Last news in Fakti

6 Август, 2019 07:24 7 843 25

Китай към САЩ: Няма да стоим със скръстени ръце

  • китай-
  • сащ-
  • ракети-
  • тихи океан

Пекин предупреди Вашингтон да не разполага ракети в Азиатско-тихоокеанския регион 

Китай към САЩ: Няма да стоим със скръстени ръце - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Китай предупреди САЩ да не разполагат ракети в Азиатско-тихоокеанския регион и призова страните от региона, по-конкретно Япония, Южна Корея и Австралия към "предпазливост", предаде Франс прес

"Китай няма да стои със скръстени ръце и ще бъде длъжен да предприеме ответни мерки, ако САЩ разположат ракети със среден обсег в тази част на света", каза пред журналисти генералния директор на дирекцията за контрол над въоръженията към външното министерство Фу Цун.

"Призоваваме нашите съседи да проявят предпазливост и да не позволяват на САЩ да разположат ракети със среден обсег на тяхна територия. Смятам, че това е много важен сигнал, който бих искал да изпратя на народите на Япония и Южна Корея. Това се отнася и за други държави, например Австралия", каза Фу.

Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър заяви на срещи по сигурността през уикенда в Азия, че иска до няколко месеца разположи конвенционални ракети със среден обсег в района. Тези ракети щяха да бъдат забранени по силата на Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег от 1987 г.

Той обаче изтече в петък, а Вашингтон каза, че се оттегля от него, защото Русия го нарушава - нещо, което Москва отрича.


Поставете оценка:
Оценка 4.4 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Рошко

    82 6 Отговор
    Краварчетата само ракети им дай ,вече никой не го слуша ,пожелавам им все така да си го набиват ,и да не могат да излязат от континента си ,ингилизите от острова ,долара да е по евтин от тоалетна хартия ,и да им изтънеят дирниците и вратовете ,,от торнадота цунамита пожари наводнения да не се отърват

    Коментиран от #22

  • 2 Гост

    40 3 Отговор
    Еми, кравари, сър!
  • 3 Бачо Киро

    99 3 Отговор
    Значи руснаците били нарушили, САЩ нямали такива ракети въобще, но сега като изтекъл договорът, искали да разположат от ракетите, които уж нямали, а? Нали тепърва щели да разработват такива, а? Сега разбрахте ли наистина кой сере върху договорите и не ги спазва?
  • 4 ванката

    2 14 Отговор
    стига приказки действайте !!!
  • 5 А,де ...

    70 2 Отговор
    Вчера разтуриха договора, който стриктно спазваха, а днеска вече разполагат с ракети ?! Явно са ги купили от руснаците :-)
  • 6 Знам знам🙄

    33 4 Отговор
    Хе хе. Кво се праите на луди бре. Просто САЩ са върхът н лайн... о. Днеска казват утре имат ракети. 😉😉😉Само че пусти му Доню забраи ли колко подводници и ракети имат катайците. Да не казвам че 59%от пастите за ковбойските ракети са маде ин Чина.
  • 7 1234

    49 1 Отговор
    Стига сте ги плашили ами действайте, кравар разбира само от пищови. Тази държава е създадена така, то не е и държава, а хора с бандитски интереси
  • 8 Дръндар

    4 40 Отговор
    Сащ не били държава ! Ами ти какво си ,бе ГРУЮ ? Нали знаеш приказката от казармата--- колкото повече се наместваш ,толкова повече ти в...а ! Като мразиш американците ,защо ползваш компютъра ! И само това ,ли ?

    Коментиран от #18, #20, #25

  • 9 ХаХа🙈

    41 2 Отговор
    Какво очаквате от държава създадена от шайка пирати и авантюристи , изградена върху костите на милиони изклани(демократично) индианци - червени братя ?
    Държава издържаща се от войни и конфликти , сееща смърт където се появи ?Амок луди които като няма война изтребват сами себе си ?
    Хайде ЛАКЕИТЕ - обяснете за “руските агресори ....”, но не е далеч момента в който над Островчето ще остане да плува само на Крал Дони Перуката !
    Балъците взеха да свършват , една шепа от тях има и тук и сега ще ни обяснят величието на създалите Галактиката в далечната 1776г. и техните многовековни традиции и история ...
  • 10 Щирлиц

    31 0 Отговор
    А един мазен чифутин-пасиНато,иска и тук да докара от тия средни кюнци!
  • 11 100

    7 0 Отговор
    Само със скръстени очи. ;)

    Коментиран от #24

  • 12 Гошо от Почивка

    25 1 Отговор
    Да задам един въпрос на колегите коментатори които са настроени про Американски я ми кажете тогава от къде САЩ имат такива ракети след като в договора пише че е забранено разработката и притежанието на такива ракети а договора изтече преди дни да не би да разположат 40 годишни ракети

    Коментиран от #19

  • 13 Цян дзън мън

    2 0 Отговор
    Само така братя маймунани.
  • 14 ЕХОТО

    19 0 Отговор
    Този клоун Марк Еспър май го сърби задния двор.Американците що за нация са,виждат какво се случва и не могат като народ да се надигнат и да изгонят с шутове и камъни хората тласкащи ги към самоунищожение.Недопустимо е една парцалива кукла облечена в костюм и с власт в ръце да мисли по-добре от 10о милиона човека.
  • 15 outlander

    1 16 Отговор
    Не знам на кой само ракети са му в главата, всеки ден нов мултик на руска ракета излиза, а русофилистиците се гърчат в оргазми от кеф.

    Коментиран от #21

  • 16 КОНСТАНТИНОВ

    17 1 Отговор
    Цял свят да се обедини и да унищожи агресора сащ

    Коментиран от #17

  • 17 kjl

    23 1 Отговор

    До коментар #16 от "КОНСТАНТИНОВ":

    Не е нужно да бъдат унищожавани физически. Достатъчно е да им бъде отнето правото да балансират небалансираната си икономика чрез печатане на пари. И всичко ще си дойде на мястото.
  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 ужас

    2 2 Отговор

    До коментар #12 от "Гошо от Почивка":

    Знаеш ли колко бързо стават не са казали не са ги изработели
  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Кую

    0 0 Отговор

    До коментар #1 от "Рошко":

    Да ти е златна устата.
  • 23 Хитър Потър

    2 0 Отговор
    Какво лъжрте пак ве ... Америкснците прекрстиха договорс първи ... И чакаха Русия да търси диалог ... Не се получи ... Русия не е Гренада ... Сега се усетиха, че си го начукаха сами ... Руските ракети летвт в пъти по бързо от техните ... И ще е смешно, по скоро трагично, ако те изстрелят нещо по Русия ... 😂😂🙈🖕
  • 24 коко

    2 0 Отговор

    До коментар #11 от "100":

    На краварите един път им свистяа бомби над главата в Пърл Харбър и още им се присира !
  • 25 Дръндю

    0 0 Отговор

    До коментар #8 от "Дръндар":

    Ако не беше отишъл бай Джони Атанасов и тва нямаше да имат краварите
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания