2 Август, 2019 18:02 2 798 13

Хърватската "Буря" спаси Босна и Херцеговина

  • хърватия-
  • колинда – грабар китарович-
  • босна и херцеговина

Честват годишнина от военната акция

Хърватската "Буря" спаси Босна и Херцеговина - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

Акция „Буря“ спаси Босна и Херцеговина. Това заяви хърватският президент Колинда – Грабар Китарович, цитирана от B92.

Китарович говори по повод годишнината от военната акция. Тя беше насочена срещу т.нар. Република Сръбска.

„Ние не бива да забравяме нашите герои. „Буря“ спаси не само нашата страна, но и Босна и Херцеговина. Военните изтласкаха въоръжените сърби и предотвратиха повторение на клането от Сребреница. Трябва да помним това“, заяви Китарович.

Преди 24 години хърватски военни и полицаи разбиват сръбски паравоенни формирования в граничните области на Босна и Херцеговина. Срещу Хърватия има обвинения, че с акцията е изселила и хиляди сръбски граждани.

Между Хърватия и Босна и Херцеговина се създаде напрежение, след като Китарович определи Босна като нестабилна държава. Това предизвика отговор на представители на босненското президентство.


Поставете оценка:
Оценка 2.5 от 6 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Йеби га

    14 10 Отговор
    Да живе Анте Павелич.

    Коментиран от #2

  • 2 СссереМ

    15 15 Отговор

    До коментар #1 от "Йеби га":

    Напред усташи,да живее духът на Христо Луков и да ни напътства.
  • 3 СРБИН

    19 13 Отговор
    Нека признаем -Америка остави муслитата да имат измислена страна ! Те дадоха нишан и средства на Хрвати да убиват срби !

    Коментиран от #4, #8, #9

  • 4 ИСТИНА НЕУДОБНА

    13 12 Отговор

    До коментар #3 от "СРБИН":

    Америка измисли и Кособо и БиХ !!!
  • 5 дааа

    15 1 Отговор
    Само едно ще ви кажа чудно си живееха педи 89 та година в Югославия.Ни беха комунисти ни капиталисти пътуваха си навсякъде и при тях беше почти като на запад.Познайте какво им стана после комшия с комшия да се изтрепат.
  • 6 Иван

    0 0 Отговор
    tyuhgyhjjgg
  • 7 Osman

    6 8 Отговор
    Преди това сърбите ядоха як пердах от муджахидините от 7 ма мюсюлманска бригада командвана от полковник Шериф Паткович и 505 Витеска бригада . Слава на войните на Аллах от армията на Босна и Херцеговина
  • 8 Borislav Popov

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "СРБИН":

    Ми тя Босна и Херцеговина и през Титово време си я имаше бе, какви американци те гонят !? Просто след разпадането на Югите, тя си получи статус на отделна държава, както Хърватия, Словения, Сърбия и т.н.
  • 9 Метгонтан

    7 4 Отговор

    До коментар #3 от "СРБИН":

    Хърватска винаги е била по Боля от Сърбоманите . КОга ви първи колихте , изнасилвахте и бесихте у Вуковар , Америка ли беше виновна . Най боли срби са на врби
  • 10 General Atif Dudakovic

    4 2 Отговор
    Операцията е съвмесна заедно с нашия 5ти корпус наброяващ 24 000 души командван от Дудакович, Нанич и Селнанович срещнахме се на река корани с хътватската армия конандвана от генерал Мариян Марекович

    Коментиран от #11

  • 11 Osman

    4 2 Отговор

    До коментар #10 от "General Atif Dudakovic":

    Точно. Нанич беше командир на 505 та Витеска бригада. Без тяхната подкрепа хърватите нямаше да са толкова успешни. Много сръбски зелки паднаха тогава
  • 12 r r

    0 0 Отговор
    skapani mekereta
  • 13 стоян георгиев

    2 0 Отговор
    сърбите 100 години клаха на балканите.клаха българи,турци,хървати,албанци,немци,унгарци,босненци...и доиде видов ден!!!!за което се оказаха виновни американците!смях!
Новини по държави: