31 Юли, 2019 15:06 4 847 17

Скандал на Балканите

  • хърватия-
  • балкани-
  • босна и херцеговина

Хърватия и Босна и Херцеговина си размениха обвинения

Скандал на Балканите - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Властта на хърватския президент Колинда Грабар – Китарович се клати и затова тя ни напада. Това заяви представителят на босненското президентство Желко Комшич, цитиран от B92.

По-рано Китарович е определила Босна и Херцеговина като нестабилна държава. Тя се осъмни в силите за сигурност, които служат в страната.

„Такова изказване е недопустимо за президент на държава – членка на ЕС. Явно нейната власт не е стабилна и тя иска да запази позициите си“, заяви Комшич.

Другият представител на президентството Шефик Джеферович обвини Хърватия, че води агресивна политика срещу неговата страна.

Босна и Херцеговина се управлява от тричленно президентство, което излъчва представител на основните етнически групи в страната. Сръбският представител Милорад Додик все още не е коментирал изказването.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ПОЕЗИЯ НА КОРУПЦИЯТА

    3 6 Отговор
    Китарович явно не издържа на безкруполните политици от комшийте Босна и Херцговина , но да се радва, въпреки всичко ,че ние не сме техни комшии, че тогава щеше да пропищи орталъка....
    Държави в които оферта за бизнес , е едно приключение с предизвестен предварително край.
  • 2 Bubbles

    13 8 Отговор
    И тия са като нас с македонците, сите са сърби а само се дърлят.
  • 3 Бесен Язовец

    14 2 Отговор
    Права е Колинда Грабар, помаците са нестабилни.
  • 4 Българите са келти!

    5 16 Отговор
    Ирландия-България-Шотландия-Уелс=братя!Живея вече 30 години в Дъблин(Ирландия).Прекарах по 3 години и в Суонзи (Уелс) и Глазгоу(Шотландия).Още от много малък ме влече историята,особено българската.Бях чул,че Цветелин Степанов има книга за келтският произход на българите.Проучих нещата и вече съм сигурен,че келтите са братя на Българите!28% от генните на днешните българи са като тези на келтите,а още 20% като тези на днешните англичани.Което означава,че във Великобритания,50% от хората имат същите генни като тези на българите!!!Келтският и българският също така имат и много сходни думи,но още по удивителното е,че и двата народа имат гайди,носии които са едно към едно и дори визуално изглеждат като братя.Дано един ден това пише и в учебниците по история и тюрският,славянският и византийският произход на българите да се премахнат!

    Коментиран от #7, #15

  • 5 Българите са келти!

    2 15 Отговор
    Не знам също така защо толкова много българи ругаят по англичаните,американците и шотландците,като сме един народ с тях!За добро или за зло, ИСТИНАТА ТРЯБВА ДА СЕ ЗНАЕ!

    Коментиран от #8

  • 6 Guest

    18 0 Отговор
    Този триъгълник; Хърватска - Сърбия - Босна и Херц. е голем смях! Сърби и хървати се недолюбват, а сите заедно мразят босненците! Баш балканска простотия.
  • 7 Адолф Хитлер

    2 4 Отговор

    До коментар #4 от "Българите са келти!":

    Грешиш!Българите са Вестготи и братя на германците!Самият Йозеф Гьобелс пише през 1934 година към Адолф Хитлер писмо за произхода на германците.Ние(германците) и българите сме от един род и нашите предци са Вестготите.Въоросното писмо се крие днес в Москва и дано един ден излезне наяве!3 века Вестготите са живеели в земите на днешна България.Генетично,българите имаме и келтска кръв,но Вестготата ни е много повече.Не случайни на олимпиадата в Берлин 1936,единственият поканен е цар Борис 3!Нито Мусолини,нито Сталин,нито Чембърлейн,А САМО ЦАР БОРИС 3 !!!През 1941 в Берлин Богдан Филов е посрещнат с цветя,лично от фюрера и най-високо поставени личности в райха.БЪЛГАРИТЕ НЕ СА НИКАКВИ ПРИМАТИ,А НАСЛЕДНИЦИ НА ВЕСТГОГИТЕ И БРАТЯ НА ДНЕШНИТЕ ГЕРМАНЦИ,ЕСТОНЦИ,ЛАТВИЙЦИ И АВСТРИЙЦИ!!!

    Коментиран от #10, #11

  • 8 Българин

    3 0 Отговор

    До коментар #5 от "Българите са келти!":

    Това е от любов! :)
  • 9 Адолф Хитлер

    1 4 Отговор
    При разпадането на визиготската държава в Дакия под натиска на хунобългарите през 376 г. вестготите преминават на страната на княз Фритигерн и десетки хиляди се заселват в Тракия с разрешението на император Валент.
    -
    -
    -
    Няма никакви славяни!Ние сме си вестготи и сме братя с германците,естонците и хърватите!
  • 10 Бнмннжж

    3 0 Отговор

    До коментар #7 от "Адолф Хитлер":

    И двамата ме разсмивате
  • 11 Турчин

    2 6 Отговор

    До коментар #7 от "Адолф Хитлер":

    И ти грешиш. Българите са турци, които са пресекли Дунава от североизток и са насилствено покръстени от византийци. Чети за Хан Аспарух.

    Коментиран от #17

  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 DIR

    5 0 Отговор
    Тука гена е толкова сбъркан, че идея си нямате "историците". Важна е средата. Примери- японските инженери на метрото в София прихванали навика сутрин в 10,30 да треснат една бира в почивката, а също така българин в Швейцария или Германия спазващ законите и порядките на тамошното общество. На Нашите ширини са минали много народи и всеки си е оставил частица от гена. А за четящия Хан Аспарух да прочете малко по-научна литература и ще разбере де са били хонорите, Стара Велика България и т.н.
  • 14 Бончо с тупана

    6 0 Отговор

    До коментар #12 от "Грух":

    Хърватия е в ЕС, но в Босна още има Сини каски младежо...
  • 15 Дориан Попа

    8 3 Отговор

    До коментар #4 от "Българите са келти!":

    Минаха 30 градуса и лудите се активизираха
  • 16 Григорий

    0 0 Отговор
    Обърнете внимание на снимката. Няма нищо общо с новината. На заден план се виждат еврейси-ционистки символи.
  • 17 El Torro

    0 0 Отговор

    До коментар #11 от "Турчин":

    Ти пък от къде четеш тия глупости ефенди?.