Last news in Fakti

12 Май, 2019 17:52 1 935 5

Вучич в Скопие: Да загърбим търканията от миналото

  • александър вучич-
  • сърбия-
  • северна македония-
  • балкани-
  • стево пендаровски

Вярвам, че ще отклоним проблемите в отношенията със Северна Македония, заяви сръбският президент

Вучич в Скопие: Да загърбим търканията от миналото - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Президентът на Сърбия Александър Вучич заяви след церемонията по встъпването в длъжност на Стево Пендаровски като президент на Северна Македония, че вярва, че двете страни ще отклонят търканията, които са съществували в предишния период, съобщи Танюг.

Вучич заяви пред журналисти, че тази година ще изпрати официална покана Пендаровски да посети Белград.

Сръбският президент бе помолен да отговори дали очаква, че ще бъдат преодолени търканията между двете страни от времето, когато Белград бе обвинен в Македония, че е участвал в опит за държавен преврат, във връзка с присъствието на сръбски разузнавач по време на безредици в македонския парламент през април 2017 г.

По думите на Вучич не е проблем, когато има търкания, а е важно народите да се уважават и обичат.

"А това е истина. Ще се опитаме да премахнем тези търкания. Вярвам, че имаме достатъчно капацитет за това", подчерта сръбският гост.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    13 3 Отговор
    Жужито му заръчал по телефона, да направи малко четки на македонеца, та белким кандиса да не влиза в НАТО и ЕС, ама няма да ги огрее, Македония вече е в алианса и в съюза и всичко е въпрос на време.
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Реалист

    9 5 Отговор

    До коментар #2 от "Българан Балкански":

    Сърбия ще се превърне в Северна Корея на Балканите. Трябва обаче да ги ошамарим с визи за да не могат да търгуват - да ги хранят орките
  • 4 Младеж

    8 8 Отговор

    До коментар #2 от "Българан Балкански":

    Не сърбите, а ние сме в безпътица!Стандарта на живот в Сърбия след 2 войни е по-висок от нашия само защото нас ни брулят вече 30 години - нито армия, нито промишленост имаме!

    Коментиран от #5

  • 5 Ххх

    3 1 Отговор

    До коментар #4 от "Младеж":

    Стандартът им не е по-висок, нито БВП-то, нито територията им, нито населението им, което е почти като нашето, половин идея повече, но може да се приемат за равни. Имат същите проблеми с имиграцията, изнасянето младит, обезлюдяването на цели региони и тн. Т.е. не са цъфнали и вързали повече от нас.
Новини по държави: