Last news in Fakti

29 Май, 2019 16:16 2 643 5

Меркел: Това са пълни глупости

  • ангела меркел-
  • анегрет крамп-каренбауер-
  • християндемократически съюз

Канцлерът опроверга статия, според която е недоволна от наследничката си Анегрет Крамп-Каренбауер

Меркел: Това са пълни глупости - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Германският канцлер Ангела Меркел опроверга твърденията, според които тя стигнала до заключението, че лидерката на Християндемократически съюз (ХДС) Анегрет Крамп-Каренбауер не е годна да управлява държавата, предаде АP.

През декември миналата година Меркел заяви, че няма да се кандидатира за пети мандат като канцлер и предаде лидерския пост в ХДС на Крамп-Каренбауер. Управляващите консерватори обаче не възстановиха позициите си в проучванията на общественото мнение и на евроизборите в неделя отбелязаха най-лошия резултат на избори от Втората световна война насам. Въпреки, че Консервативният блок излезе на първо място на евроизборите с 28,9 на сто, това е сериозен спад в сравнение с резултата от 35,4 на сто преди четири години.

Крамп-Каренбауер не се радваше на гладък старт. Неотдавна тя направи гаф с отговора на публикувано точно преди евроизборите видео в YouTube, критикуващо нейната партия.

Както съобщи агенция Блумбърг, позовавайки се на анонимни източници, Меркел е решила, че лидерката на ХДС не е подходяща за канцлер.

"Мога само да кажа, че това са глупости", отговори Меркел. "Всички, които познавам в ХДС, защитават свободата на изразяване като фундаментално право. Няма никакви съмнения в това", подчерта канцлерът.

Меркел: Това са пълни глупости

Критиците на Крамп-Каренбауер я обвиниха, че поставя под съмнение свободата на словото онлайн, след като тя сравни публикуваното видео с печатните медии и попита какво ще стане, ако редактори на вестници отправят призив да не се гласува за някоя партия точно преди изборите.

По-късно Крамп-Каренбауер отрече да иска надзор над изразяването на мнения онлайн.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Зайков

    8 0 Отговор
    Каренбауер-бургер дали е гледала финала на Игра на тронове? :)
  • 2 миш

    10 2 Отговор
    А,стига с тая Меркел ,бе!
  • 3 мнение

    3 0 Отговор
    И многото хубаво не е на хубаво...
  • 4 Lonecheer

    8 2 Отговор
    Няма по - лошо нещо от това да дадеш власт в ръцете на бездетна феминистка която третира мъжа си като улично куче и го бие щом нещо не й изнася.

    Коментиран от #5

  • 5 Деде

    1 0 Отговор

    До коментар #4 от "Lonecheer":

    Корнелия ли имаш предвид или Грозната Елена?
Новини по държави: