Last news in Fakti

29 Август, 2019 16:14 3 632 21

Тръмп, направи отново САЩ империя на доброто

  • лех валенса-
  • доналд тръмп-
  • сащ-
  • полша-
  • солидарност-
  • роналд рейгън

Стопанинът на Белия дом трябва да се заеме с възстановяването на моралното водачество на Америка, заяви Лех Валенса

Тръмп, направи отново САЩ империя на доброто - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Доналд Тръмп трябва да се заеме с възстановяването на моралното водачество на САЩ, за да станат те отново "империя на доброто", заяви бившият полски синдикален лидер и бивш президент на страната Лех Валенса три дни преди посещението на американския държавен глава, предаде Франс прес.

Тръмп е очакван във Варшава в неделя за отбелязването на 80-годишнината от избухването на Втората световна война, започнала на 1 септември 1939 г. с нападение на нацистка Германия над Полша.

"Президенте Тръмп, приканвам ви да върнете на САЩ позицията на световен водач", казва 75-годишният Валенса в интервю за в. "Жечпосполита".

Лех Валенса е първият лидер на синдиката "Солидарност" и носител на Нобеловата награда за мир.

"Светът се нуждае от водачеството на САЩ. Нуждае се от морално и политическо водачество, а не само от икономическо и военно водачество", казва Валенса.

"Имам послание за президента Тръмп: САЩ години наред бяха империята на доброто, която водеше света. Те продължават да са пред останалите във военно и икономическо отношение, но вече не са световен лидер в морално и политическо отношение", заявява Валенса.

С думите "империя на доброто" бившият полски президент се позовава на израза "империя на злото", използван през 1983 г. насред кризата с европейските ракети от президента на САЩ Роналд Рейгън по адрес на СССР.

Валенса понастоящем е в хладни отношения с управляващите полски консерватори и посочи, че няма да участва в церемониите в неделя.

Тръмп, направи отново САЩ империя на доброто

Тръмп ще е на практика единственият световен лидер, който ще участва в церемониите и ще произнесе реч на тях. Преди него речи ще изнесат президентите на Полша и Германия.

Силният човек в Кремъл Владимир Путин не е сред поканените.


Поставете оценка:
Оценка 2.7 от 13 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Borislav Popov

    52 11 Отговор
    Лех Валенса какви лекарства взема???

    Коментиран от #5, #18

  • 2 Behemoth

    40 8 Отговор
    Склерозата не прощава!
  • 3 Русороб

    11 38 Отговор
    Някой да им го каже, а вова газ пикае нещастника азиатски
  • 4 Borislav Popov

    12 39 Отговор
    Силният човек в Кремъл Владимир Путин не е сред поканените. Ми значи толкуз му е силата на силното човече ! Сега очакваме всеки един момент Марийчето с мъненките бозки да ни разкаже, че дори и да е бил поканен Путен, той пак нямало да отиде. Същата работа като със връщането на Русия в Г-8, след като руснаците разбраха, че няма да ги приемат обратно, веднага се изтропаха, че те уж и не искали да се връщат. А Марийка, на следващия ден, веднага ревна срещу страните от Г -7, че таквиз били и не знам си какви били, щот тя Русия са много убава !

    Коментиран от #6

  • 5 Гост като гост

    22 4 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    По-скоро, е дали ги взима редовно.
  • 6 Обикновен човек

    24 5 Отговор

    До коментар #4 от "Borislav Popov":

    То и да са го поканили не вярвам да отиде на среща с тотално исперкали малоумници !
  • 7 ММММ

    17 1 Отговор
    За какво да кани Путин :) Меркел идва с газовите камери :)
  • 8 Румяна Костова

    24 33 Отговор
    САЩ винаги са били империята на доброто. Пазят ни от агресора Русия, който набързо прилапва страните които не са в НАТО. 75 ГОДИНИ РУСИЯ не смее даже да пръцне във вятъра ако духа посока натовска държава. Руски пръдльовци с компютри, които 75 години след дядовците си и бащите си, които ни плашеха по партийни събрания, се опитват да пръцкат срещу ВЕЛИКИЯ АЛИАНС НАТО. И какво?? Нищо и половина. 75 ГОДИНИ Руски пръдльовци с компютри /ВЕЧЕ/, ПРЪЦКАТ КАТО ФРЕНСКИ БУЛОНКИ СРЕЩУ ТИРАНОЗАВЪР Рекс, така ще бъде вечно.

    Коментиран от #9, #10, #11, #21

  • 9 Eeee

    30 6 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    САЩ с какво ни помогнаха за 30 години,погледни в страната ни колко българи останаха живи?
  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ХаХа🙈

    19 4 Отговор
    Борката и Румито , що не се хванете под ръка и право при Брат ви Крал Дони ?
    Хем да ви пази от “Агресорите” ,хем заедно на Терапия ?
  • 13 Император

    19 4 Отговор
    Щом е империя няма нищо общо с добро а е само авторитарно зло.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Аххахх

    14 3 Отговор
    Прочетох заглавието и ми се насълзиха очите от смях
  • 16 Кой68

    9 1 Отговор
    Лех Валенса и той е бил човек на Полските служби..
  • 17 Добърден

    6 0 Отговор
    Че кога преди са били та ги е направил пак?
  • 18 Петко

    13 2 Отговор

    До коментар #1 от "Borislav Popov":

    За каква империя на доброто говори Валенса,като няма военен конфликт в света,който да не е предизвикан от САЩ?Империя на злото е най-точното определение за щатите,които живеят за сметка на нещастието на останалата част от света.Какво добро са направили на света?Япония-атомни бомби.Виетнам-напалм,и химическо оръжие.Ирак,Иран,Авганистан,Африка,Панама,и т.н.Агресори и мародери.Поляците са едни неблагодарни и,и това го показват непрекъснато,с омразата си към Русия.Това им е благодарността за освобождението през втората световна война.
  • 19 Стойчо Караилиев

    8 0 Отговор
    Лех Валенса е една проста пионка. С времето показа, че не е политик, а просто е удобен човек на запада, за техните игри.
    САЩ са империя на злото. Държава на илюминати и масони, които в последните 65 години започват всички войни по света. Ако това е демокрация и нейното налагане, значи Хитлер е най-големият демократ на света.
    САЩ са най-големият агресор в света. Държава, която иска да изсмуче всички благини от света за чужда сметка и държава, която оставя след себе си войни и разруха.
    Жалко за глупавото й население и техните съюзници.
  • 20 Чичо Дончо ни лъже

    2 0 Отговор
    Империя на злото си е Слава Русий!
  • 21 факт

    2 0 Отговор

    До коментар #8 от "Румяна Костова":

    само дето избиха милиони индианци и ограбиха земете им, за останалите континенти няма да говорим
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания