Last news in Fakti

3 Октомври, 2019 19:34 2 310 31

Заев: В интерес на България е ние да сме в НАТО

  • зоран заев-
  • македония-
  • северна македония-
  • нато-
  • ес-
  • интерес

Скопие се надява София да не блокира европейския ѝ път

Заев: В интерес на България е ние да сме в НАТО - 1
Снимка: БГНЕС

Министър-председателят на Северна Македония Зоран Заев заяви, че е в интерес на България страната му да бъде приета в НАТО и Европейския съюз, предаде изданието „Слободен печат”.

Македонското издание посочва, че най-новите изявления от страна на държавното ръководство на България за историческите въпроси тревожат опозицията в Северна Македония.

Депутатката от ВМРО-ДПМНЕ Магдалена Манаскова попита премиера дали има план Б, ако България блокира Северна Македония за членството ѝ в тези организации. Заев каза, че няма план Б, ако България реши да блокира европейския път на Северна Македония.

Зоран Заев подчерта, че е в интерес на България Северна Македония да влезе в НАТО и Европейския съюз. По думите му София има икономически интереси от такъв сценарий, както и интерес в областта на културата и образованието.


Поставете оценка:
Оценка 2 от 2 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Чудна работа

    45 4 Отговор
    Какъв интервс има точно българският народ от членството на палачинковата гнусна мЪкедония от членство в нато и ес? Все едно имаме кяр от членството на Литва! Я марш патки! Бегайте на луната, нали и тя е земя македонска! Много са ми гнусни тъпите макета!

    Коментиран от #15, #22

  • 2 ФАКТ

    39 4 Отговор
    Македония е Българска територия
  • 3 🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬🇧🇬

    33 4 Отговор
    Време е да си вземем нашата Македония 🇧🇬🇧🇬🇧🇬
  • 4 El boko

    27 4 Отговор
    Заев и Боко, като две капки водица! :)))
  • 5 Възмотен съм

    34 2 Отговор
    Па Северна ли не беше , Па нова ли не беше .... но истината е че се казва Българска Македония.

    Коментиран от #13, #14

  • 6 НАТО

    14 1 Отговор
    Ха, още едни киртаци, АМАН!
  • 7 Ал та фанах Атаопънах

    19 1 Отговор
    В интерес е на България да екстрадираме всички тсигани при вас.
  • 8 Не не не

    12 0 Отговор
    Не на шиптарите в ЕС и НАТО
  • 9 Лютфи

    17 1 Отговор
    Никакъв ЕС и НАТО за вас мръсни макета.
  • 10 Ако искат

    20 0 Отговор
    Макетата в ЕС само под формата на област в България! Това е! Я си знайте местито киртаци! Даже на колите ще сложим СЕ
  • 11 гост

    20 0 Отговор
    НАГЛИ И ДОЛНИ БОКЛУЦИ СА ТЕЗИ СЪРБОМАНСКИ БОКЛУЦИ. ЗАЩО НЕ ИМ ТЕГЛИМ МАЙНАТА И БЛОКАДА ДО ДУПКА.
  • 12 0000

    15 0 Отговор
    Мизия Тракия Македония все Български райони.Това е все едно да кажеш, че Украйна и Беларус не са Руски. Или Бавария да каже, че не е Немска. Стига с глупости дайте тогава като „Циганите гърци да се делим на градове държави.Софийска област шопски език и шопска азбука,Пловдивска област с пловдивски език и пловдивска азбука или ( Майна),Варненска област с Варненски език и варненска азбука и всяка област да се отдели. Стига сме слушали Насраното Кралство Ханглия и сме лизали г******* им, както на Русия и САЩ.САЩ и Ханглия както и Русия искат Европа да е слаба да може да се контролира.За САЩ няма значение дали Европа ще е Руска или Английска територия важното е да е слаба и да може да се контролира.
  • 13 Възмотен,,граматиката!

    2 6 Отговор

    До коментар #5 от "Възмотен съм":

    Пише се възмутен,а не възможен.
    Аман от неграмотност,невежество и тъпотия!
  • 14 ИМПЕРИАЛИСТ

    13 1 Отговор

    До коментар #5 от "Възмотен съм":

    Мaкeдoнцитe 3-тo пoкoлeниe ca кaтo "бecни кучeтa", нaпрaвo нaлитaт нa бoй aкo им ocпoрвaш "идeнцитeтa"... Нeкa нe cи прaвим илюзии, бeз твърди крути мeрки oт cтрaнa нa Бългaрия, тaм нeщaтa нямa дa ce oпрaвят!... Зa гoлямo cъжaлeниe, прoблeмът e мнoгo кoмплицирaн, зaщoтo изчeзнe ли бългaрoфoбиятa изчeзвa и държaвaтa кoятo e изгрaдeнa нa тaзи ocнoвa....A и Бългaрия вce oщe нe e гoтoвa дa пocрeщнe тoвa прeдизвикaтeлcтвo...зaщoтo eднa cъcипaнa и бaнкрутирaлa Рeпубликa Ceв. Мaкeдoния, щe бъдe рaзпaрчaтocaнa cъc cигурнocт мeжду Aлбaния, Гърция и Cърбия. Aлтeрнaтивa нa БЪЛГAРOФOБИЯТA, кaтo тeмeл зa дaржaвнo-идeнтичнocтнa идeoлoгия, бeшe AНТИКВИЗAЦИЯТA, нo гърчулятa дoбрe cи изгрaхa кaртитe и тoзи вaриaнт oтпaднa...В рeзултaт Ceв. Мaкeдoния e oбрeчeнa дa ce рaзпaднe или нaй-мaлкoтo, щe имaт дългa прaвитeлcтвeнa кризa, aкo нe пoлучaт пoкaнa зa члeнcтвo в EC.

    Коментиран от #20

  • 15 onq s konq

    0 12 Отговор

    До коментар #1 от "Чудна работа":

    Ооо,неразумний - от что се срамиш да се наречеш НАГЪЛ РУСОФИЛ?!"Какъв интерес имала България от членството на Македония в НАТО и ЕС"...Ами нали ако Македония не е в НАТО,ГАРАНТИРАНО ЩЕ БЪДЕ ВАСАЛНА РУСКА КОЛОНИЯ С ВОЕННО-РАКЕТНА РУСКА БАЗА?Ами нали "Великата Руска Полит. битка на Балканите" беше ТОЧНО ЗАТОВА?А всички тука Руски мекерета,които грачите че "Македония е Българска и трябва да си я вземем,затова - блокада до дупка"...Е КАК ще СИ вземем Македония ,след като РУСИЯ ще я грабне не преди нас,а мигновено?!И уточнявам:При НОРМАЛНИ Условия нямам нищо против Русофилството,защото просто не ме интересува.Да се правят обаче Русофилски Мушмули на по-хитри от Нормалните Българи и да се опитват с Руски акъл да примамват Българите към Пропастта...за такова нещо НЯМА ПРОШКА!!!
  • 16 Митьо

    8 0 Отговор
    Не слагайте под един знаменател народа и политиците на "Северна Македония"! Същото е, като и българите и българските политици. И в двете държави вторите позиции се заелат от мръшляци и дупедавци. Преди няколко години в квартала ми продаваха хляб, начийто плик, бяха отпечатани знамена и имената на държавите. Срешу знамето със стилизирано Слънце надписа гласеша "Западна България". Все от него си купувах и ми бе много вкусен. Мнението ми, е че нямаме никакво място в НАТО! В ЕС - да, но в НАТО-НЕ! А господата политици, западно билгари, като научат истинската история и целунат Българското знаме ще вляза в ЕС!
  • 17 Да ама не

    9 0 Отговор
    Да ама Не щото влезат ли в нато ще лъсне колко високомрни ще станат и колко ще ги боли к......ра за нас.
    Пък нека наште слагачи (нещо като 500г.мирно съвместно съществуване и то в бг.учебник по история)си мислят че нещо са постигнали.
    Браво на Гърция тропна кураво по масата и проблема бе решен тутак си.
    Стотици милярди (уж заем)пък бяха опростени.
    Как ли го правят техните управници?
  • 18 корени

    11 0 Отговор
    Това е непростимо , което говори г- н Заев. Толкова ли сме големи идиоти източните българи , та да позволяваме на западните ни братя да ни правят на идиоти. Не може да си отцеотстъпник и да правим компромиси на хора , които даже не влизат в вярата ни . Съжалявам , че се изразявам така , но не зная как по друг начин да кажа , че роднините на моите деца се смятат за друг народ.
  • 19 Начина

    12 0 Отговор
    Начина е да се заведе дело за кражба на история в Страсбург. Имаме доказателства за всички български революционери, царе, учениците на Кирил и Методий, вековни сборници, където пише български народни песни, а не македонски. Ако искат са част от тази история, трябва са се наричат българи.
  • 20 Лелееее

    11 0 Отговор

    До коментар #14 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    Толко бесни кучета Ноооооо само на книга и плямпане.
    Щото когато ги напнаха албанците се изпокриха като мишки.
    А нашите тикви скапани зяпаха и мислиха умно като теле пред заколение.
    А сега пред бращолевенията на макетата свеждат глави и си мислят че со благо и со кротце ще постигнат нещо.

    Коментиран от #23

  • 21 Кой68

    11 0 Отговор
    СевероМакедонците ни се подиграват в очите и дори заплашват???А наще чакат кво ще им разпоредят от САЩ и ЕвроКомисията.......
  • 22 Ханс картечаря

    0 8 Отговор

    До коментар #1 от "Чудна работа":

    Червен тъпанар. Само на Москва и е изгодно Севернао Македония да не е член на НАТО и ЕС. Доста червени мекерета като теб, шетат из района и правят всичко възможно македонците да останат под сръбски, разбирай руски контрол. Всички национални предатели - русофили, намират какви ли не причини да спънем Македония. Не, няма да я спрем и тя ще стане член и на двете организации.
  • 23 ИМПЕРИАЛИСТ

    5 0 Отговор

    До коментар #20 от "Лелееее":

    Да си спомним кой евакуира с автобуси обкръжените албански банди в Арачиново, с чие благоволение бе създадена македонската нация и как повече от 50 години Европа безучастно наблюдава гаврата с българщината в Македония, в битка срещу кои армии са загиналите българи от вече заличените военни гробища /с едно две изключения/ в Република Сев. Македония.
  • 24 шоп

    6 0 Отговор
    Зоран Заев нещо се обърка - трябваше просто да каже : В интерес на България е Северна Македония да стане част от България , каквато всъщност винаги е била.
  • 25 Макия

    6 1 Отговор
    Северна Макия е Куберова България.
  • 26 Шаломон Паси

    3 0 Отговор
    Като влезете в НАТО ще цъфнете па и ще вържете!....
  • 27 стоян георгиев

    1 0 Отговор
    софия няма интерес македония да влиза в нато и ес без да се е реформирала по отношение на българия!
  • 28 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 29 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 30 Истината

    1 0 Отговор
    Баце се пише на тарикат но тоя Заев е май по голям шмекер. До сега най хитро си спечели международна подкрепа.
  • 31 килкени

    0 0 Отговор
    В Нато - да. Така се блокират сръсбско/руските линии, до някъде.

    В ЕС, ако си признаете всички глупости. От там можем да вървим заедно напред. Иначе ще духате супата като србите.
Новини по държави: