския лидер Ким Чен-ун след провала в Ханой, съобщиха световните информационни агенции. Това заяви той по време на разговорите с южнокорейския си колега Мун Дже-ин.

Тръмп обаче подчерта, че наложените санкции на КНДР остават в сила. Пхенян се надява на облекчаването им, но не е предприел стъпки за премахване на ядрени обекти.

Самият Мун Дже-ин приема срещата в Ханой не като провал, а необходима стъпка от дълъг процес.

На трета среща на високо равнище САЩ-Северна Корея се надява американският държавен секретар Майк Помпео. Той добави, че е имало по-нататъшни разговори с КНДР след неуспешната среща на върха във Виетнам през февруари.

В края на март стана ясно, че американският президент е поискал Северна Корея да предаде на САЩ ядреното си оръжие.

Тръмп е предал на севернокорейския лидер Ким Чен-ун официален документ с това искане по време на срещата им в Ханой.

Сред другите искания на Белия дом са демонтирането на ядрената инфраструктура на Пхенян, достъп на американски инспектори до ядрените обекти на Северна Корея, пренасочването на учените, работещи по военната ядрена програма към граждански проекти.

Според източник на агенцията Вашингтон за първи път е конкретизирал пред Пхенян какво трябва да включва денуклеаризацията.

Срещата между Тръмп и Ким в Ханой беше прекъсната внезапно без постигане на съгласие между двамата държавни глави.

Тръмп: Готов съм за нова среща с Ким

Дни по-късно беше съобщено, че Северна Корея възстановява демонтираните съоръжения на ракетния полигон Сохе на западното си крайбрежие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 hmhmhm

    11 1 Отговор
    Ти може да си готов , но дали момчето иска да си говори с теб ... Май ти е голямо тефтерчето с желанията! Айде да почакаш малко , докато ти се поуталожат мераците !
  • 3 Давид

    3 2 Отговор
    Да премахнем от Влас герб , патриотите , атака ДПС . Те създават етнически конфликти .
  • 4 Мишо Бирата

    15 0 Отговор
    "мериканският президент е поискал Северна Корея да предаде на САЩ ядреното си оръжие" - това е някаква грешка в превода вероятно ?!?
    Или дебилизмът в краварската администрация е достигнал нови висини !!!
    Да предаде доброволно Кимчо ядрените си оръжия ???!!!??? - това даже и за виц не става - ха-ха-ха !!!
  • 5 Да бе

    9 1 Отговор
    Еми готов ще си г-н палячо--след като Ким водородният вчера каза,че е готов да удари дьржавите налагащи санкции--не ще си готов,ами и хоро ще му играеш на Кимчо...
  • 6 12345

    11 2 Отговор
    Бай Дончо съвсем "олекна", щом с един Кимчо не може да се оправи. Американците загубиха господстващата си роля и вече това е ясно на всички. Вчера Египоет им би шута. Преди тях Индия ги отсвири. За Ердоган е ясно. Рашките пратиха два самолета с войничета във Венецуела и там май няма да се сади американска демокрация. Диктатора Асад си взе почти цяла Сирия. В Либия нещата отиват на зле. В Афганистан също. Май управлението на Дай Дончо ще е пълен провал. Жалко!
  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 Може

    9 1 Отговор
    "Американският президент е поискал Северна Корея да предаде на САЩ ядреното си оръжие"
    Може , може - само да си изберат дестинация и сами ще долетят !!!
  • 9 Пешо

    2 0 Отговор
    И без да искат говедата, пак ще получат ракетите на Кимчо, скоро ще им ги изпрати по въздух.
  • 10 гост

    1 0 Отговор
    На ким му писна да ти слуша празните ти приказки !!!
  • 11 димни сигнали

    0 0 Отговор
    Явно премиерът на Южна Корея не е бил съгласен на по-твърди американски действия срещу Северна, те напоследък стоплиха отношенията и се сближиха така че едва ли южнокорейците ще се навият да се върне пак старото положение. Затова лека полека и те отсвирват краварчеата, та ония клекнаха и ся искат нова среща с Ким и сигурно исканията им вече ще са доста по-скромни!