Last news in Fakti

10 Май, 2019 18:00 4 884 47

Армията на Сърбия е силна

  • сърбия-
  • армия-
  • александър вучич

Александър Вучич говори по време на военния парад

Армията на Сърбия е силна - 1
Снимка: Б ГНЕС/EPA

Сръбската армия е силна. Това заяви президентът на Сърбия Александър Вучич, цитиран от B92.

Вучич присъства на военния парад в Ниш. Той е организиран, за да отбележи годишнината от победата във Втората световна война.

„Нашите войници и офицери, благодарение на техните обучение и издръжливост, са добре подготвени. Те могат да отговорят на всяка една външна и вътрешна заплаха“, заяви Вучич.

В парада са участвали 40 000 военни, както и голям брой военна техника. На него са присъствали редица висши фигури от сръбското правителство.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Sorry

    7 6 Отговор
    "No match for NATO and the NWO"
    Kindly, your NWO representative
  • 2 дамммм

    52 16 Отговор
    Е щом свалиха супер стелса на краварите с ракета от 1967 година явно сьрбите не са лабави...

    Коментиран от #22, #27

  • 3 Borislav Popov

    35 35 Отговор
    Силна, силна, но Сърбия изгуби толкова територии, че стана по малка страна и от България, която пък е почти без армия ! Косово и Черна Гора се отделиха от Сърбия и не и обърнаха никакво внимание на тъз силна армия. Та, каква му е ползата на тоз джукест джендър, от неговата силна армия, питам аз и отговор от руските подлоги не сакам !

    Коментиран от #7

  • 4 Анти седераст

    22 6 Отговор
    Най-много жидът да им вземе и Войводина. Автономната област Войводина или Автономен край Войводина е административно-териториална единияа в Северна Сърбия с административен център Нови Сад. Населението на Войводина е около 2 000 000 души и е етнически разнородно, като над 25 етноса съставляват около 1/3 от него. Във Войводина има 6 официални езика. Уикипедия
  • 5 Ротшильд

    23 7 Отговор
    Съдбата на Югославия е бъдещето на Турция.
  • 6 бааах маааму

    36 3 Отговор
    Я пак-в парада са участвали над 40 000 военни!? Ми тя нашата цялата армия няма толкова войска или цифрата е грешна ?!

    Коментиран от #9, #40

  • 7 Абе шизоооооо

    34 9 Отговор

    До коментар #3 от "Borislav Popov":

    Лекичко пропускаш как сьрбите изгубиха тези земи- сьс любезната помощ на САЩ,Европа та чаки и Австралия и Канада участваха с няколко самолета...-пачата сега схвана ли разликата?

    Коментиран от #13, #14

  • 8 Никола Тесла

    23 2 Отговор
    "Никога не вярвай на евреин." ..... Never trust a Jew.
  • 9 падналия ангел

    10 1 Отговор

    До коментар #6 от "бааах маааму":

    Дават е 36-38 хил.
  • 10 Историк

    34 9 Отговор
    Не знам колко е могъща сръбската армия. Но не е лошо Вучич да почете за Сръбско-българската война. Когато младата, Българска армия пеша преминава от турската граница до Сливница, през зимата по цървули, лошо въоръжена с български командири само капитани, така помитат комшиите сърби, че... ако не е била Австро-Унгария щели да се спрем пред Виена
  • 11 Анти милиционер

    2 5 Отговор
    Добре, че нашите милиционери не скочиха на НСР.
  • 12 Амин

    29 12 Отговор
    С Божията и Руска помощ,Сърбия е последната преграда пред така наречената ислямска дъга.
  • 13 dedo ti pras

    34 12 Отговор

    До коментар #7 от "Абе шизоооооо":

    а как сърбите спечелиха тези територии??? с любезната помощ на любимите ви руснаци обезбългариха и клаха както и турчин не ни е клал...Сърбите имаха една подарена империя и разбира се я изгубиха.....се ми е жал за тях
  • 14 Borislav Popov

    16 13 Отговор

    До коментар #7 от "Абе шизоооооо":

    А ти пък "звбрави" че Косово и Черна Гора се отделиха от тойти сърболяци с референдум, също както Крим се отдели от Украйна. А тойти русняци отначалото уж бяха против и вдигаха врява до небето, но после млъкнаха, щото им са много къси кунките и "забрави" сигурно, че тойти сърболяци уж са братушки с иойти рушняци, но все още не са признали Крим !!! Ко ша прайм ся, питам аз и отговор от рускити подлоги не искам, хау, казах !!!

    Коментиран от #44

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 падналия ангел

    4 6 Отговор

    До коментар #15 от "бааах маааму":

    За цялата сръбска армия!
  • 17 Обикновен Бг

    14 3 Отговор
    На първо, второ, и трето място във военен конфликт е най-важно самата саможертва в и мето на родината си.
    А чак след това са неща като воъръжение, численост и подготовка.
    Примери хиляди.
  • 18 бааах маааму

    12 5 Отговор
    до 16
    Е да де но сметките пак не излизат ! В статията пише че на парада са били 40 000 ха ха! Даже с 2000 -3000 в по вече от сръбската армия да не сме им дали ние войска за парада ха ха май не ?????:)))

    Коментиран от #26

  • 19 парададжията сеирджия

    11 9 Отговор
    и техният е гейпарад кат' нашият :) к'о се пъчат на гол тумбак...
    загубиха територии, които не бяха техни, а само косово си е тяхно!
    оня ден зяпах парада на руснаците и без самолетите, хеликоптерите, то направо си беше посмешище, завършващо с една поамериканчена хореография насам-натам :) който го е гледал ще ме разбере :) накрая вместо преминаване на хвърковатите, минаха с мажоретна американски тип хореография и си беше голямата тъпня... единствено ракетните им космически войски пооправиха парада им... толкова смотан руски парад не бях гледал! а държа да подчертая, че го гледам целия всяка година :) догодина за 75-то бърем го бива пф... ма к'о ли ми дреме кат' аз съм срещу антантата :) да живеят централните сили и да мачкаме!
  • 20 Давид

    8 1 Отговор
    Защо циганина Азис присъства в рекламите ? Нали вървим към ново начало . Или греша .
  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 ЖОРО ПАВЕТО

    15 3 Отговор

    До коментар #2 от "дамммм":

    "Невидимият" Ф-117 беше свален над Сърбия със С-125 „Нева” от 1956г., а също така има свален и един Ф-16.
  • 23 JPower

    7 2 Отговор
    Който залага на количеството а не на качеството,е загубен. Вижте туркия, не може да се справи с кюрдите. Китайците са близо 1.5 милиарда , Индия 1 милиард, но си траят. А Израел, по-малка от България, пука от бой мюмюнките с помощта на сащ и много пари!!!
  • 24 ЙHК

    12 3 Отговор
    Сръбският парад с 40 000 военни, нашият българският с едва хиляда с рестро военна техника от частни колекционери. Срам за България и още по голем срам за тези които докараха армията до това положение.
  • 25 JPower

    8 2 Отговор

    До коментар #21 от "srbija":

    Нисте у праву нас увек сте нападали и никада нам нисте помогли.
  • 26 Румпелщилцен

    4 1 Отговор

    До коментар #18 от "бааах маааму":

    Цифрата е сбъркана на парада в Ниш, който е вторият по население град в Сърбия и е близо до Косово са участвали 4 000 военни.
  • 27 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 28 шляпалника

    5 0 Отговор
    Ми да си го върнат на НАТО. И по специално на Америка!
  • 29 Груйо

    8 3 Отговор

    До коментар #21 от "srbija":

    Да си жив и здрав за хубавите думи братко, нека гледаме напред. Имало е войни и вражда между нашите народи преди, но ние не трябва да живеем с миналото.
  • 30 бай Даньо

    11 2 Отговор
    Ниш е български град . Само да вметна в дискусията за нихилистично русоробската тълпа тук. Ниш е центъра на областа Поморавие , което Сърбия откъсва от земите на българската екзархия като награда за участието си във нашата освободителна война 1878 г. Участието им разбира се е минимално , но младата сръбска държава ако не е била войната от 1878 г са били глътнали вода оставенио срешу Турция, Тоест участвали са за себе си но така или инак руската идея никога не е била голяма българска държава в етническите ни граници и лесно им подаряват Поморавието, отново за което сърбите няма никакви заслуги... Поморавието днес не е територия като Воеводина и Косово за който върви някакъв спор сърбите я смята за изконна сръбска зема, но дори днес населението след толкова тъпкане е само равно отдалечено между Българския етнос и сръбския. Говорят турлашки диалект които до балканските войни е същия като македонския диалект или инак просто западно бългаско говорене. Имал съм колеги сърби от Ниш с който се разбирам чудесно когато не се напъват да говорят по белгардски а карат народно както у дома в Ниш ... хора знайте си историята и интересите. Сърбите са сторили най-много зло само след гърците, турците са чак на трето място някъде....

    Коментиран от #43

  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 парададжията сеирджия

    3 0 Отговор
    и само още нещо да вметна - могат да маршируват само руснаци, китайци и севернокорейци!!! другите само се разхождат :)
    колкот' паради съм изгледал, вий толкоз порно не сте иззяпали :)

    Коментиран от #41, #42

  • 33 парададжията сеирджия

    1 0 Отговор
    пф и поляците и латвийците правели, ама като видях к'ва пародия са и то с право не съм знаел, че правят паради :) сигурно от скоро са почнали... тоя новия век са почнали :) трагедия са горките хаххха
    гледайте в тубата парадите на корейците и китайците, за да видите клонирани роботи и красота! руснаците тая година бяха зле :) само тия трите нации правят яките паради... да ти е кеф да ги гледаш... другите пародия :)
  • 34 парададжията сеирджия

    1 1 Отговор
    тайланд, тайван, япония, украйна сега ги гледам, ама те горките все едно не правят парад ами разходка в парка... а бе три парада има т'ва е :) мно' нации празнуват и параходстват, но парад не могат да правят... не могат да маршируват! техниката им семпла... никой не ги знае, че правят парад :) ше си потърся пишман парадите и на други нации, ама... смешни са :)

    Коментиран от #35

  • 35 бай Даньо

    3 0 Отговор

    До коментар #34 от "парададжията сеирджия":

    парададжия , то парадите са като порното всеки се хвали със нещо - големи ракети , големи танкове с големи дула, големи цици , големи ... И аз го гледах парада . Изумен бях как в началото на "Ставай страна огромная" аранжимента докарваше на сръбски кафански оркестър ... инак рашките са велики, а пък девойките с униформите си бяха направо секс фетиш ...

    Коментиран от #37

  • 36 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 37 парададжията сеирджия

    1 0 Отговор

    До коментар #35 от "бай Даньо":

    рускините бяха върха, аха! май най-вече са в ракетните им войски... и не само там де... обаче аз се дразня на жени в армията, ама в сумати страни го въведоха това с жените... на порно ми клони :) западняшка работа, та да дестабилизират изтока :) сега гледам тайландски парад :) бе изобщо кат' видя как минават по едни улички с рехави редици и семпла техника и к'во да ги помня, че правят паради пф... може т'ва да са им гейски паради знам ли ги к'во празнуват :)
  • 38 Guest

    0 2 Отговор

    До коментар #21 от "srbija":

    Брат ми, някои люде не могат да излязат от 19 в. и цървулите на дядо.
  • 39 Голям прос

    2 1 Отговор

    До коментар #21 от "srbija":

    Сърбите винаги са ни прецаквали, даже и за произхода на ракията, по метода " пре@и другарчето си". Разбирам, че това е в националния ви интерес, но пък ние се водим от " каквото повикало, това се е обадило" Та точно за тия неща исляма е навлязъл толкова навътре в нашите народи и сега създава проблеми, защото не сме единни. А тоя който казва, че някои живеят в цървулите на дядо си,му пожелавам комшията да му вземе половината двор за да се чувства прекрасно. Всичко това не може да се обясни с две изречения
  • 40 "Журналисти"

    1 1 Отговор

    До коментар #6 от "бааах маааму":

    Глупости са писали тука. В този парад са участвали около 4000 военни и са показали почти цялата си налична военна техника, която за парад не изглежда малка, но ако това е всичко което имат, закъсали са го лошо. Прочетено от сръбски вестник.
  • 41 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 42 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 43 Тъпчо

    0 1 Отговор

    До коментар #30 от "бай Даньо":

    И Лондон е български град егати смешници вече, и мерцедес и ауди са ваши.
    Мързелива нацията
  • 44 мда

    0 0 Отговор

    До коментар #14 от "Borislav Popov":

    Ти четеш изторията като Дяшола евангилието ;-) Първо западняците раздробиха Югославия с демократични методи - референдуми пък после скочиха на руснаците за същото. Не беше обратното.
  • 45 Nnn

    0 0 Отговор
    Велики са сърбите на приказки! Иначе проверете колко немци превзимат Белград дали са 8 или 9 ако се включи и пияният турист който е преводач! А нас са ни "победили" в Македония след1944 единствено на коледа (кървавия божик) когато всички са били на градус и никой не им е орвърнал на геноцида!
  • 46 Nnn

    1 0 Отговор
    Велики са сърбите на приказки! Иначе проверете колко немци превзимат Белград дали са 8 или 9 ако се включи и пияният турист който е преводач! А нас са ни "победили" в Македония след1944 единствено на коледа (кървавия божик) когато всички са били на градус и никой не им е орвърнал на геноцида!
  • 47 Войник

    0 0 Отговор
    Сръбската войска назад не знае, само напред, напред, кръгом и па напред!
Новини по държави: