Last news in Fakti

17 Юни, 2019 13:32 2 215 11

Червена линия! Иран увеличава ядрените си запаси

  • иран-
  • запаси-
  • ядрени-
  • сащ-
  • уран

Ще бъде нарушен лимитът на ядреното споразумение

Червена линия! Иран увеличава ядрените си запаси - 1
Снимка: Shutterstock

Иран ще започне да увеличава своите ядрени запаси от 27-и юни, решавайки по този начин да наруши лимита, заложен в Съвместния цялостен план за действие, известен още като Иранското ядрено споразумение, съобщи в понеделник ядрената агенция на страната.

Бехруз Камалванди, говорител на Иранската организация за атомна енергия, потвърди решението на Техеран по време на реч в съоръжението за "тежка вода" в град Арак. Освен това Камалванди подчерта, че Иран ще увеличи приблизително четирикратно производството си на нискообогатен уран.

През уикенда иранският президент Хасан Рухани предупреди, че страната може да отмени повече от задълженията си по ядрената сделка, ако другите страни не изпълняват ангажиментите си по споразумението, предаде БНР.

През миналия месец Иран преустанови някои от ангажиментите си по споразумението в отговор на оттеглянето на САЩ от сделката година по-рано и неуспеха на европейски страни, подписали през 2015 година иранската ядрена сделка, да намерят начин да избегнат американските санкции.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тъп

    31 0 Отговор
    Персите здраво бъркат у г*аз*о на говедата !!
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Независим демократ

    19 2 Отговор
    Всеки има право да развива независима ядрена енергия
  • 4 мутра

    7 3 Отговор
    има 1 година буфер за решение, стига сте плашили
  • 5 ак47

    16 1 Отговор
    лошо те сащ само повод търсят, а тия им дават, но Иран не е Ирак ще се видят в чудо. най-малкото са били империя преди там да с виждали кон

    Коментиран от #6

  • 6 Хахаха

    6 8 Отговор

    До коментар #5 от "ак47":

    Прав си, но продължи … имали са империя и то световна, но прегазена от Александър Македонски за има няма 3 месеца.

    Коментиран от #7

  • 7 Бай хой

    11 2 Отговор

    До коментар #6 от "Хахаха":

    Ааа сейчас разбрах за какв им е македония в нато. А те щяли да превземат персия. Да еа и тъпите недоносени джендъри да еа. Ха сега кой не скача е червен, който скача със заев и нато.
  • 8 Ай стига бе

    2 11 Отговор
    Ей сега чаршафосаните настъпиха мотиката. Едно е да развиваш ядрената енергия за мирни цели, друго е да правиш и трупаш бомби. А чаршаф и ядрена бомба са много лоша комбинация.
  • 9 Българското ЦРУ ГЕСТАПО СС ДС ФБР

    1 13 Отговор
    До всички приятели които коментират тук без заплащане. Много от нас, като станем сутрин, си казваме ''я чакай да смачкам 5-6 руски шпиони русофили'' във факти и да се заредя с енергия за целия ден. Така си мислиме, но това не са никакви русофили, а още по-малко руски шпиони. Те са хора в неравностойно положение - куци, сакати, без крака, без ръце, слепи, инвалиди, неподвижни, тежко болни, повечето нелечимо и тук срещу жълти стотинки от НПО /а това е и единствения начин да имат някакви доходи/ възхваляват ''социализма'' на Русия, Венецуела и Китай. Това което не знаят тези нещастни хора е, че в Русия капитализма е върл и безпощаден. Там за да повикаш линейка и да дойде, трябва да се спазариш по телефона, какви пари ще им дадеш, иначе няма да дойде. Тези хора си мислят, че връщането на социализма е лечението на техните заболявания. Просто не влизайте тук и не коментирайте, защото влизайки в спор с тези болни хора, приемате негативизма им и кармата на болестите им, а и така ще ги оставите и без тези жълтите стотинки, които им дават.Не приемайте върху себе си нещастието, негативната енергия и божието наказание на тези хора, оставете ги без събеседници за спор.Оставете ги да си мечтаят, че някъде на планетата Земя има социалистическа система за която те бленуват, безплатно здравеопазване и безплатни помощници за гледането им, и придвижването им, мечтата е единственото което им остава, в малко оставащите им дни.Иначе сайта е приятен с интересни зарибяващи статии

    Коментиран от #11

  • 10 Гост

    2 2 Отговор
    Само така
  • 11 СССРБарета

    8 0 Отговор

    До коментар #9 от "Българското ЦРУ ГЕСТАПО СС ДС ФБР":

    така или иначе ти си една обикновенна платена ковра! след половин час си Преброй минусите и ще разбереш че съм прав! такива като теб по времето на комунизма са били първи в редиците на комунистите! първи доносници! А за такива като теб не е важно че и гъз се лиже! важно е Да e на по-силния за деня!