Last news in Fakti

4 Септември, 2019 08:05 2 367 5

Тръмп не се отказва! Стената върви по план

  • доналд тръмп-
  • стена-
  • мексико-
  • пентагон

Пентагонът пренасочи към граничното съоръжение 3,6 милиарда долара от бюджета за военно строителство 

Тръмп не се отказва! Стената върви по план - 1
Снимка: БГНЕС/ЕРА

Министърът на отбраната на САЩ Марк Еспър одобри пренасочване на 3,6 милиарда долара от бюджета за военно строителство към изграждането на 280 км от стената, поискана от президента Доналд Тръмп на границата с Мексико, предаде АР.

Пренасочените 3,6 милиарда долара са били предназначени за 127 проекта за строителство и модернизация от бюджета на министерството на отбраната за 2019 г. Служители на министерството не уточниха кои проекти са засегнати, но това ще се разбере, когато бъдат уведомени членове на Конгреса.

Тръмп обяви национално извънредно положение, за да може изграждането на стената да се финансира от федералния бюджет, след като Конгресът отпусна малка част от поисканите от президента 5,7 милиарда долара за строеж на стената. Предвидените за строеж сектори от стената са в щатите Аризона, Калифорния и Тексас.

Сред проектите, чийто бюджет е орязан, е строеж на сграда в престижната военна академия Уест Пойнт, заяви лидерът на демократите в Сената Чък Шумър.

"Това е плесница за въоръжените сили, които служат на нашата страна. Президентът Доналд Тръмп е готов да канибализира пари от бюджета за отбрана, за да задоволи егото си и за стена, която обеща да бъде платена от Мексико", написа в Тwitter Шумър.


Поставете оценка:
Оценка 5 от 1 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пипъна

    12 0 Отговор
    Донето е виден зидар
  • 2 ****

    10 7 Отговор
    Тя стената може да върви по план,ама кой я плаща,не и Мексико както този клоун се заричаше.
  • 3 Дедо ви

    26 2 Отговор
    Това е президент! Обеща стена и я строи. Кой от нашите управляващи си е изпълнил предизборните обещания? Обещаваха по-високи заплати и пенсии, работни места, Шенген и т.н. А получихме само по-високи цени и данъци.
  • 4 onq s konq

    11 6 Отговор
    Тръмп ВЕЧЕ ОСИГУРИ плащането на стената от Мексико,като след завършването й средствата ще бъдат премедени на Амер. бюджет.Доколкото си спомням Мексиканското правителство първо се опъна и даже се изсмя на исканията на Тръмп,но когато той НАЛОЖИ "ЕДНИ МИТА" ,много бързо клекна под натиска и недоволството на Мексиканския бизнес,търгуващ ОСНОВНО със Щатите.А колкото до протестиращите срещу орязания си макар и временно Бюджет Американски Военни- нормално е за всички "хора с партенки" по Света масово да не разбират че няма ли Икономика да ги финансира,няма да ги има и тях.И изобщо Тръмп е американския бат Бойко,затова "Конгречулейшън"!:)
  • 5 Име

    4 0 Отговор
    Евала на Тръмп изпълнява си обещанията!!! Почти всичко което обеща го изпълнил а другото което не е просто не може да го направи. Заради онази измет наречена демократи!!!