Last news in Fakti

28 Юни, 2019 12:20 3 601 14

Путин: Не приемам много от методите на Тръмп

  • владимир путин-
  • сащ-
  • русия-
  • доналд тръмп-
  • башар асад-
  • николас мадуро

Смятам, че той е талантлив човек и усеща настроенията на американците, заяви в интервю Владимир Владимирович 

Путин: Не приемам много от методите на Тръмп - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Руският президент Владимир Путин каза пред в. "Файненшъл таймс", че не приема много от методите на своя американски колега Доналд Тръмп, но го смята за талантлив човек, предава ТАСС.

Пространното интервю на руския лидер за британския ежедневник е публикувано както на сайта на изданието, така и на този на Кремъл.

"Господин Тръмп не е кариерен политик, той има свои виждания за света и за националните интереси на САЩ. Аз, например, не съм съгласен с много от начините за решаване на проблеми, които той използва. Знаете ли обаче, според мен той е талантлив човек. Тръмп тънко усеща какво чака от него избирателят", отбелязва Путин.

Руският президент смята, че американският му колега е победил на президентските избори през 2016 г., защото е успял да вземе под внимание промените в обществото, а не заради намеса на Кремъл, каквато според него не е имало. "Тръмп, за разлика от своите опоненти, почувства промените в американското общество и използва това", подчертава Путин.

Според руския президент в САЩ облаги от глобализацията са получили водещите американски компании, т. е. техните мениджъри, акционери и партньори, но средната класа "остана встрани при подялбата на тази "торта". Екипът на Тръмп точно и ясно почувства това и го използва в предизборната борба - ето къде трябва да се търсят причините за победата на милиардера на изборите, а не в митичната намеса отвън", обяснява руският президент.

Путин: Не приемам много от методите на Тръмп

"Именно тук, може би, се крият и неговите, на пръв поглед, екстравагантни решения в сферата на икономиката и взаимодействието дори с партньорите и съюзниците. Той обаче смята, че разпределението на ресурсите, разпределението на доходите от тази глобализация през последното десетилетие, е било несправедливо за Съединените щати. Аз сега не искам да казвам справедливо или несправедливо е това, не искам да давам оценки дали онова, което той прави, е правилно или неправилно. Искам заедно с вас да разберем мотивите на неговото поведение", казва Путин.

Отговаряйки на въпросите за кризата в Сирия и намесата на Москва, руският лидер отбелязва, че страната му е постигнала там по-значителни резултати, отколкото е очаквала. "На първо място, бяха унищожени голям брой терористи, които смятаха да се върнат в Русия - става дума за няколко хиляди души - в Русия или в съседни страни, с които ние имаме безвизов режим. И едното, и другото са еднакво опасни за нас", посочва той.

Освен това, отбелязва Путин, ние успяхме да запазим сирийската държавност и да стабилизираме обстановката в региона, което пряко влияе и на сигурността вътре в Русия. Наред с това, добавя той, руските въоръжени сили "натрупаха такъв опит, какъвто е невъзможно да си представим при никакви учения в мирна обстановка".

Путин: Не приемам много от методите на Тръмп

"Ние установихме достатъчно добри, делови отношения с всички страни в региона и нашите позиции в Близкия изток станаха по-стабилни", казва Владимир Владимирович като посочва не само Иран и Турция, но и други страни, преди всичко Сирия, където "не допуснахме хаос, както стана например в Либия".

"Аз съм привърженик на това сирийският народ самостоятелно да определи своята съдба", отбелязва той, отговаряйки на въпрос дали би би предпочел президентът Башар Асад да остане на власт в Дамаск.

Стопанинът на Кремъл подчертава, че Москва прекрасно си дава сметка за онова, което става вътре в Сирия, и какви са вътрешните причини за конфликта, възникнал в тази страна, но предпочита "не веднага да реже, а внимателно да обмисли, да огледа, без да бърза за никъде, така че страните в конфликта сами да направят необходимите крачки към прекратяване на затегналото се противоборство".

Путин се спира и на друга точка на напрежение, Венецуела, като изразява мнение, че силовата дипломация на САЩ спрямо тази страна, възможността за употреба на сила, която не се изключва от някои западни държави, би била унижение за цяла Латинска Америка. При това той отново дава за пример Либия и случилото се там след свалянето на нейния лидер Муамар Кадафи, западната намеса и последвалата гражданска война.

"Защо трябва същото да се прави и във Венецуела? Или ние искаме да се върнем към "политиката на канонерките"? Защо? Защо трябва в съвременния свят така да бъдат унижавани латиноамериканските народи, да им се налагат отвън форми на управление или някакви лидери?", пита риторично Путин.

Говорейки за начина, по който венецуелският му колега Николас Мадуро ръководи страната си, руският президент подчертава, че не дава оценки дали неговата политика е добра или лоша. "Мисля, че от гледна точка на икономиката, там много неща можеше да се направят по друг начин. Ние обаче не се бъркаме в това, то не е наша работа".

Путин: Не приемам много от методите на Тръмп

Путин отхвърля твърденията, че Мадуро остава на власт благодарение на руските военни, намиращи се във Венецуела. "Това няма нищо общо с действителността. Къде са всички тези самопровъзгласили се президенти, лидери на опозицията? Някои избягаха в чужди посолства, други се изпокриха, където намерят. Какво общо имаме ние с това?", подчертава стопанинът на Кремъл.

Говорейки за руските военни съветници във Венецуела, той отбелязва, че Москва още по времето на управлението на президента Уго Чавес е продавала съвсем легално, "без всякакви ограничения и без каквито и да са проблеми" оръжие на Венецуела, така както продават оръжие в чужбина САЩ, Великобритания, Китай и Франция. "Ние имаме договори, а в тях е записано как да обслужваме тази военна техника, че сме длъжни да обучаваме там специалисти, да поддържаме тази техника в нормално боеспособно състояние, и т. н.", посочва руският президент.

"Ние обслужваме тази техника. Вече много пъти сам казвал и на нашите американски партньори: там няма наши войски", подчертава руският лидер, добавяйки, че Москва има във Венецуела само специалисти и инструктори.


Поставете оценка:
Оценка 4.1 от 10 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 EL traficante

    50 9 Отговор
    СЛАВА НА РОССИЯ :)
  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Ами

    20 1 Отговор
    добре.
  • 4 Анти милиционер

    11 4 Отговор
    Тръмп е Саян(агент на Моссад). Затова.
  • 5 Велика Турция

    1 13 Отговор
    Първата снимка е неправилен избор ... Има твърде много снимки на Путин с турски флаг. Защо избрахте гръцки? Воювате срещу интересите на България!
  • 6 Цанко

    26 0 Отговор
    Путин леко пързаля бай доню по наклона , даже и без ски.

    Коментиран от #8

  • 7 Реално

    30 1 Отговор
    Честно,открито,адекватно мнение на Путин.Няма такьв политик в момента като него-с реален поглед на случващото се на земята.
  • 8 Гого

    4 27 Отговор

    До коментар #6 от "Цанко":

    Не, именно Трамп, яко засили другаря Путин по пързалката, без кънки ! Направо му спука дупиту с тези санкции !
  • 9 КазаНова

    2 11 Отговор
    Скрий се, деба монголеца. Ебаси черепа!
  • 10 Бай Шиле

    10 1 Отговор
    Какво ли прави сега Борислав Попов? Още не се е и..кал по въпроса! Владко говори за приятели и партньори! А наглосаксонците само врагове са им главите! Няма да се учудя някой ден, като гъби след дъжд да цъфнат няколко ракети в задния двор на ФАЩ! В отговор за Прибалтика!
  • 11 гост

    2 3 Отговор
    Интересно защо Путито не наложи санкции на Тръмп ???

    Коментиран от #12

  • 12 Бай Шиле

    4 2 Отговор

    До коментар #11 от "гост":

    Защото в Самбото има една техника! Възползвай се от енергията на противника, като я пренасочиш в желаната посока! И точка за майстора! В прав текст! Благодарение на санкциите срещу РФ те си развиват вътрешни отрасли на икономиката! Селско стопанство и лека промишленост!
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Адмирал Пиздохуев

    0 1 Отговор
    Ама жужи, стават ли ти неговите обувки ,та си тръгнал и ти "Барабар Петко с мъжете "
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания