Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 13:00 4 662 17

България ще е най-големият защитник на Северна Македония

  • българия-
  • зоран заев-
  • северна македония

Според Зоран Заев българската държава има интерес от македонския напредък

България ще е най-големият защитник на Северна Македония - 1
Снимка: БГНЕС/EPA

България има интерес от напредъка на Северна Македония в ЕС. Това заяви македонският премиер Зоран Заев, цитиран от МКД.

Днес той ще се срещне с историци от общата експертна комисия. Предстои среща до края на месеца, На нея трябва да се решат проблемните исторически въпроси между двете страни. Последните срещи не постигнаха очаквания напредък.

„Нашите министри са в постоянна комуникация с българските представители. Тези дни ще разговарям с българския премиер Бойко Борисов. Ясен ми е дебатът по спорните въпроси и ще имам среща с комисията. България ще е най-гласовитият поддръжник на стартирането на преговори за нашето членство в ЕС“, заяви Заев.

Председателят на македонският експертен екип Драги Георгиев заяви, че срещите между двете комисии ще продължат, независимо от политическата обстановка. България вече даде зелена светлина за започването на преговори на ЕС със Северна Македония, като дали това ще стане ще стане ясно през тази седмица.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 9 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Знам знам🙄

    19 2 Отговор
    Епа много ясно баце. Колкото и да дуднете и да се напъвате братя сте. И на война ке рипнем за вазе аке требва

    Коментиран от #3

  • 2 Политиците се

    16 0 Отговор
    оправдават с историците, защото нямат позиции по основни въпроси на българската история и външна политика. Обратното също е верно - тия ветропоказатели историците гледат само да угодят на политиците. Омагьосан кръг на тъпотията. Затова с десетилетия не можем да мръднем на никъда.
  • 3 ИМПЕРИАЛИСТ

    6 2 Отговор

    До коментар #1 от "Знам знам🙄":

    Зайо го `фана шубето, защото aкo нe пoлучaт пoкaнa зa члeнcтвo в EC Ceв. Мaкeдoния e oбрeчeнa дa ce рaзпaднe или нaй-мaлкoтo, щe имaт дългa прaвитeлcтвeнa кризa, а него в най-добрия случай го чака затвор...

    Коментиран от #4

  • 4 ТОЧКАТА

    6 1 Отговор

    До коментар #3 от "ИМПЕРИАЛИСТ":

    кво шубебе пич!!!То козяк диктува!!!А лошото е ,че и той полудя.....
  • 5 ТОЧКАТА

    7 2 Отговор
    ЗАЯК да е държи като лъв!!!!Ми нема такава,,пунта мара,,!!!Бе нема!!!!
  • 6 ии бреее

    5 1 Отговор
    ти видел ли си заек да дави палаш
  • 7 Михаил

    25 0 Отговор
    България има интерес македонския си край да се върне в граница на България .. 5 войни за връщането на македонските ни земи и сега ще ми обесняват че Македония. Е друга държава :)

    Коментиран от #8

  • 8 ИМПЕРИАЛИСТ

    7 5 Отговор

    До коментар #7 от "Михаил":

    Не ни трябва да си присъединяваме Македония. Нека да се учим от чуждите грешки,.... ДА СИ СПОМНИМ, КОЙ, ЗАЩО И КОГА БЕ ПУСНАТА ТУРСКАТА АРМИЯ В КИПЪР?
  • 9 Димитър

    14 2 Отговор
    Не знам дали се правите или ви изнася да си мълчите, каква всъщност е причината да съществува такава държава днес наречена "Северна Македония" която да ни изнудва в момента за ЕС.

    Гадния Интернационал на Комунистическите изроди в Русия, не и без участието на най-големия национален предател Георги Димитров са причината да се създаде тази измислена държава. В продължение на десетилетия репресии и промиване на мозъци от гърци и сърби населението на тази така наречена НОВА държава бе възпитавано в омраза към хората от които произхожда. Сега България трябва да им дава зелена светлина за Европа - е НЕ, Не и безусловно, Не и без 1000% гаранции и документация с която да признават истинския си произход и история. Аз нямам никаква полза от тях в Европа както и всеки един български гражданин - ТЕ имат единствено полза от това и ако не си отстояваме достойнството и това което ни принадлежи по право в първия момент от влизането си в ЕС ще ни закопаят

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Знам знам🙄

    9 3 Отговор

    До коментар #9 от "Димитър":

    Димитре виж сега. Прекалено много си станал европеец. Малко българска душа ти е останала. Знаем и си ни боли. Но смисълът на съществуването на Белия Народ(Бал Хар) винаги е било светлина мир и просвета. Да ние винаги патим от децата си. Да незнам защо толкова ни мразят и Румъния и Русия и Сърбия и Македония че даже и Гърция. Може би старата сентенция че великия баща пие силата на децата си важи тука. Незнам. Прошка трябва. А ние сме родителите.

    Коментиран от #13

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 Петарчо простия

    8 0 Отговор
    Моето мнение е че трябва да се играе по техния начин.Когато топкат топката на едно място и се правят на дръж ми шапката ( както е в момента), и ние се правим на луди за ЕС.Без нерви, без излишни напрежения и глупави патриотарски изцепки . Особено на политиците.
  • 13 Глупак 13

    6 3 Отговор

    До коментар #10 от "Знам знам🙄":

    Каква прошка,какви 5 лева,какви родители бе дива гъска.Човека е станал повече българин от тебе Пенсилвания 1600.Много бързо забравихте големите ножици след воините и продажните политици.Велика държава без едно пленено знаме на бащиното поле с катастрофално орязани граници.Македония няма мекере,това е българско.

    Коментиран от #14, #15

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Знам знам🙄

    0 2 Отговор

    До коментар #13 от "Глупак 13":

    Странно понеже използвах селчо най вероятно изтрихте егати дългия коментар на историческа тематика и антишовинизъм. А пича ме нарича мекере ако забелязвате. Тенденциозно малко не мислите ли?
  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Юнкер водката

    0 0 Отговор
    Докато северна македония не бъде преименувана на Северозападна македония и не върнат 80 % българска територия която временно населяват на българите могат само да сънуват ЕС.Да признаят българския език като основа на техния див диалект.Да признаят че до 1947 са били българи и ще ползват българската история като своя.Чак тогава ще преговаряме
Новини по държави: