3 Август, 2019 09:10 3 654 15

Проблем след проблем за Тръмп у дома

  • дан коутс-
  • цру-
  • доналд тръмп-
  • джон ратклиф

Избраникът на президента за директор на националното разузнаване оттегля кандидатурата си

Проблем след проблем за Тръмп у дома - 1
Снимки: БГНЕС/ЕРА

Американският президент Доналд Тръмп съобщи, че избраникът му за директор на Националното разузнаване след оттеглянето на Дан Коутс - конгресменът републиканец Джон Ратклиф - е решил да остане в Конгреса и се отказва от бъдещото назначение, предаде Ройтерс.

Нашият чудесен републикански конгресмен Джон Ратклиф беше третиран много несправедливо от т.нар. водещи медии. За да не търпи месеци наред клевети и злословия, обясних на Джон колко ужасно ще бъде за него и семейството му да си има работа с тези хора. По тази причина той реши да остане в Конгреса, написа Тръмп в любимия Тwitter.

Сегашният директор на Националното разузнаване на САЩ Дан Коутс се оттегля на 15 август след две години на поста, чиято функция е да съгласува дейностите на ЦРУ, Агенцията за национална сигурност и още 15 американски разузнавателни служби. По време на мандата на Коутс Тръмп често пренебрегваше мнението му и го държеше настрана от важни въпроси като връзките с Русия.

Изборът на Ратклиф - бивш кмет на скъпо предградие на Далас, щата Тексас, и федерален прокурор за една година (през 2007 г.) - беше критикуван от демократите заради неопитността на конгресмена в сферата на сигурността.

Проблем след проблем за Тръмп у дома

Задачата на директора на националното разузнаване е да установява приоритетите сред заплахите, пред които е изправена страната. Всички, които са заемали този пост досега, са били или бивши дипломати, вещи в областта на националната сигурност, или военни в оставка, бивши ръководни фигури в Пентагона или директори на разузнавателни служби.

Пред репортери Тръмп каза, че може да назначи за временно изпълняваща длъжността директор на националното разузнаване сегашната заместничка на Коутс - Сю Гордън.

Той обяви също, че обмисля три кандидатури за постоянен директор на службата и може да огласи решението си на 5 август.


Поставете оценка:
Оценка 3.8 от 5 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Румяна Костова

    12 41 Отговор
    Тръмп разчиташе на Русия но сгреши.Имайте предвид че съвременните руснаци са потомци на канибали. Техните деди и баби оцеляха през войната и обсадата на Ленинград и другите градове, като варяха на чорба по-слабите и немощни руснаци. И въпреки, че не са хапвали досега човешко месо, ако се наложи пълно икономическо ембарго срещу Русия, ще започнат и те да се варят на чорба и да се пекат на скара. Така че ние натовските страни трябва да действаме разумно и по далеч от руснаци.

    Коментиран от #4, #8, #9, #14

  • 2 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 3 Анти милиционер

    8 1 Отговор
    Еврейски медии 🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮🤮
  • 4 Сурчо

    22 9 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    ГАДОВЕ И ПРЕДАТЕЛИ КАТО ТЕБ Е ИМАЛО .МОЛЯ ВИ НЕСЕ РАЗМНОЖАВАИТЕ.

    Коментиран от #15

  • 5 Марио Ангелов

    23 7 Отговор
    Румяна костова се нуждае от лекарска намеса,по-далече от този болен травестит!

    Коментиран от #6

  • 6 Да да

    7 18 Отговор

    До коментар #5 от "Марио Ангелов":

    То и русифилистиците се нуждаят от лекар, ама на - лечение няма. Само ефтаназия, но у нас е незаконна! Престоя в Русия помага, но са в по-леките случаи. При тежък русифилизъм, плътта се разпада от глад и мизерия, а мислите са само за Путин, война и Русия. Канибализма и омразата към останалия свят са силно развити. Алкохолизма притява болката!

    Коментиран от #10

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 ХаХа🙈

    12 2 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Перуката съвсем се е смахнал !
    Маха , слага , санкционира , плаче , смее се ....
    Ще разруши света , тоз е изпаднал в АМОК !
    Колкото това за канибалите - Мале !
    Бях чувал че наркотиците побъркват хората...
    Ми излез малко , разходи се в парка , ама гледай да ме те блъсне кола , че карат като луди !
  • 9 Петър

    12 0 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    Може ли, да си толкова тъпа? Явно си се обучавала допълнително!
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Нео

    6 2 Отговор
    Тръмп все повече губи връзка с реалността!Критиката на "ужасните хора" е относно "неопитността" на кандидата, но рижавия и това не може да понесе. Вероятно защото тоя наистина е некомпетентен за поста, както и самият президент!
  • 12 ****

    7 1 Отговор
    Този дъртия склеротик,сам по себе си, си е проблем.
  • 13 Логика

    0 0 Отговор
    Ами, да, при т. н. демократи разузнаването май е спало, щом те още твърдят, че руснаците са решили изхода на президентските избори в САЩ?! Господа от "факти", подобни едностранни и блуткави публикации може да се харесват на Вашите спонсори, но не са признак на уважение към аудиторията! Жалко!!!
  • 14 Логика

    2 1 Отговор

    До коментар #1 от "Румяна Костова":

    По-големи простотии не можа ли да напишеш?!
  • 15 Димитърдд

    0 0 Отговор

    До коментар #4 от "Сурчо":

    Гадовете и предателите са от средите на БКП, ДС, ДПС, Абв , Атака ВМРО БСП те са готови да продадат националните интереси и сигурност на България заради Русия. В друга държава такива национални предатели няма.