Last news in Fakti

13 Май, 2019 14:00 2 726 10

Западът натиска Сърбия заради Русия

  • сърбия-
  • западът-
  • русия

Ивица Дачич недоволен от отношението към страната

Западът натиска Сърбия заради Русия - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Западът оказва натиск върху Сърбия, заради развитието на отношенията с Русия. Това заяви сръбските външен министър Ивица Дачич, цитиран от RT.

Дачич заяви, че към неговата страна се прилагат двойни стандарти. Според него тя вече е свикнала на натиск, заради отношенията си с руското правителство.

„Западът има възражения по всеки въпрос. Ние обаче можем да удържаме на натиск. Западът беше против нашето споразумение за безвизов режим с Китай, както беше и против подобни споразумения с Индия, Индонезия и Русия. Там обаче са недоволни, само когато подобни отношения развива Сърбия. Когато с Китай дружат Хървавтия, Унгария и Германия, Западът не възразява. Този стандарт трябва да се промени“, заяви Дачич.

Той заяви, че страната му вече е започнала да полага тръбите от „Турски поток“, като се надява България да започне работа по проекта скоро. Той смята, че заради проекта Западът оказва натиск на Сърбия, но и припомня, че никой друг не е предложил газ на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 2 Психиатърът ти

    6 0 Отговор

    До коментар #1 от "Осман":

    Пак ли не си взе хапчетата?
  • 3 Могъщ Иракски Кюрдистан

    16 3 Отговор
    Всички турци живеят нелегално в Кюрдистан.
  • 4 Идем лево идем десно

    5 21 Отговор
    Ако запада натискаше Сърбия,нямаше половината от сърбите да са в Европа,Америка,Канада и Австралия от десетилетия.........
  • 5 българин

    10 2 Отговор
    помислете млади хора искате ли държава или не за второто сащ имат отговор.
  • 6 Хем ги боли

    7 10 Отговор
    Сърбите хем ги сърби.
  • 7 Анти милиционер

    3 12 Отговор
    Асанж разбра това, което говоря от десетилетие - че нсродът е бавноразвиващ. Добре, че навремето Синагогата разби Османската империя с масони(Левски, Ботев, Раковски....), че иначе този кух до безпаметност материал още щеше да е под робство.
  • 8 Българин

    8 13 Отговор
    В края на краищата ЕС има някои правила, които трябва да се спазват. Никой насила не дърпа Сърбия в съюза а само се посочват изискванията, които трябва да се изпълнят за пълноправно членство. Ако Сърбия не желае да ги изпълни и да не стане член на ЕС никой насила не може да я вкара, така , че да не се правят на жертва.
  • 9 българин

    2 3 Отговор
    лошо то е че никой не се съобразява с народа си.
  • 10 Националист

    2 3 Отговор
    Безвизов режим с Китай, Индия и Индонезия? Тия са луди за връзване! Ами те ще ви превземат държават тия не-бели хора!
    Пътувайте малко в чужбина и вижте какво става където стъпят те.
Новини по държави: