Last news in Fakti

14 Октомври, 2019 18:40 1 428 11

Заев очаква „конкретна“ подкрепа от България

  • северна македония-
  • ес-
  • българия-
  • подкрепа-
  • зоран заев

България е един от най-големите ни приятели, каза премиерът

Заев очаква „конкретна“ подкрепа от България - 1
Снимка: БГНЕС

Премиерът на Северна Македония Зоран Заев очаква, че България ще изрази конкретна подкрепа за Северна Македония в Съвета по общи въпроси и в Европейския съвет, съобщава македонското електронно издание Kapital.

"България е един от най-големите приятели на Република Северна Македония. Когато политиците имат избори, всичко може да се случи, но това в никакъв случай не намалява нашето приятелство", каза Заев на конференция на почетни консули на Северна Македония в чужбина.

Заев подчерта, че "те искрено искат да ни подкрепят и имат задължение с Договора за приятелство, добросъседство и сътрудничество". Премиерът изтъкна, че при подписването на договора двете страни са се разбрали да споделят част от своята история. Северна Македония се е съгласила на това, а България е поела задължението да подкрепи нейната интеграция в ЕС и НАТО.

Зоран Заев припомни, че България беше една от първите страни, ратифицирали протокола за членство на Северна Македония в НАТО, и каза, че сега очаква тя бъде една от страните, които подкрепят Скопие повече от останалите страни в Европейския съвет.


Поставете оценка:
Оценка 2.6 от 5 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ахахахаха

    11 4 Отговор
    Каракачанката яко е подвила опашка. Въздъх под балягане!
  • 2 Ххх

    10 3 Отговор
    Два корумпирани смешници и ще се обичат, ако наредят господарите. Въпреки, че Заев е по-умен. Имаше българи едно време....

    Коментиран от #5

  • 3 Умберто

    8 3 Отговор
    Македонска крава стъпила на испанска нива и казала:-КЕ ПАСА!
  • 4 Какво ще стане

    12 6 Отговор
    ако след приемането на Македония в ЕС тя запачне да не спазва договора? Никой не говори. Каква ще бъде отговорността на Македония? Каква ще е отговорността на българските управници подписали договора? По тези въпроси се мисли и говори сега, а не като се обърне колата ...
  • 5 кнаус 485

    14 0 Отговор

    До коментар #2 от "Ххх":

    И в Македония и в България корупцията е издигната в ранг на държавна политика....За Борисов е излишно да говоря,всички знаем какво представлява ,а и много е изписано....За Заев в тубата още е клипа където като кмет на Струмица иска подкуп...но явно и двамата са родени под щастлива звезда,но нищо няма да успеят да занесът на оня свят...
  • 6 ТОЧКАТА

    5 0 Отговор
    еха ,рекна го ЗАйо,,....според договората за добросъседство ИМАТ ЗАДЪЛЖЕНИЯ!!!!,,,...Кво ша рекне сега нашио?Или ще пусне парламента да ,,подкрепи,, доГАВРАТА с ,,,...декларация на РБ ........ ,,,
  • 7 Арим

    6 1 Отговор
    Заев иска да ни убеди,че неприятелството всъщност е приятелство.Забравя,че сиренето е с пари.Безплатно е само в капана за мишки,но те плащат с живота си.
  • 8 шоп

    7 0 Отговор
    Зоране - прабугарско чедо, напоследък слушам ,че Франция и Холандия ви нечат у ЕС . шо ке праите незнам, не може и бугарите да ви помогнат.

    Коментиран от #9

  • 9 Чорба от Заек

    0 2 Отговор

    До коментар #8 от "шоп":

    Шопска салата ќе те праиме. Сите шопи са мутави македонци.

    Коментиран от #11

  • 10 Саладрекс

    0 0 Отговор
    Тия са много долни мекерета.Не знам защо очакват помощ от бугарскиот фашистички окупатор.А ,и от татари ,монголи,тюрки ит.н. т.е. ние.
  • 11 До Чорба от Заек

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Чорба от Заек":

    Много прост коментар си написал - изключително прост коментар😃😃😃😃
Новини по държави: