Last news in Fakti

12 Юни, 2019 13:16 1 392 5

Поредно убийство на журналист в Мексико

  • мексико-
  • журналист-
  • убийство-
  • норма сарабия

Пореден удар по свободата на словото

Поредно убийство на журналист в Мексико - 1
Снимка: БГНЕС/ EPA

Поредно убийство на журналист в Мексико. Норма Сарабия, която работила като кореспондент на вестник 15 години, е шестият журналист, убит през тази година в страната.

Мексико е една от най-опасните държави в света за репортери - повече от 100 са убити там от 2000 година насам на фона на вълна от насилие, свързана с трафик на наркотици и политическа корупция. Огромно мнозинство от тези убийства остават ненаказани.

„Репортери без граници” класират страната като третата най-опасна в света за пресата след разкъсваните от войната Афганистан и Сирия, предаде Би Ти Ви.

През май разследващият журналист Франсиско Ромеро бе убит в курортен град по карибското крайбрежие на Мексико, след като бе заплашван. Ромеро, който бе включен в програмата за защита на мексиканското правителство за журналисти и активисти за човешки права, бе намерен мъртъв в локва кръв в родния му град Плая дел Кармен.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 словослагател

    9 0 Отговор
    Там има журналисти. Затуй пореден от тях е убит.

    Коментиран от #3

  • 2 дафсдф

    3 4 Отговор
    После се чудят хората защо щатите строят от 15 години ограда с Мексико.

    Коментиран от #4

  • 3 Йосиф

    11 0 Отговор

    До коментар #1 от "словослагател":

    В България, въпросът с безопасността на журналистите е решен - журналисти няма.
  • 4 отегчен

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "дафсдф":

    Не се чудят - мексиканският президент още преди няколко години каза, че проклятието да си съсед на сащ е проклятие от дявола.
  • 5 Бочко

    4 0 Отговор
    Мексико, Бразилия, Аржентина - тия диваци са по-зле от бежанците, от които толкова се плашим. Един неконтролируем мравуняк от хора, стрелби, убийства, отвличания, заколения на всеки ъгъл. Полиция и съд са безсилни. Изповядващите Корана поне имат някакво страхопочитание към някои правила, а тия "праведни" католици само отидат да се изповядат и всичко им е простено и пак на ново... Видяхте на олимпиадата в Бразилия какво беше. Пари да ми дават, никога няма да отида на екскурзия там.
Новини по държави: