14 Юни, 2019 16:31 2 348 21

ЕС: Руска атака срещу евровота

  • ес-
  • избори-
  • русия

Руски източници са провели кампания за дезинформация

ЕС: Руска атака срещу евровота - 1
Снимка: Shutterstock

ЕС обяви, че руски източници са провели кампания за дезинформация по време на изборите за европейския парламент, съобщи EU Observer.

В доклада обаче не се пояснява какво се има в предвид под източници. На този етап не е установена специална задгранична кампания по дезинформация.

Още преди изборите Европейската комисия предупреди да се обръща повече внимание за евентуални фалшиви новини в социалните мрежи. Според последните информации има доказателства, които показват, че руски източници са извършили кампания за ограничаване на изборната активност и оказване на влияние върху предпочитанията на избирателите.

Посочва се, че политически фигури в страните – членки са приемали тактики и истории, използвани от руски източници срещу ЕС. Очаква се да отнеме време, за да се установи точния мащаб на кампания, тъй като тя е била много мащабно реализирана.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Даммммм

    32 4 Отговор
    От доклада обаче не се пояснява ....и т.н....Ами аз ще обясня-някое либерално соросоидно звено в ЕС пак се е разквичало без никакви доказателства...
  • 2 Реалист

    6 28 Отговор
    Санкции... До побъркване! И е време да забраните на орките да посещават Европа!
  • 3 Дидо

    32 5 Отговор
    Пак ли!? :)
    Европедалите не иска да се чува истината!
    Спрете руснаците да купуват имоти в Европа, да ходят на почивки в Европа и най-важното спрете руската газ и ще умрете от глад и студ! :)
    Сороспиите пак рИват на умрело! :)
  • 4 Пешо

    20 2 Отговор
    Ако търсят фалшиви новини да не ходят на изток - Дойче веле са при тях.
  • 5 Червен еврейски интернационал

    12 14 Отговор
    Пазете се от руските шпиони в България! Навсякъде са! Последния комунист на планетата ще умре в България.............

    Коментиран от #7, #11, #21

  • 6 Румяна Костова

    7 10 Отговор
    Руската кампания е толкова мащабна, но в същото време и невидима. В Америка атаката в социалните мрежи се състояла в това, че са убеждавали негрите да не гласуват за Хилъри. А при европейските избори кои социални слоеве са атакували, или пък са действували хаотично и без методика, затова и не могат конкретно да ги обвинят.
  • 7 Мирен преход Да ама НЕ

    11 3 Отговор

    До коментар #5 от "Червен еврейски интернационал":

    Няма по продажно и просто племе от нас-българите. Само Господ е с нас и ни прощава,невежеството.
  • 8 Така действа звездата на интернационала

    1 2 Отговор
    Вземи този един милион,защото ако го откажеш,няма да си между нас........
  • 9 ха сега де

    11 3 Отговор
    сложен въпрос. отговорите са два - или руснаците са нахитрели без да забележим, или, пак без да забележим, населението на ЕС е затъпяло, та чак не е разбрало как го водят за носа.
  • 10 някой

    11 0 Отговор
    Коментарът е излишен. Не се развиха изборите както ги искаха джендърите и, естествено трябва да има виновен. С тази еврогейска политика ЕС просто ще се разпадне.
  • 11 Любопитко

    6 2 Отговор

    До коментар #5 от "Червен еврейски интернационал":

    А последната сороспия къде ще гние?
  • 12 Роди ме мамо дебил

    6 1 Отговор
    аз сам в европарламента ще се цаня.
  • 13 Дориан Попа

    5 0 Отговор
    Дезинформиране е антоним на информиране. Сиреч човек няма достъп до всички гледни точки и не може да получи обективен поглед върху нещо. Ограничаването на каквито и да е медии означава именно цензура с цел дезинформиране от една друга гледна точка. Така у хората се създава една конкретна и наложена представа в нечий интерес. А чий е този интерес? Старите партии. Възрастни хора (55-75), които са във властта от години и не пускат. Тези хора искат да управляват по същия начин като през студената война, все пак тогава са израсли. Тези хора имат мислене от миналия век. А най-важното е, че тези хора са нечие лоби. На големи компании, които си позволяват редица нелоялни практики (Фолксваген). На чужди страни и също военни концерни. Тези хора не са символ на демокрация.
  • 14 Бай Яни

    3 3 Отговор
    Що ние от ЕС не ви ебем мамата, трябва със закон да настояват България да върне всички Евро субсидии и то до цднт, да ви върнем всичките онези мелизи, цигани, помаци, Турци и безбожни българи алкохолици, неско образовани примати. Нито работите, нито и ви се учи. Да затвори завинаги границите за вас, да си ходите да работите отново във вашата велика Русия. Да истеглим всички инвеститори и сами да си копате къра,. От Унгария до Исландия никои не е умрял за вас нискоклалифицирани и нископроизводителни говеда некъдърник. Яще си това което си купите от вашите,, братушки,,. Стойте си в каменната ера зеляндуркофци прости.

    Коментиран от #15, #20

  • 15 любопитен

    2 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Яни":

    Граматиката ти е невероятна! На курсове в Козяк ли си ходил?
  • 16 коментар

    1 1 Отговор
    У нас нямаше дезинформация щото тия дето най-много мразят ЕС се избиха да бъдат първи в евролистата на партията им!Причината е една, да си напълнят още повече банковите сметки както направи """""евродепутата""""" н.бареков!
  • 17 12345

    1 0 Отговор
    А какво ще кажат от ЕС за посланията на американския президент по отношение на Брекзит? Тай открито призовава Великобритания да не плаща сумата за Брекзит. Това също е доста антиевропейско, но никой нищо не казва по този въпрос.
  • 18 Късно е либе за китка

    0 0 Отговор
    Боко и цвъки това нещо го знаеха още преди вота. Ако бяхте казали, щяха да ви дадат инфо.
  • 19 Щерю

    1 2 Отговор
    Русия е слаба държава. Като една фризирана болонка, която само лае от страх и създава впечатлението, че е питбул и си мисли, че така стряска и плаши другите, нефризирани болонки около НЕЯ:):) Дрънка стари ламарини на червения площад всяка година и мисли, че като плаши гаргите на Москва, плаши гаргите и в другите градове и села:):) Който не се е пробвал, той не я е превзел, поне до околовръстното на Москва, знаеме го от историята... Сега пак е слаба, без никакво ПВО и няма право на глас на световната сцена. Един германец кацна в центъра на Москва, на червения площад преди няколко години и изволниха сума ти генерали от руските пво, та какво остава за ядрени и неутронни бомбардировки от стелтовете?? Но защо имам чувството, че тук сте от някакво затворено общество без достъп до гугъл, без актуална информациа в продължение на десетки години, а само до този сайт?? Да не би да сте някакви затворници вие и да ви се дава възможност да коментирате в интернет, като заслуга за дейности през деня или срещу една допълнителна затворническа супа?? Я си признайте отворковци, без бой??
  • 20 Калбо

    1 0 Отговор

    До коментар #14 от "Бай Яни":

    Джендарски трол кравар мръсен не обида българите ходи си при джендарите
  • 21 Боле

    0 0 Отговор

    До коментар #5 от "Червен еврейски интернационал":

    Болен си